Ratsastuskoulu:

 

Viikon 22 ahkerimmat Hani 14,5 tuntia, seuraavina Pentti, Tessa ja Wenus 14 tuntia. Lukumäärä sisältää kaikki pienryhmätunnit ja valmennukset.

Hemppa tekee vielä kevennettyä työviikkoa eikä toistaiseksi hyppää. Kesä näyttää onko Hempasta jatkamaan tuntityöuraa.

Silla on parantunut hienosti, kontrollissa diagnoosi vahvistui iskun aiheuttamaksi vammaksi. Sillan kuntoutus alkaa käynnillä ja pienillä määrillä ravia, joten se pääsee töihin alkeiskurssille ensi viikolla.

Fannin jalka kuvattiin, murtumaa ei onneksi ollut, mutta etujalka on saanut niin kovan kolauksen, että luussa on pinnallinen vaurio. Vamma on voinut tulla potkusta tai esimerkiksi piehtaroidessa jalkojen kolahtaessa yhteen. Arvio sairaslomasta on 2kk.

Hani hierottiin sunnuntaina, ja se oli maanantaina niin jumissa että liikkui epäpuhtaasti ratsastajan kanssa. Muutama irtojuoksutuspäivä tekivät ihmeitä, ja nyt irtoaa taas keskiravikin ongelmitta.

 

Tuntilistat saapuvat talliin pääsääntöisesti puoli tuntia ennen tuntien alkua. Tällä rauhoitetaan hevosten päiväheinät, karsinaan ei tarvitse mennä aiemmin kuin puoli tuntia ennen ratsastustunnin alkua.

 

Nyt hikikaudella muista jättää märkä satulahuopa roikkumaan satulatelineen etupuolelle, märkä huopa satulan alla pilaa satulan nahan. Pesethän hien pois myös hevosesta, kuolaintenpesupaikalla on ämpäreitä ja sieniä, ja mikäli hevonen ei mene enää tunnille, viedään se pesukarsinaan suihkuun. Mikäli pesuämpärin vedestä tulee kovin likaista, kaadathan sen ulos jottei lavuaari tukkeudu.

 

 

Kevätkauden tunteja saa korvata 20.6 asti! Ratsastamattomia kevätkauden tunteja ei hyvitetä, joten varaathan korvauspaikkasi pikimmiten.

Muista korvata tuntisi ajoissa. Mikäli korvaat tehotunnin tavallisessa ryhmässä, ei 5€ hintaeroa hyvitetä. Normaaliryhmän korvaaminen teho- tai intensiivitunnilla on mahdollista, tällöin teho/intensiivilisä laskutetaan kauden päätteeksi.

 

 

Ratsastuskoulun toimintaa kehitetään jatkuvasti. Tavoitteena on hyvinvoiva hevonen, joka tekee työnsä tyytyväisenä. Hevosten yllä Tuntikuormituksen tarkemmaksi suunnittelemiseksi, on nykyisen jälkikäteen tehtävän kuormitusseurannan rinnalle tulossa syksyksi käyttöön etukäteen tuntisuunnitelmia laadittaessa käytettävä työkalu, jolla saadaan kätevästi suunniteltua estetuntien kuormitus jakautumaa eri viikoille tasaisesti.

Hevosten jaksamista seurataan jatkuvasti, ja sairaslomalaisten hoidot suunnitellaan yhteistyössä eläinlääkärin kanssa. Viimeisten vuosien aikana rasitusvammat ovat selvästi vähentyneet tuntihevosilla. Sensijaan erilaiset kolhut ja tapaturmat ovat lisääntyneet, todennäköisesti johtuen paritarhauksen vaihtamisesta laumassa tarhaamiseen. Laumassa olo on näkynyt tyytyväisyytenä ratsastettaessa, hevoset tulevat paremmin toimeen keskenään ja käyttäytyvät asiallisesti kun ylimääräinen energia on purettu kavereiden kanssa isossa tarhassa.

 

 

Kilpailutuloksia:

 

Helatorstaina 30.5.hypättiin Salossa. Luokassa 90cm 367.4 (A0/A2) Rosanna Sainio ja Minzregent sijoittuivat kuudenneksi ja luokassa  120cm AM5 Julia Pitkäranta ja Luna IV kolmanneksi.

 

 

Tulevat kilpailut:

 

Ratsastuskoulun kevätkauden päättävät harjoituskilpailut 16.6!

Nyt on taas se aika vuodesta kun kauden päätteeksi harjoitellaan kilpailemista! Näissä kisoissa etusijalla ovat vähän tai ei ollenkaan kilpailleet ratsastajat, joten nyt rohkeasti kysymään hevosta opettajilta! Kilpailukutsu löytyy facebooksta, instasta ja täältä! Jokaiselle löytyy sopiva luokka puomeista 75cm asti, koulussa HeC ja HeB.

Lisäksi kilpailuissa palkitaan perinteiseen tapaan kisojen paras asu! Viimevuonna Salamaseepra vei voiton Tanhupallon ollessa tiukka kakkonen, kuka nousee tämän vuoden sankariksi?

 

Turun Kouluratsastuskilpailut

Turun Ratsastajat järjestää 30.6.2019 3-tasolla Turun Kouluratsastuskilpailut yhteistyössä Turun Seudun Ratsastusurheilijoiden kanssa. Kilpailukutsu on jo julkaistu Kipassa. Kilpailuissa nähdään kouluratsastusta aina helposta A:sta GP tasolle asti. Lisäksi Suomenhevosten Knock-out kilpailu. Tällaista ei ole Turussa nähty moneen vuoteen! Mukaan tarvitaan myös iso joukko reippaita talkoolaisia, talkoissa pääset aitiopaikalle seuraamaan kisoja. Lisäksi talkoolaisille järjestetään kiitospäivä kilpailujen jälkeen. Ilmoittaudu mukaan tekemään kilpailuja täällä!

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

30.6. kouluratsastuskilpailuihin kaivataan toimihenkilöitä! Paljon helppoja ja mukavia hommia, joista pääsee myös seuraamaan kilpailuja. Näissä kisoissa on niin hienoja hevosia, että jokaisen kannattaa tulla katsomaan vaikkei kouluratsastus oma juttu olisikaan! 🙂 Infot ja toimihenkilöksi ilmoittautuminen täällä: Turun Kouluratsastuskilpailut

 

Johtokunnan palautelaatikko lisätty nettisivuille!

Löydät palautteen sekä ratsastuskoulun että seuran alta nettisivujen päävalikosta. Johtokunta käsittelee kaikki saamansa palautteet, ja vastaa niihin halutessasi. Voit jättää palautteesi myös nimettömänä.