Tässä tiedotteessa

  • Koronavirus, ratsastuskoulun toimintatapoja päivitetty
  • hevosten tartuntataudit, huolehdithan omista varusteistasi
  • Pääsiäinen 2021, ratsastuskoulun ohjelma

Koronavirus – ratsastuskoulun toimintatapoja päivitetty

Seuraamme tarkoin viranomaisten määräyksiä ja suosituksia alueellamme, sekä SRL ohjeita. Olemme myös tarvittaessa olleet yhteydessä AVIin tulkintojen tarkentamiseksi. Toistaiseksi ratsastuskoulun toimintaa on mahdollista jatkaa, kunhan pidämme yhdessä kiinni seuraavista ohjeista:

TALLI:
Tallissa ja sosiaalitiloissa kaikki käyttävät maskia. Tallille saa saapua 30min ennen oman tunnin alkua ja tällöinkin sisällä tallissa saavat olla vain ne, joiden hevonen on varustettavana. Jos hevosesi on valmiina tunnilla, odota ulkona tai esimerkiksi autossasi. Sisätiloissa (sosiaalitilat, talli, maneesi) odottelu ei nykyrajoituksilla ole mahdollista.

Varusteet ovat valmiina hevosen karsinan ovessa. Harjaa hevonen huolellisesti ja varusta se. Pysyttele oman hevosesi karsinassa jotta turvavälit säilyvät. Käytävällä oleskelu ei ole sallittua.

Ratsastuksen jälkeen pue maski viimeistään talliin saapuessasi. Riisu hevosesi varusteet karsinan oveen. Harjaa ratsusi, puhdista kaviot. Harjaa vielä suojat huolellisesti ennen harjalaatikkoon pakkaamista. Poistu tallista heti kun ratsusi on hoidettu. Kuulumiset ryhmäläisten kanssa voit halutessasi vaihtaa ulkona hyvin turvavälein, tallissa tämä ei ole mahdollista. Suosittelemme myös ulkoalueilta poistumista mahdollisimman nopeasti tartuntamahdollisuuksien minimoimiseksi.

MANEESI:
Maneesiin saavutaan oman tunnin alkaessa. Opettaja ohjeistaa kun maneesiin saa tulla. Vanha ryhmä poistuu samalla ovenavauksella. Maneesissa asetu kaartoon, kiristä satulavyö ja säädä jalustimet. Pue NoShout. Riisu oma takkisi ja ratsusi viltti. Jätä viltti ja takki maneesin reunalle ja kiipeä ripeästi ratsusi selkään. Muista vielä tarkastaa satulavyön kireys. Ripeällä toiminnalla ratsastusaika saadaan maksimoitua!

Tunti päättyy n. 5 minuuttia ennen seuraavan tunnin alkua. Opettajan ohjeesta tule ripeästi kaartoon.
-Mikäli hevosesi ei jatka seuraavalle tunnille, nosta jalustimet ja löysää satulavyö. Riisu NoShout ja palauta se ohjeen mukaan. Hae takkisi ja hevosen viltti reunukselta ja siirry takaisin kaartoon pukemaan näitä jotta seuraava mahtuu hakemaan tavaransa. Koko talliin lähtevä ryhmä poistuu maneesista tasalta seuraavan ryhmän saapuessa.

-Mikäli hevosesi jatkaa seuraavalle tunnille, riisu NoShout ja odota kaarrossa seuraavaa ratsastajaa. Kun olet luovuttanut hevosen ja laitteen hae oma takkisi ja poistu sitten välittömästi maneesista.

Hevosten tartuntataudit – huolehdithan omista varusteistasi

Myös hevosilla on tartuntatauteja joilta me ihmiset voimme niitä suojella!
FEI ja SRL ovat uutisoineet laajasti maailmalla leviävästä hevosten herpesviruksesta ja syksyllä lähialueen talleillakin liikkui pääntautia. Hevosten tartuntataudit leviävät joko hevosesta toiseen tai ihmisten välittäminä. Taudinaiheuttajat voivat elää varusteiden pinnalla pitkiäkin aikoja. Jotta taudit eivät leviäisi, pese tai desinfioi KAIKKI vaatteesi ja varusteesi aina vaihtaessasi tallia. Huomioi erityisesti kengät! Mikäli käyt useammalla tallilla säännöllisesti, parasta olisi jos jokaiselle tallille olisi omat varusteet joita säilytetään erillään toisistaan. Varusteiden desinfiointiin sopii hyvin esimerkiksi Virkon-S, vaatteiden osalta normaali pesu.

Pääsiäinen 2021 – Ratsastuskoulun ohjelma

Pääsiäisenä kausitunnit ovat tauolla pe-ma 2.4-5.4. Tuolloin järjestämme “Kuinka ratsastaja voi tukea ratsunsa hyvinvointia” -kurssin. Kurssi sisältää kolmen päivän aikana (pe-su) maastakäsittelytunnin joka sisältää myös teoriaa (n. 1,5h), ratsastajan verryttelyjumpan ohjeineen, liinatunnin jossa kurssilaiset juoksuttavat toisiaan opettajan keskittyessä istunnan ohjaamiseen sekä yhden ratsastustunnin jolla aiemmin opittu otetaan käyttöön omassa ratsastuksessa.

Kurssille otetaan korkeintaan 12 oppilasta ja ryhmäkoko on korkeintaan 4 henkilöä. Kaikki toiminta järjestetään koronaturvatoimin. Kurssin hinta on 170€ Turun Ratsastajien jäsenille ja 185€ muille.

Ilmoittaudu kurssille sähköpostitse  artukaistenratsastuskoulu@gmail.com tai tekstiviestillä 050 089 9664. Kurssi on avoin kaikille.