Ratsastuskoulu

 

Viikon 9 ahkerin Pentti 14 tuntia, seuraavana Silla 13 tuntia.

Sillalla on nyt kokeilussa suora kumikuolain. Mikäli huomaat Sillaa kuntoon laittaessa kuolaimen kumin olevan rikki, kerrothan asiasta opettajalle.

Tessan sairasloma on edennyt selästä kävelytykseen ja se käy tuntien lomassa maneesissa kävelemässä.

Osalla tuntihevosista on nyt nahkaiset satulavyöt (ainakin Lenttu, Wenus, Karina, Tessa). Huomioithan että vyö tulee oikein päin eli metallirenkaat eteenpäin. Suurimmassa osassa vöitä on lisäksi vasemmalla soljissa muistilappu jossa lukee Hevosen nimi ja VASEN. Väärin päin ollessaan vyön renkaat voivat aiheuttaa vaaratilanteita joten ollaan tarkkana!

 

Tulevat kilpailut:

 

Turun Ratsastajien kauden 2019 ensimmäiset kouluratsastuskilpailut su 31.3. Luokat HeC-HeA, osallistujamäärä rajattu joten ilmoittaudu ajoissa! Kutsu Kipassa, ilmoittautumiset viimeistään 27.3.

Esteitä hypätään seuraavan kerran taas 28.4. Kevään salliessa tuolloin startataan ulkokausi!

Ratsastuskoululaiset, kysykää rohkeasti hevosta kisoihin opettajilta! Tuntihevoselta kilpailevalta edellytetään varusteiden puhdistamista ennen kilpailuja, sekä toimihenkilönä toimimista. Lisäksi tuntihevosen käytöstä maksetaan vuokra.

Talkoolaisia tarvitaan taas kaikkiin kisapäiviin, mukaan tarvitset säänmukaiset vaatteet ja reipasta mieltä, tehtäviin ohjeistetaan paikanpäällä. Ilmoittaudu mukaan turun.ratsastajat@gmail.com

 

Tuloksia:

Esteillä kilpailtiin taas 3.3. Turun Ratsastajien järjestämissä 1-tason kisoissa. Kirpeä pakkanen ei kilpailijoita juuri häirinnyt, yleisössä toppavaatteet olivat valttia.

Turun ratsastajien ratsukoista punavalkoisen ruusukkeen ansaitsivat

50cm: Jasmin Saarenvalta & Ilolan Alisa

70cm: Elisa Laitinen & Wild Shadow, Matilda Kaitonen & Zizel, Micaela Weckman & Gerlija

80cm: Iiris Juvonen & Zizel, Elina Koskenrouta & Paco Rhett, Sofia Isokangas & Bremen, Laura Lohilahti & Wenus.

Kiitos kaikille kilpailijoille ja toimihenkilöille!

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

Muistathan hankkia kilpailuluvat ajoissa, Kipaan ei pääse kirjautumaan ennenkuin maksu on päivittynyt järjestelmään, tämä voi pahimmillaa viedä jopa 3 päivää!

Turun Ratsastajat järjestää 30.6.2019 3-tasolla Turun Kouluratsastuskilpailut yhteistyössä Turun Seudun Ratsastusurheilijoiden kanssa. Kilpailukutsu on jo julkaistu Kipassa. Kilpailuissa nähdään kouluratsastusta aina helposta A:sta GP tasolle asti. Lisäksi Suomenhevosten Knock-out kilpailu. Tällaista ei ole Turussa nähty moneen vuoteen! Varaa siis päivä kalenteriisi!

 

Muistoissamme Dinaar 19.3.2000 – 4.3.2019 💔

 

”Hevosista parhaat pääsee paikkaan salaiseen
Paikkaan, jota kirkkaimmat tähdet valaisee
Paikkaan, jossa puhtaimmat vedet virtailee
Siellä vanhat, sairaatkin kuin varsat kirmailee
Siellä ei voi koskaan tulla synkkä yö
Ja aikaa ainoastaan kissankellot mittaa, lyö
Maistuvinta ruohoa kasvaa kedot, haat
Pehmeimmät astella on suuret mannut, maat
Sinäkin voit päästä käymään paikkaan salaiseen
Kun muistojesi arkun kannen hiljaa aukaiset
Voit mielessäsi tuntea, se laukkaa luokses taas
Painaa päänsä lähelles ja sulle hirnahtaa

Voimia omistaja Heidille!
Dinoa kaivaten ja kiittäen, Wasaborgin tallin väki”

 

Entinen tuntihevosemme Dino on siis poissa, mutta ei poissa mielistämme. Artukaisten ratsastuskoulussa Dino jäi monien suosikkina mieleen, kun se myytiin kevyempään käyttöön ikävuosien karttuessa. Dino oli nyt loukannut jalkansa niin ettei sitä olisi enää saanut parantumaan.

Kuvassa velikullat Dino ja Retu nauttivat kesälomapäivistä vauhdikkaaseen tapaansa v. 2015. Retu vasemmalla, Dino oikealla.