Ratsastuskoulu

 

Viikon 11 ahkerimmat Retu ja Wenus 15 tuntia, seuraavana Hani 13 tuntia.

 

Muistathan käydä vaastaamassa ratsastuskoulun palautekyselyyn! Lomake on avoinna 31.3.2019 asti osoitteessa: https://goo.gl/forms/OEJtjb8R4al0i90Z2

 

Tessan eläinlääkärin kontrolli meni mukavasti, jänteissä ei ollut enää turvotusta eikä selkeää repeämää näkynyt. Liikkeet olivat puhtaat ja Tessalla oli juoksutuksessa paljon energiaa. On mahdollista että aiemmin epäilty jännevamma oli virheellinen diagnoosi turvotuksen vuoksi, mutta toipumisen varmistamiseksi Tessa otetaan käyttöön asteittain seuraavan kuukauden aikana.

 

Muistoissamme Karina III

 

Karina sai sairaskohtauksen tunnilla tiistaina 12.3 kaatuen ravista suoralla uralla maahan, missä se makasi yli puoli tuntia. Päivystävä eläinlääkäri totesi samana iltana Karinalla kuuntelulla rytmihäiriön. Eläinlääkäri tutki Karinan useampaan kertaan tapahtuneen jälkeen, verinäytteitä otettiin ja sille tehtiin useita sydänfilmejä sekä lisäksi vielä rasituskoe.

Näiden pohjalta eläinlääkäri antoi lausuntonsa, Karinalla ei voi enää turvallisesti ratsastaa. Uuden kohtauksen tullessa sekä ratsastajan että Karinan turvallisuus vaarantuisi merkittävästi. Raskain sydämin johtokunta joutui tekemään vaikean päätöksen ja Karina laukkasi vihreämmille niityille torstaina 21.3 aamulla.

Jäämme kaikki kaipaamaan Karinaa rehellisenä ja luotettavana tuntihevosena, sen kavionjälki on painettu vuosien saatossa moneen sydämeen <3

 

Tulevat kilpailut:

 

Kauden ensimmäiset kouluratsastuskilpailut su 31.3. Luokat HeC-HeA, osallistujamäärä rajattu joten ilmoittaudu ajoissa! Kutsu Kipassa, ilmoittautumiset viimeistään 27.3. Huomioithan että kilpailulupa tulee olla maksettuna jotta Kipaan pääsee kirjautumaan!

Esteitä hypätään seuraavan kerran taas 28.4. Kevään salliessa tuolloin startataan ulkokausi!

Ratsastuskoululaiset, kysykää rohkeasti hevosta kisoihin opettajilta! Tuntihevoselta kilpailevalta edellytetään varusteiden puhdistamista ennen kilpailuja, sekä toimihenkilönä toimimista. Lisäksi tuntihevosen käytöstä maksetaan vuokra.

Talkoolaisia tarvitaan taas kaikkiin kisapäiviin, mukaan tarvitset säänmukaiset vaatteet ja reipasta mieltä, tehtäviin ohjeistetaan paikanpäällä. Ilmoittaudu mukaan turun.ratsastajat@gmail.com

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

Turun Ratsastajat – Åbo Ryttare ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään keskiviikkona 27.3. klo 18  Paakarlan seurakuntakodilla Laivateollisuudenkatu 28 D. Esillä sääntömääräiset asiat. Tervetuloa!

Muistathan hankkia kilpailuluvat ajoissa, Kipaan ei pääse kirjautumaan ennenkuin maksu on päivittynyt järjestelmään, tämä voi pahimmillaa viedä jopa 3 päivää!

Turun Ratsastajat järjestää 30.6.2019 3-tasolla Turun Kouluratsastuskilpailut yhteistyössä Turun Seudun Ratsastusurheilijoiden kanssa. Kilpailukutsu on jo julkaistu Kipassa. Kilpailuissa nähdään kouluratsastusta aina helposta A:sta GP tasolle asti. Lisäksi Suomenhevosten Knock-out kilpailu. Tällaista ei ole Turussa nähty moneen vuoteen! Mukaan tarvitaan myös iso joukko reippaita talkoolaisia, talkoissa pääset aitiopaikalle seuraamaan kisoja. Lisäksi talkoolaisille järjestetään kiitospäivä kilpailujen jälkeen.

 

SRL tiedottaa:

 

Vuoden ensimmäiset jäsenkortit ovat jaossa viime viikolla ilmestyneen Hippos-lehti nro 2:n mukana. Kortti on tullut seuran täysjäsenille (esim. juniori/seniori), joiden jäsenmaksu on kirjautunut jäsenrekisteriin 7.2. mennessä. Perhejäsenet ja 7.2. jälkeen maksaneet saavat korttinsa maaliskuun aikana ja myöhemmin vuoden aikana jäsenmaksunsa maksaneet n. 2 viikon kuluttua maksusta.

 

SRL hakee ehdotuksia vuoden 2018 palkintojen saajiksi. Haussa ovat vuoden 2018 Ratsastusnuori, Seuratoimija, Tähtiseura, Laatutalli ja Ratsastuksenopettaja. Ehdotuksensa voi jättää liiton sivuilla.