Kevätkausi päättyy viimeisilläkin ryhmillä tänään perjantaina 11.6. Huomenna lauantaina korvataan vielä ja sunnuntaina kevät huipentuu harjoituskilpiluihin! Kilpailua saa tulla seuraamaan turvavälejä noudattaen, mutta talliin pääsy on vain kilpailijoilla.

14.6. hevosilla on raspaus- ja satulansovituspäivä.

Kesäkausi alkaa tiistaina 15.6. Kesällä tunnit ovat ma-pe ja kokonaisia lomaviikkoja on kaksi, vk 25 ja vk 28, lisäksi puolet hevosista lomailee jo viikolla 27 puolesta välistä viikkoa. Kesän tunnit pitää Heidi lukuuunottamatta viikkoa 29 jolloin Emma pitää koko viikon tunnit ja kurssit.

Kesäkauden alkaessa myös rajoitukset lievenevät hiukan! Ulkona saa jatkossa seurata tuntia turvavälit säilyttäen. Maskin käyttöä suositellaan. Sisällä tallissa asiointi on edelleen rajoitettu hevosten hoitamiseen ja tallissa käytetään maskia.

Muistathan hoitaa hevosesi tunnin jälkeen hyvin, etenkin nyt hikikaudella! Hevosesta pestään kaikki hiki pois joko sienellä karsinassa tai pesukarsinassa letkulla. Harjaathan hyvin satulan ja suojien alta sekä ennen että jälkeen ratsastuksen. Osalla hevosista on taas kertynyt likaa ja ihon tuottamaa talia paakuiksi selkään sään viereen ja suojien alle. Ainoa tapa estää näiden kertyminen on hyvä harjaus tai pesu jotta lika saadaan pois!

Hevosten kuulumisia on kaivattu kovasti. Bella on päässyt hienosti porukkaan mukaan ja kerännyt jo paljon ystäviä ratsastajista. Sairaslomista Unskin etujalan ontumaa hoidettiin loppukeväästä ja se on päässyt nyt takaisin valikoiduille tunneille. Cliffillä ja Sirulla on maanantaina 14.6. kontrolli, ja niiden kanssa päästään toivottavasti nyt jatkamaan kuntoutusta. Molempien vammat olivat toukokuun kontrollissa jo kuvauksista hävinneet, mutta liike ei ollut vielä puhdasta joten Siru on tarhannut ja Cliff jatkanut käyntijumppaa. Tavoitteena olisi saada syksyllä molemmat taas töihin.

Kiitoksia kaikille asiakkaillemme menneestä keväästä! Koronan vuoksi on jouduttu tinkimään ja rajoittamaan toimintaa tallissa ja kentän reunalla, mutta onneksi olemme saaneet edelleen nauttia hevosten seurasta!

Hyvää kesää, nähdään kesätunneilla, kursseilla ja viimeistään elokuun alussa syyskauden alkaessa!

Terveisin ratsastuskoulun vastuutiimi,
Matilda, Heidi ja Emma

Kauden viimeisten tuntien satoa, joissa tehtiin mm. maastoesteitä ja katrillia!  Kuvia ja videoita löytyy somesta. Meillä on kyllä super taitavia oppilaita ja hevosia, hyvä te kaikki!❤️☀️