Tähän keräämme kysymyksiä ja vastauksia poikkeustilaan liittyen. Sivua päivitetään tarpeen mukaan.

 

Laskutus ja maksaminen

Olen maksanut kausilaskussa kaksi erää, pitääkö minun nyt maksaa myös kolmas erä?
Lue ohjeet kausilaskujen osalta täältä: https://turunratsastajat.fi/ajankohtaista/artukaisten-ratsastuskoulun-kevatkautta-ei-jatketa-irtotunteja-edelleen-saatavana/

Luulen, että ratsastan vielä jonkun tunnin, mutta en ole varannut niitä. Mitä minin pitää tehdä?
Jos olet jo maksanut kauden laskut ja sinulla ei ole kiire saada kevätkautta lopetettua, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Kevätkautesi ja mahdolliset irtotunnit katsotaan kesäkuussa läpi ja sinulle palautetaan/laskutetaan loppuosa silloin.

En aio ratsastaa irtotunteja ja olen maksanut kausilaskun, mitä minun ptiäisi tehdä?
Jos haluat, että sinun kautesi päätetään heti, lähetä sähköposti artukaistenratsastuskoulu@gmail.com viimeistään 30.4. Tällöin sinulle palautetaan/laskutetaan loppuosa kevätkaudesta ja mahdollisista irtotunneista.

Flunssan oireet

Nenäni vuotaa, saanko tulla tallille?
Sairaana tallille tulo on edelleen ehdottomasti kiellettyä. Mikäli kyseessä ei ole perussairauteesi kuten allergiaan liittyvä nuha, et saa tulla epidemian aikana oireisena.

Minulla on allergiaoireita, voinko tulla ratsastamaan?
Mikäli kyseessä on selkeä allergiaoire joka helpottuu allergialääkkeellä, voit tulla ratsastamaan. Mikäli oireessa on pientäkin poikkeavaa tavalliseen oireeseesi nähden, seuraa vointiasi ensin muutama päivä kotona ennen tallille tuloa. 

 

Tallille tulo ja tallilla oleskelu

Olen tulossa tunnille ja haluaisin hoitaa itse hevoseni ennen tai jälkeen tuntia?
Valitettavasti tämä ei ole tällä hetkellä mahdollista. Tallin tiloissa oleskelu on ratsastuskoulun asiakkailta kielletty ja henkilökunta vastaa hevosten hoidosta ja varustamisesta.

Olen tulossa tallille ja haluan tulla katsomaan edellistä tuntia, voinko tulla?
Tallin tiloissa oleskelu on kielletty eli myös katsomossa ja kentän reunalla oleskelu on kiellettyä.

Ulkona on hyvä sää, voinko tulla katsomaan tunteja jos ne ovat ulkona?
Tallialueella ei pidä nyt oleskella, eli tunteja ei tällä hetkellä voi tulla katsomaan.

Olen tulossa tunnille ja haluaisin videota tunnista, miten toimin?
Tällä hetkellä tunteja ei voi tulla katsomaan joten valitettavasti tunteja ei voi nyt videoida.

En voi vaihtaa vaatteita kotona valmiiksi, voinko tulla tallille vaihtamaan vaatteet ennen tuntia?
Sosiaalitiloissa voi suorittaa pakolliset asioinnit, kuten WC käynnin tai vaatteiden vaihdon, mutta ei oleskella. Suosittelemme myös vaatteiden vaihtoa ja WC käyntiä ensisijaisesti kotona, sillä sosiaalitilat ovat ahtaat ja tartunnan tiedetään leviävän myös pintojen kautta.

 

Ratsastustunnit

Ilmoitetaanko minulle, jos tuntini ajankohta siirtyy?
Sinuun otetaan yhteyttä tekstiviestitse, jos tuntisi ajankohta siirtyy. Mikäli klo 19 ja 20 ryhmissä yhteensä alle 8 ratsastajaa yhdistetään tunnit pidettäväksi klo 19, tästä muutoksesta ilmoitetaan oppilaille viimeistään klo 17:30.

Voinko varata minkä tahansa tuntipaikan?
Voit varata. Ryhmien tasoja ei ole erikseen määritelty, vaan tehtävät suunnitellaan ilmoittautuneiden oppilaiden mukaan.

Voinko varata useamman tunnin kerrallaan?
Voit varata samalla viestillä myös useita tunteja, kirjoita silloin “Tunti” kenttään kaikki haluamasi päivämäärät ja kellonajat.

Voinko varata joka maanantaille klo 19 tunnin?
Kyllä voit, laita tällöin opettajan työtä helpottaaksesi yksi viesti varauskalenterista tai tekstiviestillä (050 089 9664). Ks. edellä useamman tunnin varaaminen.

Milloin minun pitää peruuttaa tuntini jos sairastun?
Sairastumisen vuoksi perutusta tunnista pitää ilmoittaa viimeistään ratsastuspäivänä klo 17 mennessä (lauantaina klo 8 mennessä), jotta poissaolo voidaan huomioida hevoslistoissa. Peruthan kuitenkin tuntisi ajoissa aina kun se vain on mahdollista, näin mahdollistat jonkun terveen pääsyn tunnille!

Milloin minun pitää peruuttaa tuntini jos perheenjäseneni/samassa taloudessa asuva sairastuu?
Jos perheenjäseneni/samassa taloudessa asuva on sairastunut flunssaan tai epäilee koronaa, voit peruuttaa tuntisi viimeistään ratsastuspäivänä klo 17 mennessä (lauantaina klo 8 mennessä), jotta poissaolo voidaan huomioida hevoslistoissa. Peruthan kuitenkin tuntisi ajoissa aina kun se vain on mahdollista, näin mahdollistat jonkun terveen pääsyn tunnille!

Milloin minun pitää peruuttaa tuntini, jos en pääse tunnille aikataulusyistä?
Peru tuntisi viimeistään edellisenä päivänä klo 17 mennessä.

Miten minun pitää toimia jos en pääse varaamalleni tunnille koska koirani pitää viedä eläinlääkäriin/bussi ei kulje niin kuin olin luullut/sain kaupan kotiinkuljetusajan samalle ajalle kuin ratsastustunti jne?
Peru tuntisi viimeistään edellisenä päivänä klo 17 mennessä.