Syyskausi alkaa maanantaina 3.8.2020. Samalla astumme askeleen lähemmäs normaalitoimintaa tiedostaen samalla toimintaamme liittyvät koronariskitilanteet. Seuraamme edelleen aktiivisesti virustilannetta sekä viranomaisten mahdollisia ohjeita ja reagoimme näihin tarpeen mukaan.

Talliin saapuminen ja hevosen harjaaminen ja varustaminen

Talliin saa saapua 30min ennen oman tunnin alkamista. Henkilökunta nostaa harjalaatikot ja hevosten varusteet valmiiksi käytävälle ennen ensimmäisen tunnin alkua. Hevoset harjataan itse, ja omat hansikkaat pidetään kädessä koko tallissaoloajan. Käytävän alussa on tarjolla käsidesiä jota suosittelemme käyttämään talliin saapuessa ja sieltä poistuessa. Pysythän oman hevosesi karsinalla ja vältät ylimääräistä liikkumista alueella jotta kontaktit saadaan minimoitua.

Vätä tallissa liikkumista, mikäli hevosesi on jo edellisellä tunnilla tai jää tuntisi jälkeen vielä maneesiin/kentälle.

Hevosen hoito tunnin jälkeen

Tunnin jälkeen hevonen viedään karsinaan ja riisutaan, sekä harjataan. Varusteet ja harjalaatikko jätetään hevosen oveen. Mikäli hevonen jatkaa vielä päivän muille tunneille voi kuolaimet huuhdella satulahuoneessa ja palauttaa suitset hevosen oveen.

Käsihygienia ja turvavälit

Ohjat desinfioidaan vähintään kerran päivässä. Satulahuoneessa ei ole tarpeen asioida muutoin kuin tarvittaessa esim. käsiä pesemään, tällöin satulahuoneessa on kerrallaan max 1 henkilö jotta lähikontakteja pystytään mahdollisimman hyvin välttämään.

Muistathan myös turvavälin tallikäytävällä, maneesin katsomossa ja kentän reunalla.

Tunnin peruminen hengitystieoireiden yhteydessä, korvaaminen ja korvaustunnin varaaminen

Kausiehtojen mukaisesti noudatamme hengitystieinfektio-oireiden kanssa syyskaudella tiukkaa linjaa, hengitystieoireisena ei saa saapua tallille. Peruutus tulee tehdä tässä tapauksessa viimeistään ratsastuspäivänä klo 16.30 jotta korvausoikeus säilyy ja päivän hevoset saadaan jaettua poissaolot huomioiden.

Pyrithän korvaamaan tiedossa olevat poissaolot mahdollisuuksien mukaan etukäteen jotta loppukauden korvausruuhkalta vältyttäisiin.

Viimehetken vapaita paikkoja voi tiedustella tekstiviestillä klo 16.30 mennessä, opettaja ilmoittaa n. klo 17 mikäli mahdut illan tunneille (vastausviesti tulee vain mukaan mahtuville).