Ratsastuskoulu:

 

Viikon 24 ahkerimmat Pentti, Lenttu, Jussi, Retu ja Aaro 15 tuntia. Lukumäärä sisältää kaikki pienryhmätunnit ja valmennukset. Viikolla ratsastettiin lauantain korvaus joka on mukana lukemissa. Alkeiskurssin harjaustunteja ei laskettu mukaan.

Hemppa lähti alkuviikosta kesäksi ylläpitoon laitumelle ja käyntimaastoilemaan Sariolan elämystallille. Toivomme, että he tykästyisivät Hemppaan ja hän saisi sieltä kevyemmän työmäärän kodin. Mikäli sinä tiedät ihmisen joka haluaisi suomenhevosen kevyeen maastokäyttöön, vinkkaathan asiasta.

Silla aloittelee töitä alkeiskurssin kanssa ja palaa muille tunneille lomien jälkeen.

Fannin sairasloma jatkuu suunnitellusti kesän yli.

 

Tuntilistat saapuvat talliin pääsääntöisesti puoli tuntia ennen tuntien alkua. Tällä rauhoitetaan hevosten päiväheinät, karsinaan ei tarvitse mennä aiemmin kuin puoli tuntia ennen ratsastustunnin alkua. Annathan hevosen hengähtää hetken karsinassaan myös tuntien välillä.

 

Nyt hikikaudella muista jättää märkä satulahuopa roikkumaan satulatelineen etupuolelle, märkä huopa satulan alla pilaa satulan nahan. Pesethän hien pois myös hevosesta, kuolaintenpesupaikalla on ämpäreitä ja sieniä, ja mikäli hevonen ei mene enää tunnille, viedään se pesukarsinaan suihkuun. Mikäli pesuämpärin vedestä tulee kovin likaista, kaadathan sen ulos jottei lavuaari tukkeudu.

 

 

Kesätunnit jatkuvat vielä 27.6. asti ennen hevosten kesälomaa. Muistathan että saat joka 5. ratsastustunnin kesällä ilmaiseksi!

 

 

Ratsastuskoulun toimintaa kehitetään jatkuvasti. Tavoitteena on hyvinvoiva hevonen, joka tekee työnsä tyytyväisenä. Hevosten yllä Tuntikuormituksen tarkemmaksi suunnittelemiseksi, on nykyisen jälkikäteen tehtävän kuormitusseurannan rinnalle tulossa syksyksi käyttöön etukäteen tuntisuunnitelmia laadittaessa käytettävä työkalu, jolla saadaan kätevästi suunniteltua estetuntien kuormitus jakautumaa eri viikoille tasaisesti.

Hevosten jaksamista seurataan jatkuvasti, ja sairaslomalaisten hoidot suunnitellaan yhteistyössä eläinlääkärin kanssa. Viimeisten vuosien aikana rasitusvammat ovat selvästi vähentyneet tuntihevosilla. Sensijaan erilaiset kolhut ja tapaturmat ovat lisääntyneet, todennäköisesti johtuen paritarhauksen vaihtamisesta laumassa tarhaamiseen. Laumassa olo on näkynyt tyytyväisyytenä ratsastettaessa, hevoset tulevat paremmin toimeen keskenään ja käyttäytyvät asiallisesti kun ylimääräinen energia on purettu kavereiden kanssa isossa tarhassa.

Johtokunta käsitteli kokouksessaan palautetta, jota onkin tullut mukavasti. Palautelaatikon löydät Ratsastuskoulun alta nettisivuilta.

 

Kilpailutuloksia:

 

Sunnuntain kilpailuharjoituksissa nähtiin paljon hienoja suorituksia! Kouluratsastuksessa kaikki saivat hyväksytyn tuloksen, eikä esteilläkään nähty kuin yksi valitettava putoaminen ja yksi väärä rata, kaikki muut selviytyivät loppuun asti!

Hevoset suhtautuivat pukuihin hyvällä huumorilla ja käyttäytyivät hienosti!

 

Tulevat kilpailut:

 

Turun Kouluratsastuskilpailut

Turun Ratsastajat järjestää 30.6.2019 3-tasolla Turun Kouluratsastuskilpailut yhteistyössä Turun Seudun Ratsastusurheilijoiden kanssa. Kilpailukutsu on jo julkaistu Kipassa. Kilpailuissa nähdään kouluratsastusta aina helposta A:sta GP tasolle asti. Lisäksi Suomenhevosten Knock-out kilpailu. Tällaista ei ole Turussa nähty moneen vuoteen! Mukaan tarvitaan myös iso joukko reippaita talkoolaisia, talkoissa pääset aitiopaikalle seuraamaan kisoja. Lisäksi talkoolaisille järjestetään kiitospäivä kilpailujen jälkeen. Ilmoittaudu mukaan tekemään kilpailuja täällä!

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

Team-TR kuulumisia!

Tiimi on treenannut ahkerasti ja hakenut kokemusta omista kilpailuista sekä kouluratsastajat myös Salon Melkkilästä. Kaikki hevoset ovat käyttäytyneet mallikkaasti. Kauden päätavoite, Tampereen Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailut ovat jo ensiviikolla. Tampereelle on lähdössä 6 kouluratsastajaa; junioreissa Iiris ja Lilja, senioreissa Kirsi ja Pentti, Linda ja Lilja, Sonja ja Tessa, Matilda ja Hani sekä Henni ja Pentti. Estepuolella lähtijöitä on 4; junioreissa Elina ja Retu ja Iiris ja Hani, senioreissa Laura ja Wenus, aikuisratsastajissa Jali ja Tessa.