Hevoset

Uusin hevonen Leila on osoittautunut oikein toimivaksi työkaveriksi ja toiminut hyvin sekä koulu- että estetunneilla. Nuoresta iästään johtuen Leila tekee tunteja rajoitetusti.

Essi tekee tällä viikolla viimeiset tuntinsa ratsastuskoulussa.

Aarolla hoidettiin silmätulehdusta joka ei ensimmäisellä hoidolla lähtenyt paranemaan. Erikoiseläinlääkäri tutki silmän uudelleen ja hoitoa muutettiin. Nyt uusilla lääkkeillä tilanne on rauhoittunut jonkin verran ja uusi kontrolli on tällä viikolla. 

Bellan etujalasta löytyi luuruhje jota se on nyt lepuuttanut. Töihin se palaa kun jalka saadaan kivuttomaksi, toivottavasti lokakuun aikana.

Cliffin jalka kipeytyi kuntoutuksen aikana uudelleen. Se tutkittiin perusteellisesti, ja lopulta kaviosta löytyi vakava jännevamma jonka paranemisennuste on erittäin huono. Eläinlääkäri päätyi suosittamaan lopettamista, joten johtokunta joutui tekemään raskaan päätöksen. Cliff laukkasi vihreämmille laitumille maanantaina.

Uutta työkaveria etsitään jälleen aktiivisesti verkostojen kautta.

Tunnit

Syyskaudelle on tällä hetkellä tilaa vain lauantaina klo 12. Paikkoja saattaa vapautua myös kesken kauden. 

Ratsastuskoulun tunnit on saatu järjestettyä normaalisti sairauslomista huolimatta, ja työmäärät ovat pysyneet kohtuullisina. Oppilasmäärät vaihtelevat eri viikonpäivinä ja näin hevosille tulee kevyempiä ja työteliäämpiä päiviä. Seuraamme tuntimääriä sekä viikon tarkastelujaksoina että pidemmällä aikavälillä päivittäin. Laskemme tuntimääriin aina mukaan kaikki hevosten työtunnit, myös valmennukset.

Team-TR

Team-TR syyskausi on lähtenyt liikkeelle ja uuden tiimin ensimmäiset kilpailut ovat tulevana sunnuntaina. Syyskaudella valmennuksissa käydään hieman kevättä harvemmin, sillä päätavoite on taas ensi keväässä ja kesän mestaruuksissa. Sairauslomien vuoksi valmennushevosia on pohdittu uudelleen ja sopivien ratsujen etsintä valmennettaville on käynnissä. 

Ratsastuskoululaiset kilpakentillä

Syyskauden aluksi kilpailtiin ratsastuskouluoppilaiden alueellisissa mestaruuksissa, joissa ratsukkomme loistivat senioreissa! Kouluratsastuksen voittoon ratsastivat Juliana Lehtonen ja Tiana, toiseksi Eija Sandholm ja Lilja ja jaetulle kolmannelle sijalle Elisa Väntsi-Puumalainen ja Lilja. Esteillä kultamitali ripustettiin Mari Ala-Sorvarin ja Hanin kaulaan Viveka Vännin ja Laran säestäessä hopealla. Onnittelut kaikille mitalisteille ja muillekin hienoja suorituksia tehneille!

Koronarajoitukset muuttuvat

Koronarajoituksia on purettu jo paljon ja nyt on myös ratsastuskoulun aika päivittää ohjeita. Talliin ovat edelleen tervetulleita vain ratsastajat ja tarvittaessa alaikäisten avustajat. Kentän ja maneesin katsomot avautuvat eikä maskin käyttö sisätiloissa ole enää pakollista. Oireisena ei edelleenkään saa tulla tallille. 

 

Mukavaa syksynjatkoa kaikille asiakkaillemme toivottavat ratsastuskoulutiimi eli opettajat Heidi ja Emma sekä seuran ratsastuskouluvastaava Matilda