Suomen ratsastajainliitto on lanseerannut osaamistodistuksen, jonka avulla ratsastusseuta voi tunnustaa seura- ja hevostoiminnassa kertyvää osaamista.

Ratsastusseura- ja hevostoiminnassa opitaan monenlaisia taitoja. Ratsastusseuratoiminta koko laajuudessaan tarjoaa oppimisympäristön ja valtavat mahdollisuudet mm. työelämätaitojen oppimiselle sekä niiden kehittämiselle. Keskeisimpiä työelämätaitoja seuraympäristössä voi olla esimerkiksi vastuunottokyky, luova ongelmanratkaisukyky, vuorovaikutus- ja viestintätaidot. Onkin tärkeää tehdä kertyvä osaaminen näkyväksi eli tunnistaa ja tunnustaa sitä. Osaamistodistus on yksi tapa siihen.

Turun ratsastajat tunnustaa osaamistodistuksen avulla seuratoiminnassa kertyvää osaamista. Todistus voidaan kirjoittaa esimerkiksi nuorelle, joka on toiminut erilaisissa seuratoiminnan tehtävissä kuten toimihenkilötehtävissä, talkoissa tai apuna someviestinnässä. Todistuksesta voi olla hyötyä työnhaussa ja opinnoissa.

Voit olla asiasta matalalla kynnyksellä yhteydessä seuran jäsensihteeriin Maija Koskenroutaan, tavoitat Maijan parhaiten sähköpostilla tr.jasensihteeri@gmail.com. Maijan kanssa voit myös keskustella mistä asioista osaamistodistus voitaisiin antaa tai missä asioissa voisit vielä kehittyä saadaksesi osaamistodistuksen. Osaamistodistuksen myöntää Turun ratsastajien johtokunta.