Ratsastuskoulu:

 

Viikon 21 ahkerimmat Jussi 13,5 tuntia, seuraavina Wenus 13 ja Hani 12,5. Lukumäärä sisältää kaikki pienryhmätunnit ja valmennukset.

 

Hemppa tekee vielä kevennettyä työviikkoa eikä toistaiseksi hyppää.

Silla jatkaa vielä sairaslomaansa, kontrolli on ensiviikolla.

Fanni on kolauttanut polvensa ja on nyt kipulääkekuurilla. ELL tutkimuksessa isompaa vahinkoa ei löytynyt, mutta jalka kuvataan vielä varmuuden vuoksi.

 

Tuntilistat saapuvat talliin pääsääntöisesti puoli tuntia ennen tuntien alkua. Tällä rauhoitetaan hevosten päiväheinät, karsinaan ei tarvitse mennä aiemmin kuin puoli tuntia ennen ratsastustunnin alkua.

 

Nyt hikikaudella muista jättää märkä satulahuopa roikkumaan satulatelineen etupuolelle, märkä huopa satulan alla pilaa satulan nahan. Pesethän hien pois myös hevosesta, kuolaintenpesupaikalla on ämpäreitä ja sieniä, ja mikäli hevonen ei mene enää tunnille, voi sen viedä myös pesukarsinaan suihkuun. Mikäli pesuämpärin vedestä tulee kovin likaista, kaadathan sen ulos jottei lavuaari tukkeudu.

 

 

Kevätkauden tunteja saa korvata 20.6 asti! Ratsastamattomia kevätkauden tunteja ei hyvitetä, joten varaathan korvauspaikkasi pikimmiten.

Muista korvata tuntisi ajoissa. Mikäli korvaat tehotunnin tavallisessa ryhmässä, ei 5€ hintaeroa hyvitetä. Normaaliryhmän korvaaminen teho- tai intensiivitunnilla on mahdollista, tällöin teho/intensiivilisä laskutetaan kauden päätteeksi.

 

Kesäkursseille on tullut jo paljon varauksia. Varaajien tason vuoksi alkeisestekurssi muuttui enemmän HeC-HeB estekurssiksi, varsinainen estekurssi taas on jo 80cm hyppääville.

Kesätunneilla on hyvin tilaa, varaa omasi tuntikalenterin kautta. Tunneilla on tilaa mikäli tunti näkyy vielä kalenterissa. Tunnit poistetaan näkyvista sitä mukaa kun ne täyttyvät.

 

Ilmoita opettajalle 31.5. mennessä jatkatko nykyisessä ryhmässäsi syyskaudella 2019!

Muutoksina syksylle to 20-21 kouluryhmä muuttuu koulu-intensiiviksi ja la 12-13 kouluryhmä teho-kouluryhmäksi. Muutoin tuntikalenteri säilyy ennallaan.

 

Kevään asiakaspalautteen kooste on lisätty ratsastuskoulun alle ”Palaute” osioon. Palautetta saatiin paljon, kiitos kaikille vastanneille! Johtokunta on käsitellyt palautteen kokouksessaan ja sen koostetta on käyty läpi opettajien kanssa. Osan palautteessa esille nousseista asioista työstäminen on jo ehditty aloittaa, ja työ ratsastuskoulun kehittämiseksi jatkuu. Palautetta tullaan jatkossa keräämään aiempaa säännöllisemmin, ja avoin palautelaatikko onkin jo saatu nettisivuille.

 

Kilpailutuloksia:

Turun Ratsastajien kisaviikonlopussa nähtiin paljon hienoja suorituksia niin kouluratsastuksessa kuin esteilläkin.

Kouluratsastuksessa lauantai oli Turun Ratsastajien osalta Jasmin Saarenvallan päivä. Saarenvalta sijoittui luokassa 4. HeA:2 neljänneksi Capriorilla ja kuudenneksi Island’s Mimosalla. Hyvä vire jatkui myös luokassa VaB:0 jossa Saarenvalta ja Capriori sijoittuivat neljänneksi.

Sunnuntaina esteillä Turun Ratsastajien ratsukat keräsivät lähes kaikki sinivalkoiset ruusukkeet;

Luokka 1. 70cm taitoarvostelu; 1. Saija Kulmala – Castaway, 2. Minna Montonen – Viivin Voitto

Luokka 2. 80cm taitoarvostelu 1. Iiris Juvonen – Happy Birthday, 2. Minna Montonen – Viivin Voitto

Luokka 4. 90cm 367.1 (A2/A2) 1. Enni Rantanen – Muumintroll

Luokka 6. 110cm 367.1 (A2/A2) 1. Julia Pitkäranta – Luna IV, 2. Kirsi Lönnmark – Full Of Life

Luokka 7. 120cm 367.1 (A2/A2) 1. Julia Pitkäranta – Luna IV

 

 

Tulevat kilpailut:

 

Ratsastuskoulun kevätkauden päättävät harjoituskilpailut 16.6!

Nyt on taas se aika vuodesta kun kauden päätteeksi harjoitellaan kilpailemista! Näissä kisoissa etusijalla ovat vähän tai ei ollenkaan kilpailleet ratsastajat, joten nyt rohkeasti kysymään hevosta opettajilta! Kilpailukutsu julkaistaan nettisivuilla ja Facebookissa loppuviikosta, mutta esteillä taso lähtee puomeista, ja koulussa HeC. Jokaiselle löytyy siis sopiva luokka.

Lisäksi kilpailuissa palkitaan perinteiseen tapaan kisojen paras asu! Viimevuonna Salamaseepra vei voiton Tanhupallon ollessa tiukka kakkonen, kuka nousee tämän vuoden sankariksi?

 

Turun Kouluratsastuskilpailut

Turun Ratsastajat järjestää 30.6.2019 3-tasolla Turun Kouluratsastuskilpailut yhteistyössä Turun Seudun Ratsastusurheilijoiden kanssa. Kilpailukutsu on jo julkaistu Kipassa. Kilpailuissa nähdään kouluratsastusta aina helposta A:sta GP tasolle asti. Lisäksi Suomenhevosten Knock-out kilpailu. Tällaista ei ole Turussa nähty moneen vuoteen! Mukaan tarvitaan myös iso joukko reippaita talkoolaisia, talkoissa pääset aitiopaikalle seuraamaan kisoja. Lisäksi talkoolaisille järjestetään kiitospäivä kilpailujen jälkeen. Ilmoittaudu mukaan tekemään kilpailuja täällä!

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

Iso kiitos reippaille talkoolaisille! Kisaviikonlopusta selvittiin kunnialla, järjestelyt toimivat ja kentän kunto sai paljon positiivista palautetta. Toimihenkilöiden positiivista asennetta kehuttiin, meitä ei sade lannista! 

 

Johtokunnan palautelaatikko lisätty nettisivuille!

Löydät palautteen sekä ratsastuskoulun että seuran alta nettisivujen päävalikosta. Johtokunta käsittelee kaikki saamansa palautteet, ja vastaa niihin halutessasi. Voit jättää palautteesi myös nimettömänä.