Ratsastuskoulu:

 

Viikon 23 ahkerimmat Wenus 16 tuntia, seuraavina Pentti, Tessa, Retu ja Lenttu 15 tuntia. Lukumäärä sisältää kaikki pienryhmätunnit ja valmennukset. Viikon tuntimääriä nostivat Hanin ylimääräiset vapaapäivät.

Hemppa tekee vielä kevennettyä työviikkoa eikä toistaiseksi hyppää. Kesä näyttää onko Hempasta jatkamaan tuntityöuraa. Mikäli tiedät ihmisen joka kaipaisi maastovarmaa suomenhevosta kevyeen maastoilukäyttöön, vinkkaa ihmeessä!

Silla on parantunut hienosti, kontrollissa diagnoosi vahvistui iskun aiheuttamaksi vammaksi. Sillan kuntoutus alkaa käynnillä ja pienillä määrillä ravia, joten se pääsee töihin alkeiskurssille.

Fannin sairasloma jatkuu suunnitellusti kesän yli.

 

Tuntilistat saapuvat talliin pääsääntöisesti puoli tuntia ennen tuntien alkua. Tällä rauhoitetaan hevosten päiväheinät, karsinaan ei tarvitse mennä aiemmin kuin puoli tuntia ennen ratsastustunnin alkua. Annathan hevosen hengähtää hetken karsinassaan myös tuntien välillä.

 

Nyt hikikaudella muista jättää märkä satulahuopa roikkumaan satulatelineen etupuolelle, märkä huopa satulan alla pilaa satulan nahan. Pesethän hien pois myös hevosesta, kuolaintenpesupaikalla on ämpäreitä ja sieniä, ja mikäli hevonen ei mene enää tunnille, viedään se pesukarsinaan suihkuun. Mikäli pesuämpärin vedestä tulee kovin likaista, kaadathan sen ulos jottei lavuaari tukkeudu.

 

 

Kevätkauden tunteja saa korvata 20.6 asti! Ratsastamattomia kevätkauden tunteja ei hyvitetä. Muutama korvauspaikka on vielä jäljellä.

 

 

Ratsastuskoulun toimintaa kehitetään jatkuvasti. Tavoitteena on hyvinvoiva hevonen, joka tekee työnsä tyytyväisenä. Hevosten yllä Tuntikuormituksen tarkemmaksi suunnittelemiseksi, on nykyisen jälkikäteen tehtävän kuormitusseurannan rinnalle tulossa syksyksi käyttöön etukäteen tuntisuunnitelmia laadittaessa käytettävä työkalu, jolla saadaan kätevästi suunniteltua estetuntien kuormitus jakautumaa eri viikoille tasaisesti.

Hevosten jaksamista seurataan jatkuvasti, ja sairaslomalaisten hoidot suunnitellaan yhteistyössä eläinlääkärin kanssa. Viimeisten vuosien aikana rasitusvammat ovat selvästi vähentyneet tuntihevosilla. Sensijaan erilaiset kolhut ja tapaturmat ovat lisääntyneet, todennäköisesti johtuen paritarhauksen vaihtamisesta laumassa tarhaamiseen. Laumassa olo on näkynyt tyytyväisyytenä ratsastettaessa, hevoset tulevat paremmin toimeen keskenään ja käyttäytyvät asiallisesti kun ylimääräinen energia on purettu kavereiden kanssa isossa tarhassa.

 

 

Kilpailutuloksia:

 

Sunnuntaina 9.6. Melkkilän Ratsastajien koulukilpailuissa Matilda Aakula ja Happy Birthday sijoittuivat kolmansiksi 1- tason HeC luokassa.

Ida Salminen ja Chippendale hyppäsivät puhtaasti Ypäjän kisaviikolla 100cm 367 A0/A0 luokassa. Luokassa 90cm A.2.0 Karoliina Lehto ja Oleron sijoittuivat kuudenneksi. Kirsi Lönnmark ja Lipsum Moët nappasivat  kolmannen sijan 120cm A.2.0 luokassa.

Stable Novassa hypättiin 13-16.6. Kirsi Lönnmark ja Lipsum Moët sijoittuivat kolmanneksi 120cm luokassa. Ida Varjo Costnerilla nappasi niinikään kolmannen sijan 130cm luokassa.

 

 

Tulevat kilpailut:

 

Turun Kouluratsastuskilpailut

Turun Ratsastajat järjestää 30.6.2019 3-tasolla Turun Kouluratsastuskilpailut yhteistyössä Turun Seudun Ratsastusurheilijoiden kanssa. Kilpailukutsu on jo julkaistu Kipassa. Kilpailuissa nähdään kouluratsastusta aina helposta A:sta GP tasolle asti. Lisäksi Suomenhevosten Knock-out kilpailu. Tällaista ei ole Turussa nähty moneen vuoteen! Mukaan tarvitaan myös iso joukko reippaita talkoolaisia, talkoissa pääset aitiopaikalle seuraamaan kisoja. Lisäksi talkoolaisille järjestetään kiitospäivä kilpailujen jälkeen. Ilmoittaudu mukaan tekemään kilpailuja täällä!

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

30.6. kouluratsastuskilpailuihin kaivataan toimihenkilöitä! Paljon helppoja ja mukavia hommia, joista pääsee myös seuraamaan kilpailuja. Näissä kisoissa on niin hienoja hevosia, että jokaisen kannattaa tulla katsomaan vaikkei kouluratsastus oma juttu olisikaan! 🙂 Infot ja toimihenkilöksi ilmoittautuminen täällä: Turun Kouluratsastuskilpailut

 

Johtokunnan palautelaatikko lisätty nettisivuille!

Löydät palautteen sekä ratsastuskoulun että seuran alta nettisivujen päävalikosta. Johtokunta käsittelee kaikki saamansa palautteet, ja vastaa niihin halutessasi. Voit jättää palautteesi myös nimettömänä.