Artukaisten ratsastuskeskuksessa on todettu hevosen ECoV-virus. Ratsastuskoulun toiminta jatkuu normaalina, mutta huomioithan tämän omissa ratsastusvarusteissasi!

Artukaisten ratsastuskeskuksen yksityishevonen sairastui 17.5. ja sen näytteestä löytyi hevosen koronavirus ECoV. Vain yksi muu hevonen on oireillut 22.5. alkaen. Tauti leviää ulosteen välityksellä. Talli on eristetty hevosten liikkumisesta 3 viikoksi viimeisestä tapauksesta.

Kaikki tuntihevoset ovat toistaiseksi terveitä, ja niiden vointia tarkkaillaan tehostetusti. Kuumetta mitataan päivittäin mahdollisten tartuntojen löytämiseksi.

Hevosen korona-virus (ECoV) on koronaviruksiin kuuluva, mutta eri virus kuin ihmisten covid-19. ECoV ei tartu ihmisiin tai muihin eläinlajeihin, mutta ihminen voi levittää tautia esimerkiksi vaatteissa tai kengänpohjissa.

Jotta taudit eivät leviäisi, pese tai desinfioi KAIKKI vaatteesi ja varusteesi AINA vaihtaessasi tallia. Huomioi erityisesti kenkien pohjat! Mikäli käyt useammalla tallilla säännöllisesti, parasta olisi jos jokaiselle tallille olisi omat varusteet joita säilytetään erillään toisistaan. Varusteiden desinfiointiin sopii hyvin esimerkiksi Virkon-S, vaatteiden osalta normaali pesu.

Tallilla on tuntihevosten kuolaintenpesupikalla harmaa suihkepullo jossa on Virkon-S desinfiointiainetta jolla voit desinfioida varusteitasi. Aine ärsyttää ihoa, joten pesethän kätesi hyvin desinfioinnin jälkeen!

Tuntikentälle kuljetaan eristyksen ajan parkkipaikan puolelta eli samaa reittiä kuin maneesille!