Ratsastuskoulu:

 

Viikon 12 ahkerin Wenus 14 tuntia, seuraavina Retu 14 tuntia ja Hani 13 tuntia.

Viikon 13 ahkerimmat Wenus 16 tuntia, seuraavina Silla, Lenttu, Jussi ja Pentti 14 tuntia

 

Aaro on saatu mukavasti mukaan remmiin, ja ratsastajien palaute on ollut positiivista. Aaro on kiltti ja yritteliäs, vaikka etenkin laukka onkin vielä ajoittain vauhdikasta. Kaikki ovat myös yllättyneet siitä ettei Aaro tosiaan tunnu selästä käsin ollenkaan niin suurelta kuin maasta katsoen!

 

Hevosilla on viimeisten lumien ja liukkaiden kurakelien aikana ollut valitettavan paljon tapaturmia. Tämän vuoksi ylimäräisiä pienryhmiä ja valmennuksia pidetään vain hevostilanteen salliessa. Myös peruutuspaikkoja jätetään etenkin raskaampina päivinä osittain täyttämättä hevosten säästämiseksi. Tilanne helpottuu sitä mukaa kun hevosia saadaan taas terveeksi.

Tessan kuntoutus on edennyt hyvin ja kohta päästään taas laukkaamaan ja tunneille. Jo nyt Tessaa kuntouttavat ratsastajat ovat halutessaan saaneet osallistua omalle normaalille tunnilleen Tessalla tehden tehtävät vain käynnissä ja ravissa. Varsinaiseen asiakaskäyttöön Tessa palaa vasta kun sillä on myös laukkalupa.

Hempan etujaloissa on ollut pidempään ajoittaista vaivaa ja ne on nyt piikitetty. Hemppa lepuuttaa jalkojaan vielä hetken ennen paluuta tunneille.

Wilda kolautti/venäytti viikonloppuna jalkaansa ontuen sunnuntaina. Mitään vakavampaa vammaa eläinlääkäri ei jalasta löytänyt. Ontuman vuoksi sille suositettiin pientä sairaslomaa.

 

Wildasta ja Lissusta on tulossa lähipäivinä myynti-ilmoitukset. Mikäli tiedät hyvän mahdollisen kodin näille kultakimpaleille niin vihjaa ihmeessä!

 

 

Tuloksia:

 

31.3. Turun ratsastajien 1-tason koluratsastuskilpailuissa nähtiin paljon hienoja suorituksia ja saatiin tuoreemmille kilpailijoille tärkeää kokemusta. Turun ratsastajista sijoituksia saavuttivat:

Luokassa 1. HeC:1 2000: 2. Anna-Leena Seppälä ja Szaman II 128p 64%

Luokassa 2. HeB:0 2009: 2. Linda Inkinen ja Gerlija 164p 65,6%

 

24.3. Tampereen ratsastusseuran 3-tason estekilpailuissa Turun Ratsastajien edustus oli vahva luokassa 120cm kun Julia Pitkäranta sijoittui hevosellaan Luna IV neljänneksi (0vp, 65,11s) Kirsi Lönnmarkin ja Lipsum Moëtin seuratessa viidennellä sijalla vain muutaman kymmenyksen perässä (0vp, 65,25s).

 

 

Tulevat kilpailut:

 

Artukaisten kisakausi jatkuu 28.4. Kentät ovat sulat ja Maljakin hyvin kuivumassa eli ulkokouden starttia odotetaan! Kutsu on Kipassa ja ilmoittautuminen päättyy 24.4.2019.

2-taso startataan superviikonlopulla 25.-26.5. jolloin kisataan ensin lauantaina kouluratsastuksessa ja jatketaan sunnuntaina esteillä!

Ratsastuskoululaiset, kysykää rohkeasti hevosta kisoihin opettajilta! Tuntihevoselta kilpailevalta edellytetään varusteiden puhdistamista ennen kilpailuja, sekä toimihenkilönä toimimista kilpailuissa. Lisäksi tuntihevosen käytöstä maksetaan vuokra.

Talkoolaisia tarvitaan taas kaikkiin kisapäiviin! Porukalla on mukava puuhata, eikä aiempi kokemus kilpailuista ole tarpeellista. Mukaan tarvitset säänmukaiset vaatteet (hanskoja suositellaan) ja reipasta mieltä, tehtäviin ohjeistetaan paikanpäällä. Ilmoittaudu mukaan turun.ratsastajat@gmail.com

Muut TR ajankohtaiset:

 

Siivous ja kunnostustalkoot 18-19.5.2019

Tiesitkö että seura omistaa Artukaisten kentät ja rakennukset ja vastaa alueen kunnostuksesta? Jotta kaikki saisimme harrastaa mukavissa puitteissa mahdollisimman edullisesti, tehdään mahdollisimman paljon asioita talkoilla. Tule siis mukaan haravoimaan, maalaamaan aitoja ja tekemään muita kevätkunnostustöitä Artukaisiin 18.-19.5. Seura tarjoaa talkooeväät! Tarkemmat aikataulut tiedotetaan myöhemmin, mutta varaathan päivät jo nyt kalenteriisi! Jokaisesta käsiparista joka ehtii apuun vaikka vain tunniksikin, on paljon apua!

 

Turun ratsastajien kevätkokous pidettiin 27.3. Paakarlan seurakuntakodilla. Sääntömääräisten asioiden lisäksi käytiin paljon hyvää keskustelua seuratoiminnasta ja seuran kehityskohteista. Mikäli juuri sinulla on hyvä idea seuran toiminnan kehittämiseksi, kerro se turun.ratsastajat@gmail.com tai suoraan johtokuntalaisille.

Muistathan hankkia kilpailuluvat ajoissa, Kipaan ei pääse kirjautumaan ennenkuin maksu on päivittynyt järjestelmään, tämä voi pahimmillaa viedä jopa 3 päivää!

Turun Ratsastajat järjestää 30.6.2019 3-tasolla Turun Kouluratsastuskilpailut yhteistyössä Turun Seudun Ratsastusurheilijoiden kanssa. Kilpailukutsu on jo julkaistu Kipassa. Kilpailuissa nähdään kouluratsastusta aina helposta A:sta GP tasolle asti. Lisäksi Suomenhevosten Knock-out kilpailu. Tällaista ei ole Turussa nähty moneen vuoteen! Mukaan tarvitaan myös iso joukko reippaita talkoolaisia, talkoissa pääset aitiopaikalle seuraamaan kisoja. Lisäksi talkoolaisille järjestetään kiitospäivä kilpailujen jälkeen. Ilmoittaudu mukaan tekemään kilpailuja täällä!

 

 

SRL tiedottaa:

TV:stä ja Areenasta tulee ratsastusta!

Göteborgin maailmancupin finaalit näkyvät suorana Areenassa! Selostajina Markus Backlund (esteratsastus) ja Marko Björs (kouluratsastus).

La 6.4. Areena klo 16.55 kouluratsastus Grand Prix vapaaohjelma, kooste TV2 klo 23.30

Su 7.4. Areena klo 14.55 esteratsastus, 3. päivä, kooste TV2 klo 20.00