Ratsastuskoulu:

 

Viikon 17 ahkerin Lilja 15,5 tuntia, seuraavina Pentti 14 ja Jussi 13,5. Lukumäärä sisältää kaikki pienryhmätunnit ja valmennukset.

 

ELL kontrolloi Hempan jalkojen tilanteen ja se lepäilee vielä hetken. Jaloista ei löytynyt mitään akuuttia vammaa.

Sillan  turvonnut jalka osoittautui tutkimuksessa takasiteen vammaksi. Hoitona on lepo ja kylmä, mutta jalan odotetaan paranevan hyvin mikäli takapakkia ei tule.

Jussin satulan istuvuuden kanssa on ollut ongelmaa ja se on hiertänyt selkää. Selkää hoidetaan ja sille etsitään parasta mahdollista satula-geeli yhdistelmää.

Aaro, Essi ja Fanni ovat saaneet tällä viikolla rokotuksensa.

 

Lauantain 25.5. tuntien suhteen on kilpailujen vuoksi erityisjärjestelyjä ja osa ryhmistä siirtyy kesäkuulle. Emma tiedottaa oppilaita asiasta.

 

Kevätkauden tunteja saa korvata 20.6 asti!

Muista korvata tuntisi ajoissa. Mikäli korvaat tehotunnin tavallisessa ryhmässä, ei 5€ hintaeroa hyvitetä. Normaaliryhmän korvaaminen teho- tai intensiivitunnilla on mahdollista, tällöin teho/intensiivilisä laskutetaan kauden päätteeksi.

 

Kesän 2019 ohjelma on julkaistu!

Lue erillinen Tiedote ohjelmasta. Tarjolla kesätunteja ja erilaisia kursseja.

 

Syksyn 2019 tuntihinnat:

Normaaliryhmä 8hlö 30€

Tehoryhmä 5hlö 37€

Intensiiviryhmä 1,5h 6hlö 45€

 

Syksyn tuntikalenteria suunnitellaan. Palautteen perusteella suunnitelmana olisi muuttaa lauantain 12-13 8 hlö kouluryhmä 5 hlö koulu-tehoryhmäksi ja mahdollisesti torstain 20-21 8hlö kouluryhmä 6hlö 1,5h koulu-intensiiviryhmäksi. Mikäli olisit kiinnostunut näistä uusista ryhmistä, ilmoita kiinnostuksesi alla olevan linkin kautta viimeistään 6.5.2019 jotta tiedämme onko näille kysyntää. Kysely ei ole sitova paikanvaraus. https://forms.gle/FTndeAw4AoEPtYKC9

 

 

Kilpailutuloksia:

TR:n estekilpailuissa 28.4. nautittiin kauniista, joskin viileästä kevätsäästä ja hienoista suorituksista. Rata sai kiitosta, joskin hevosen suoristaminen kaarteesta estelinjalle aiheutti monelle ratsukolle haasteita etenkin portin kulmauksessa. Ratsastuskoulun hevosista mukana olivat Tessa (50cm), Lilja (70cm), Wenus (70cm ja 90cm), Hani (80cm ja 90cm), Retu (60cm ja 70cm) ja Jussi (80cm). Lisäksi Fanni ja Essi kävivät tutustumassa kisatohinaan hyppäämällä luokan ulkopuolisina 60cm.

Turun Ratsastajista ruusukkeita A.0.0 arvostelulla napsivat luokassa 50cm Jasmi Harju ja Starlet 0vp ja luokassa 70cm Karoliina Lehto ja Oleron 0vp. Isommissa luokissa arvosteluna oli 367.1 (A2/A2), joten puhtaasti ja nopeasti ratsastamisesta palkittiin. TR:n edustajista luokassa 80cm toiseksi sijoittuivat Karoliina Lehto ja Oleron tuloksella 0-0vp ja toisen vaiheen aika 30,36 häviten vain kaksi kymmenystä voittajalle.

 

Karoliina Lehto sijoittui myös 27.4 Kaarinassa luokassa 70cm toiseksi.

 

20.4. hypättiin kilpaa Ypäjällä mukavin tuloksin. Julia Pitkäranta ja Luna IV nappasivat kolmossijan 110cm tason Hevosopisto Horse Show Cupin Superfinaalissa. Samoissa kilpailuissa Ida Varjo ja Costner hyppäsivät kuudenneksi 130cm luokassa ja Kirsi Lönnmark sijoittui kuudenneksitoista 120cm luokassa. Kaikki ratsukot suoriutuivat radoistaan nollatuloksin.

 

Kouluratsastuksen puolella Jasmin Saarenvalta ja Island’s Mimosa sijoittuivat hienosti Ypäjällä 27.4. 3-tason Helppo A luokassa kahdeksanneksi tuloksella 64,554%

 

Tulevat kilpailut:

 

2-taso startataan superviikonlopulla 25.-26.5. jolloin kisataan ensin lauantaina kouluratsastuksessa ja jatketaan sunnuntaina esteillä! Kutsut Kipassa.

Talkoolaisia tarvitaan erityisen paljon toukokuussa kun kilpailut kestävät 2 päivää! Porukalla on mukava puuhata, eikä aiempi kokemus kilpailuista ole tarpeellista. Mukaan tarvitset säänmukaiset vaatteet (hanskoja suositellaan) ja reipasta mieltä, tehtäviin ohjeistetaan paikanpäällä. Ilmoittaudu mukaan turun.ratsastajat@gmail.com

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

Siivous ja kunnostustalkoot 18-19.5.2019

Tiesitkö että seura omistaa ratsastuskoulun lisäksi Artukaisten kentät ja rakennukset ja vastaa alueen kunnostuksesta? Jotta kaikki saisimme harrastaa mukavissa puitteissa mahdollisimman edullisesti, tehdään mahdollisimman paljon asioita talkoilla. Tule siis mukaan haravoimaan, maalaamaan aitoja ja tekemään muita kevätkunnostustöitä Artukaisiin 18.-19.5. Seura tarjoaa talkooeväät! Tarkemmat aikataulut tiedotetaan myöhemmin, mutta varaathan päivät jo nyt kalenteriisi! Jokaisesta käsiparista joka ehtii apuun vaikka vain tunniksikin, on paljon apua!

 

Turun Kouluratsastuskilpailut

Turun Ratsastajat järjestää 30.6.2019 3-tasolla Turun Kouluratsastuskilpailut yhteistyössä Turun Seudun Ratsastusurheilijoiden kanssa. Kilpailukutsu on jo julkaistu Kipassa. Kilpailuissa nähdään kouluratsastusta aina helposta A:sta GP tasolle asti. Lisäksi Suomenhevosten Knock-out kilpailu. Tällaista ei ole Turussa nähty moneen vuoteen! Mukaan tarvitaan myös iso joukko reippaita talkoolaisia, talkoissa pääset aitiopaikalle seuraamaan kisoja. Lisäksi talkoolaisille järjestetään kiitospäivä kilpailujen jälkeen. Ilmoittaudu mukaan tekemään kilpailuja täällä!

 

 

SRL tiedottaa:

 

 

SRL kerää tietoa seuratoiminnasta:

#SRLseuratoiminta #srlyhdessä #SRL100 #paikkakunta

Haluamme kuulla juuri Sinun ajatuksiasi ja näkemyksiäsi siitä, miten ratsastusseuraan kuuluminen ja siellä toimiminen vaikuttaa Sinun ja läheistesi elämään. Voit kertoa tarinaasi sanoin, kuvin, videoklipein tai vaikka piirroksin – tee se omalla tavallasi, tyyli on vapaa. Voit laittaa #tarinasi somen eri kanaviin tai lähettää sen sähköpostitse/postitse seura- ja tallipalveluiden johtoryhmälle tai liiton toimistolle. Voimme yhdessä jakaa tarinoita sitten eteenpäin.

Tavoitteena tehdä toiminta näkyväksi! -#yhdessä  

Haluamme tehdä lajimme parissa toteutettavaa arvokasta vapaaehtoistyötä näkyväksi monin eri tavoin. Näkyväksi tekemiseen tarvitsemme Sinua. Keräämme kokemuksia, ajatuksia, kuvia ja videoita lajimme mahdollisuuksista, jotta voimme antaa lajin harrastajille ja myös lajia tuntemattomille näkymän lajiimme, sen monimuotoisuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen. Samalla inspiroiden toisiamme. Vastaa kyselyyn TÄÄLLÄ

Ole osa isoa kokonaisuutta

Seuratoiminta on iso osa lajimme perustaa ja sitä tehdään yhdessä. Siksi lähdemme siitä liikkeelle. Kerro huhtikuussa, miten seuratoiminta näyttäytyy Sinulle. Jokaisella on omannäköinen tarina kerrottavana. Liitto käyttää materiaalia urheilu- ja harrastetoiminnan kehittämiseen, hevosalan edunvalvontaan ja markkinointiin sekä muuhun kilpaurheilun ja harrastetoiminnan kehittämiseen. Konseptin on kehittänyt seura- ja tallipalveluiden johtoryhmä, joka myös koordinoi koko prosessia.