Turun Ratsastajien perinteikäs Turun Malja-kilpailu Artukaisten ratsastuskeskuksessa 16.-18.5.2014

Turun Maljasta on kilpailtu vuodesta 1946, aluksi Urheilupuiston alakentällä ja äitienpäivänä, nykyisin Artukaisten Ratsastuskeskuksessa. Turun Malja on näyttävä pokaali, jonka voittaa omakseen kolmella peräkkäisellä voitolla. Taso on kova, sillä mukana ovat aina Suomen huippuesteratsastajat.

Nykyisin kilpaillaan myös Kenraalin Maljasta, jonka jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth lahjoitti Suomen Ratsastajainliiton nuorisovuonna 1998 nuorten ratsastajien kannustimeksi. Jalkaväenkenraali piti aina kuolemaansa asti yhtä sykähdyttävän ja ajankohtaisen puheen lahjoittaessaan pokaalin onnelliselle voittajalle.

Turun Malja-kisaviikonloppu huipentuu sunnuntaina Turun ja Kenraalin Maljaan, mutta ratsastusta nähdään perjantaista sunnuntaihin, kun hevoset kaikkialta Suomesta valtaavat Messukentälle pystytettävän tallialueen. Tänä vuonna ohjelmassa on myös alueluokkia, jotta huipulle pyrkijätkin saavat kokea isojen kisojen tunnelman. Suomenhevosten Prix de Hippos-kilpailu nähdään sunnuntaina iltapäivällä.

Turussa nähdään myös nuorten hevosten Racing Trophy sarjan 1. osakilpailu, junioricup-sarjan 2. ja Racing noviisisarjan 1. osakilpailu. Viikonloppu on myös PM-kilpailukatsastus junioreille ja nuorille.

Tämä kilpailu on aikamoinen voimanponnistus Turun Ratsastajille, ja vapaaehtoisia toimihenkilöitä tarvitaan paljon kilpakentälle, tuomaritorniin, puffettiin, tallialueelle ja moniin muihin tehtäviin. Onneksi väkeä on aina löytynyt tarpeeksi.
Viime vuonna Turun Maljan voitti Susanna Granroth La Belle Valeskalla Hattel Riderseista. Kenraalin Maljan vei Joni Koivusalo Zorlandolla Pohjanmaalta.

Kilpailuihin on vapaa pääsy, ja se on mainio tapa viettää aikaa ulkona koko perheen kanssa. Sunnuntaina on mahdollisuus kokeilla talutusratsastusta Artukaisten Ratsastuskoulun hevosilla.

Lauantai-iltaa voi viettää kilpailujen ravintolassa karaoken merkeissä.