Lue lisää alla olevasta viikkotiedotteesta!

Turun Ratsastajat ajankohtaiset

Tulevat kilpailut
Järjestämme seurakilpailut kouluratsastuksessa sunnuntaina 14.6.2020. Kilpailuissa on luokat HeC-HeA. Lähtijämäärää on lisätty ja ilmoittautumisaikaa on pidennetty 9.6.2020 asti.

 • Ilmoittaudu kilpailuihin kipassa (https://kipa2.ratsastus.fi) viimeistään 9.6.2020.
 • Jäsenmaksun lisäksi pitää muistaa lunastaa lisenssikaupasta seurakilpailulupa osoitteesta https://ratsastus.lisenssikauppa.fi
 • Artukaisten ratsastuskoulun tuntiratsastaja, kysy rohkeasti opettajalta sopivasta luokasta ja varaa hevonen ennen ilmoittautumista!
  • Tuntiratsastajille on otettu käyttöön kalenterivuosittain allekirjoitettavat EHDOT tuntihevosen vuokraamisesta kilpailuihin. Lappuja on tallin ilmoitustaululla ja opettajilla, palauta allekirjoitettu lomake ennen hevosen varaamista.
  • Hevonen varataan opettajalta, ilmoittaudu kipassa ja huolehdi että jäsenmaksu ja kilpailulupa on kunnossa.
 • Talkoisiin tarvitaan apukäsiä esimerkiksi kansliaan, kanttiiniin, sihteeriksi ja radan portille. Aikaisempaa kokemusta et välttämättä tarvitse, sinut perehdytetään tehtävään. Talkoolaisille on tarjolla ruokaa. Ilmoittaudu talkoolaiseksi lähettämällä sähköpostiviesti Elisalle osoitteeseen tr.kilpailut@gmail.com ja tule mukaan viettämään hauska päivä.

Turun Ratsastajien oheisliikuntahaasteen arvonta suoritettu
Turun Ratsastajien kevään oheisliikuntahaaste on päättynyt ja arvonta on suoritettu! Arpa suosi tällä kertaa Janitaa, onnea! Oheisliikunta-arpoja lunastettiin hienot 331 kappaletta. Oheisliikuntana harrastettiin monenlaista, kävelyn ja lenkkeilyn ohessa pyöräileminen ja kuntosalitreenit aktivoivat osallistujia. Lisäksi esimerkisi etätanssitunnit ja eri jumpat sekä pilates ja jooga ovat olleet suosittuja oheisliikuntalajeja.
Kiitos kaikille osallistujille!

Viikkotiedote jää tauolle
Viikkotiedote jää kesätauolle. Tiedotamme kilpailuista ja muista ajankohtaisista asioista erillisillä tiedotteilla sekä somessa instagramissa ja facebookissa.

Koronatilanne
Koronatilanteest on julkaistu sivu turunratsastajat.fi/koronatilanne. Päivitämme sille sivulle myös vastauksia saamiimme kysymyksiin.

Muistathan jäsenetusi!
Turun Ratsastajien jäsenenä saat:

 • Kaikki SRL jäsenedut kuten vakuutus ja Hippos-lehti
 • Artukaisten ratsastuskoulun kausipaikat
 • -10% ostoksistasi Suomen Ratsutarvikkeessa
 • Kilpailuavustukset SRL:n rankingpisteiden perusteella aluetasolta lähtien
 • TR:n järjestämien 3/kansallisen tason kilpailuiden lähtömaksun hyvityksen osallistuessasi kisojen järjestämiseen

Muistathan, että vain täys- ja perhejäsenillä on srl:n Lähi-Tapiolan vakuutusturva. Mikäli ratsastaja kuuluu Turun Ratsastajiin vain kannatusjäsenenä, tulee hänen olla jonkin toisen seuran täysjäsen, jotta vakuutus on voimassa.

 

Artukaisten ratsastuskoulu:

Syksyn 2020 kausipaikat
Syksyn 2020 kausipaikat ovat varattavissa kevään 2020 kausipaikka-asiakkaille 6.6.-21.6.2020 aikana. Kausipaikka varataan opettajalta puhelimitse tekstiviestillä (puh. 0500 899 664) tai sähköpostitse (artukaistenratsastuskoulu@gmail.com). Kaikille kevätkaudella 2020 kausipaikkaa ratsastaneille on lähetetty sähköpostitse tiedustelu siitä, jatkaako hän syyskaudella 2020. Varausmaksulaskut lähetetään juhannuksen jälkeen ja vapaaksi jäävät kausipaikat tulevat varattaviksi heinäkuun alussa.

Koronaohjeistus muuttuu 1.6.2020 alkaen!
Valtakunnan koronavirusrajoitusten muuttuessa ratsastuskoulunkin toimintaohjeistus muuttuu 1.6.2020 alkaen. Ulkotiloissa saa jälleen oleskella vähintään 1-2  metrin turvavälit huomioiden, joten tuntien katselu ulkokentän reunalla on taas mahdollista. Talli on edelleen suljettu oppilailta (varustamista lukuun ottamatta) eikä maneesiin saa tulla yleisöä ratsastuskoulutuntien aikana. Henkilökunta hoitaa hevoset kuten tähänkin asti, asiakkaat saapuvat 15 minuuttia ennen tuntinsa alkua varustamaan oman ratsunsa. Sosiaalitiloissa oleskelua suositellaan edelleen välttämään ja noudattamaan turvavälejä tarkasti. Seuraamme tilannetta edelleen aktiivisesti ja tiedotamme muuttuvaista ohjeista tarpeen mukaan.

Hevosen varustaminen ratsastustunnille 8.6. lähtien
Hevosen varustamiseen liittyvä käytäntö muuttuu ensi viikosta lähtien siten, että ratsastajat saavat itse varustaa hevosen.

 • Henkilökunta harjaa ja suojittaa hevosen sekä tuo hevosten varusteet karsinoiden eteen.
 • Asiakkaat saapuvat talliin 15 minuuttia ennen tuntinsa alkua satuloimaan ja suitsimaan hevosen.
 • Pidäthän turvavälin muihin ratsastajiin.
 • Jos et pääse varustamaan ratsuasi ennen tuntiasi, ilmoitathan siitä etukäteen opettajalle. Tarvittaessa henkilökunta auttaa varustamisessa.

Kesäkurssit täynnä!
Kesäkurssit ovat olleet suosittuja ja ovat toistaiseksi täynnä! Voit kuitenkin ilmoittautua jonoon mahdollisten peruutusten varalta.

Ratsastustunnit kesällä
Kesätunneilla pääset ratsastamaan 9.6.-1.8.2020 maanantaista lauantaihin hintaan 28€/h. Juhannusviikolla ratsastuskoulu on lomalla ja kaikki hevoset laitumella. Kesätunnit varataan tuntikalenterin kautta. Kesäkuun tunnit aukeavat toukokuussa ja heinäkuun tunnit kesäkuussa. Kysy myös liinatuntia viikoille 29-31! Tunnit on jaettu HeC-HeB ja HeB-HeA ryhmiin. Kesätunneista ei myönnetä lisäalennuksia.

Ratsastuskoulun hevosten lomat
Ratsastuskoulun hevoset aloittavat lomailun porrastetusti poikkeustilan vuoksi. Mahdollisuuksien mukaan 1-2 hevosta on viikon kerrallaan kesälomalla. Kaikki hevoset pitävät vähintään 3 viikkoa lomaa ja pääsevät vihreälle kevään edistyessä. Juhannusviikon koko lauma viettää lomaillen.

Viikon 22 ahkerat
Unski, Nuppu, Lilja, Hani ja Aaro 15 tuntia.

Ratsastuskoulun heppojen kuulumisia

 • Jussi jatkaa sairaslomaansa heinäkuulle asti eläinlääkärin ohjeen mukaisesti.
 • Liljan kaviossa on pieni halkeama, jota kengittäjä hoitaa.
 • Moona on edistynyt hyvin ratsukoulutuksessa ja kesätyöntekijät ovat osallistuneet Moonan käsittelyyn niin maasta kuin selästä. Moonan on tarkoitus tulla töihin ratsastustunneille syyskauden alussa.
 • Viikolla 21 lomalla olivat Wenus ja Essi.

 

SRL tiedottaa:

Koronarajoitusten asteittainen purkaminen
Rajoituksien purkaminenmahdollistaa ratsastusseurojen toiminnan käynnistymisen 1.6. alkaen – viranomaisten ohjeistusta ja varovaisuutta noudattaen. Suomen hallitus purkaa asteittain koronapandemian takia asetettuja rajoituksia ja tämä mahdollistaa mm. seuratoiminnan, valmentautumisen ja kilpailutoiminnan aloittamisen erityisrajoituksin. Vielä ei tarkkaan tiedetä mitä erityisrajoitukset ovat ja Ratsastajainliitto tiedottaa asiasta ajantasaisesti verkkosivuillaan ja tarvittaessa myös muita kanavia käyttäen, kun lisätietoja ja yksityiskohtaisia ohjeita saadaan eri viranomaisilta.

Reilun Pelin tueksi seuroihin uusi opas
Reilu Peli on liikuntajärjestöjen yhteinen kuvaus liikunnan ja urheilun hyvästä toiminnasta. Reilu Peli on kaikkien liikunnan ja urheilun toimijoiden oikeus ja velvollisuus. Vastuun Reilusta Pelistä kantaa jokainen yksilö ja yhteisö. Ratsastusseuroissa on tehty hyvää työtä Reilun Pelin edistämiseksi ja se on osa seuratoiminnan arkea. Ratsastajainliiton materiaalin lisäksi kannattaa tutustua ja hyödyntää uutta, FIMUn hankkeen julkaisemaa Yhdenvertaisempaa urheilua! -opasta.