Turun ratsastajien kuukausitiedote on kuukausittainen, kuukauden loppupuolella julkaistava seuratiedote. Seuran kuukausitiedote on informatiivinen, kaikille seuran jäsenille suunnattu tiedote, minkä tarkoituksena on toimia kohdennetusti seuran jäsenten tiedotuskanavana. Seuratiedotteen tarkoitus on tuoda Turun Ratsastajien jäsenille helposti tietoa alueen ja SRL:n tapahtumista.

Artukaisissa ja Turussa tapahtuu

FEI ja SRL ovat uutisoineet laajasti maailmalla leviävästä hevosten herpesviruksesta ja syksyllä lähialueen talleillakin liikkui pääntautia. Hevosten tartuntataudit leviävät joko hevosesta toiseen tai ihmisten välittäminä. Taudinaiheuttajat voivat elää varusteiden pinnalla pitkiäkin aikoja. Jotta taudit eivät leviäisi, pese tai desinfioi KAIKKI vaatteesi ja varusteesi aina vaihtaessasi tallia. Huomioi erityisesti kengät! Mikäli käyt useammalla tallilla säännöllisesti, parasta olisi jos jokaiselle tallille olisi omat varusteet joita säilytetään erillään toisistaan. Varusteiden desinfiointiin sopii hyvin esimerkiksi Virkon-S, vaatteiden osalta normaali pesu.

Artukaisten ratsastuskoulu järjestää Pääsiäisenä 2.-4.4 “Kuinka ratsastaja voi tukea ratsunsa hyvinvointia” -kurssin. Kurssi sisältää kolmen päivän aikana (pe-su) maastakäsittelytunnin joka sisältää myös teoriaa (n. 1,5h), ratsastajan verryttelyjumpan ohjeineen, liinatunnin jossa kurssilaiset juoksuttavat toisiaan opettajan keskittyessä istunnan ohjaamiseen sekä yhden ratsastustunnin jolla aiemmin opittu otetaan käyttöön omassa ratsastuksessa. Kurssille otetaan korkeintaan 12 oppilasta ja ryhmäkoko on korkeintaan 4 henkilöä. Kaikki toiminta järjestetään koronaturvatoimin. Kurssin hinta on 170€ Turun Ratsastajien jäsenille ja 185€ muille. Ilmoittaudu kurssille sähköpostitse  artukaistenratsastuskoulu@gmail.com tai tekstiviestillä 050 089 9664. Kurssi on avoin kaikille. Ilmoittaudu viimeistään sunnuntaina 28.3.

Turun ratsastajien järjestämät kilpailut on peruttu 11.4. asti SRL:n linjauksen mukaisesti. Turun ratsastajat pyrkii järjestämään keväällä kilpailuja, mikäli tilanne sen sallii. Seuraamme aktiivisesti koronatilannetta ja tiedotamme, mikäli kilpailut muuttuvat esimerkiksi rataharjoitukseksi tai tapahtuma peruuntuu kokonaan.

Keväälle suunnitellut kilpailut:
25.4.2021: Estekilpailut, aluetaso
13.5.2021: Koulukilpailut, aluetaso
16.5.2021: Ratsastuskouluoppilaiden aluemestaruus

Onko sinulla ideoita tai toiveita järjestettävästä ohjelmasta tai tapahtumista? Jaathan ajatuksesi TR.jasenpalvelut@gmail.com tai kotisivujen palautelaatikon kautta.

SRL tapahtuu

Olethan kirjautunut jäsenhuoneeseen? Jäsenhuone otettiin käyttöön alkuvuodesta ja sieltä löydät mm. sähköisen jäsenkorttisi, vuosittaisia ja ajankohtaisia jäsenetuja sekä materiaaleja harrastuksen tueksi. Jäsenhuoneeseen kirjaudutaan osoitteessa oma.ratsastus.fi
Jäsenhuoneessa (oma.ratsastus.fi) on kysely koskien hevosen kanssa liikkumista. Käy vastaamassa kyselyyn, se vie vain pari minuuttia, ja vastaajien kesken arvomme kaksi muhkeaa tuotepakettia.

Suomen Ratsastajainliiton hallitus on 18.3. kokouksessaan päättänyt jatkaa SRL:n maajoukkue- ja liittovalmennusten ja kaiken SRL:n alaisen kilpailutoiminnan keskeytystä 11.4. asti. Alun perin keskeytyksen oli tarkoitus päättyä 28.3. Kiellon tarkoituksena on minimoida erittäin aggressiivisen hevosten herpesviruskannan leviäminen. Hallitus suosittelee, että muista kuin välttämättömistä syistä tapahtuvaa hevosten liikuttamista tallilta toiselle vältetään kilpailu- ja valmennustoiminnan keskeytyksen aikana, jotta EHV-1-viruksen leviämisriski pystytään minimoimaan.

SRL koulutukset ja tapahtumat

14.04.2021 klo 18.00 SRL-Lounais Suomi järjestää ilmaisen kilpailusääntökoulutuksen. Koulutus on suunnattu 1- ja 2-tason kilpailijoille ja heidän huoltajilleen. Kouluttajana Dan Björklöf, koulutus on ilmainen. Ilmoittautumiset 12.4.21 mennessä, sähköpostitse tarja.jarvio@ratsastus.fi

Yhdessä eteenpäin – Teemu Ahtee. SRL Lounais-Suomi järjestää verkkotapaamisen 20.4.21 kello 18.30 alkaen Teams-yhteydellä. Meillä kaikilla on yhteinen päämäärä joka on hevosten ja ihmisten hyvinvointi. Puhalletaan yhteen hiileen ja sanotaan ei kiusaamiselle. Yhdessä olemme enemmän. Teemu Ahtee, kouluratsastaja, valmentaja ja mm. suositun Kavioliitossa podcastin toinen juontaja. Tule kuuntelemaan Teemun ajatuksia illan aiheesta! Lue lisää täältä.

SRL Lounais-Suomen nuorisotiimi hakee uusia innokkaita jäseniä! Jos olet 16-25 vuotias hevosihminen, jolla on halua olla tekemässä Lounais-Suomen alueen nuorisotoiminnasta entistä parempaa, laita tiimille viestiä instagramissa, sähköpostilla tai facebookissa. Hakuaika 17.3-15.4.2021.

Katso myös muut tapahtumat SRL:n tapahtumakalenterista! https://tapahtumat.ratsastus.fi/tapahtumat/

Muut luento- ja koulutusvinkit

27.03.2021 klo 12.00-13.00 Lounais-Espoon ratsastajat ry. järjestää Facebook-koulutuksen ”Esteradan ratsastaminen taitoarvostelunäkökulmasta”. Taitotuomarikouluttaja Raija Jensen käy esimerkkivideoiden avulla läpi esteradan ratsastuksen ja arvioinnin taitoarvostelun näkökulmasta. Koulutus on ilmainen. https://www.facebook.com/events/385054399393206/

29.03.2021 klo 12.30-14.30 Webinaari ”Hevosen optimaalinen ruokinta – hyväksi hevoselle ja hevosyrityksen taloudelle”. Hevostalousagrolgi, hevosalan opettaja ja yrittäjä Leena Jokinen kertoo mitä hyötyjä saavutetaan hevosen optimaalisella ruokinnalla niin hevosen hyvinvoinnin kuin hevosalan yrityksenkin näkökulmasta. Webinaarin järjestää Tietolinkki-hanke, luento on maksuton ja sitä ei tallenneta. Ilmoittautumiset https://link.webropolsurveys.com/S/9BABCB622BFF13BF 26.3 mennessä.

12.04.2021 klo 18.00-19.30 Eläinkoulutusblogi järjestää Zoomissa maanantailuennon: Helppoa kohdeharjoittelua hevosille. Kohteiden harjoittelulla voidaan ratkaista monta ruualla palkitsemiseen liittyvää ongelmaa, kuten eteen kaartaminen, näpsiminen ja kuumeneminen. Kohteista voi rakentaa hevoselle vakka mitä hyödyllisiä taitoja, jotka helpottavat arkielämää. Hinta 15,90e, ilmoittautumiset https://elainkoulutus.fi/tuote/maanantailuento-helppoa-kohdeharjoittelua-hevosille/?fbclid=IwAR08ILvZ5tHO9BP_SpIa6WxlgINK-aiQz2n0VdEenk91kXo45loyaNVMbbk