Ratsastuskoulutiedote 6.4.2021

Koronavarotoimet päivitetty

AVI:n liikuntatilojen sulkupäätös ei koske ratsastuskoulutoimintaa. Tallissa jatkuvat aiemmat varotoimet: saapuminen aikaisintaan 30min ennen tunnin alkua, maskin käyttö sekä oleskelu ainoastaan varustettavan hevosen karsinassa. Oppilaat joiden hevonen on valmiina tunnilla, odottavat ulkotiloissa tai esimerkiksi autossa. Maskin käyttöä suositellaan myös ulkotiloissa. 2 metrin minimi turvaväli on voimassa sekä sisä- että ulkotiloissa. Tunnin jälkeen poistutaan välittömästi kun oma ratsu on hoidettu karsinaansa. Sosiaalitila on suljettu pakottavaa WC-asiointia lukuunottamatta. Huomioithan että sosiaalitila toimii myös tallityöntekijöiden taukotilana.

Siru sairaslomalla

Sirun ontuma tutkittiin maaliskuussa ja jännevamman poissulun jälkeen röntgenkuvissa todettiin pieni murtuma joka on todennäköisesti tullut toisen etujalan kavion kolautuksesta. Siru on sairaslomalla ja palaa töihin vasta syksyllä.

Sairaslomista huolimatta kaikkien hevosten työmäärät säilyivät maltillisina. Eniten töitä tehneet hevoset tekivät 2,4 tuntia työpäivässä maaliskuussa. Ratsastuskoulu seuraa hevosten työmäärää päivittäin ja tarvittaessa tilanteeseen reagoidaan esimerkiksi vähentämällä valmennuspaikkoja tai rajoittamalla korvauspaikkoja päivinä joissa on runsaasti ratsastajia.

Bella muutti talliin

Sekä Sirun että Cliffin ollessa harmillisten tapaturmien seurauksena pitkillä sairaslomilla, muutti talliin uusi hevonen, Bella. Näinollen tuntihevosia on väliaikaisesti 14. Bella on 7-vuotias liettualaistamma joka aloittelee uraansa kunnon kohotuksella. Bella on noin 160cm korkea, ja ulkonäöltään muistuttaa melko paljon Sillaa, mutta sillä on isompi tähti otsassaan. Bella käyttää alkuvaiheessa Cliffin varusteita ja asuu Cliffin karsinassa. Tervetuloa Artukaisiin Bella!

Huolehdithan peruttujen tuntien korvaamisesta ajoissa!

Korvausmahdollisuuksia on tarjolla rajallinen määrä viikolla 23. Muistathan että viimehetken peruutuspaikkoja voi tiedustella opettajalta edellisenä päivänä tekstiviestillä. Opettaja ilmoittaa ehtiessään jo edellisenä iltana tai viimeistään ratsastuspäivänä toimistoajan alkaessa jos mahdut mukaan!