Ratsastuskoulu:

 

Syyskaudella ratsastetaan 5.8.- 21.12.2019

 

Viikon 33 ahkerat: Lilja 16,5 tuntia, Aaro 15 tuntia ja Pentti 14,5 tuntia. Sairaslomakuormaa osui viikolle paljon ja tilannetta tasoitetaan tällä viikolla.

 

Hani oli viimeviikolla vielä maanantain sairaslomalla ja teki kevyemmän viikon kenkäongelmien jäljiltä.

Sillalla todettiin kaviopaise jonka vuoksi se on ollut keskiviikosta asti levossa. Nyt sille saatiin maanantaina kenkä takaisin ja sen pitäisi päästä takaisin töihin.

Fannin karsinalepo jaktuu vielä. Fanni on karsinassa seurallinen ja tykkää kovasti harjaamisesta joten sitä saa käydä hoitamassa.

Retu otetaan vähitellen liikkeelle ja katsotaan kuinka hoito on tehonnut. Tuntitöihin Retu palailee toivottavasti syyskuun alussa.

Jussi sai uuden satulan, johon on tulossa pidempi vyö. tällä hetkellä käytössä oleva 135cm nahkavyö riittää juuri ja juuri, ethän vaihda sitä pois.

 

Varustukseen on tullut myös kolmas koulusatula (Koulu3), jolle on tulossa satulateline. Toistaiseksi satula on satulapukilla pyykkikasan vieressä. Satula on toistaiseksi sovitettu Essille ja Tessalle sopivaksi, seinällä oleva lista päivitetään kun satulaa on saatu enemmän testailtua.

 

Perjantaisin järjestetään kausituntien lisäksi kesän alkeiskurssilaisille Jatkokurssi 8.8-27.9. klo 17-18.

Kymppikorttien myynti on toistaiseksi lopetettu vakiotuntien hyvän täyttöasteen vuoksi. Jo myydyt kymppikortit ovat normaalisti voimassa.

Korvaustunteja on kalenterissa viikoittain. Jokaiselle taataan paikka omalla tunnillaan, mutta peruutusten korvaaminen on jokaisen ratsastajan vastuulla. Muistathan siis korvata tulevat tiedossa olevat poissaolot jo etukäteen kun kalenterissa on tilaa. Joulukuussa korvauksille on aina ruuhkaa vaikka mahdollisuuksia pyritään järjestämään.

 

Syksyn puhelinpäivystysajat:

  • Ma-Ti 17-18
  • Ke 17-17.30
  • To 17-18
  • Pe päivystys 4.10. alkaen 17-18
  • Tekstiviesti tulee perille kaikkina päivinä, suosithan näitä puhelinruuhkan helpottamiseksi!

 

Tuntilistat saapuvat talliin pääsääntöisesti puoli tuntia ennen tuntien alkua. Hevosia saa kuitenkin harjata jo aiemmin, kunhan riimunnaru on niin pitkä että hevonen ylettyy syömään. Annathan hevosen hengähtää hetken rauhassa karsinassaan tuntien välillä.

 

Nyt hikikaudella muista jättää märkä satulahuopa roikkumaan satulatelineen etupuolelle, tai viet sen kuivaushuoneeseen kuivumaan. Märkä huopa satulan alla pilaa satulan nahan. Pesethän hien pois myös hevosesta, kuolaintenpesupaikalla on valkoisia ämpäreitä ja sieniä, ja mikäli hevonen ei mene enää tunnille, viedään se pesukarsinaan suihkuun. Mikäli pesuämpärin vedestä tulee kovin likaista, kaadathan sen ulos jottei lavuaari tukkeudu.

 

 

Tulevat kilpailut:

 

Kisakausi jatkuu 22.9. Tuntiratsastajien Lounais-Suomen aluemestaruuksilla, joissa mestaruusluokat poneilla HeC:1 2009 ja 65cm, junioreilla HeB:0 2009 ja 75cm ja senioreilla HeB:0 2009 ja 80cm. Tarkemmat säännöt. Lisäksi kisoissa ratsastetaan avoimet HeC E.B. Special, 65cm ja 80cm. Kutsu on tarkastettavana ja julkaistaan lähipäivinä. Hevosia voi jo varata opettajalta.

 

Tuntiratsastajille on otettu käyttöön kalenterivuosittain allekirjoitettavat EHDOT tuntihevosen vuokraamisesta kilpailuihin. Lappuja on tallin ilmoitustaululla ja opettajilla, palauta allekirjoitettu lomake ennen hevosen varaamista.

 

Kilpailutuloksia:

 

Turun ratsastajien 1-2 tason kilpailuissa nähtiin paljon hienoja suorituksia! Ratsastuskoulun hevoset suoriutuivat kaikki hyväksytysti ja kvaalituloksiakin saatiin kohti uusia luokkia. Alla Turun ratsastajien sijoittuneet:

110cm arv.367.1 (A2/A2) 3. Ida Salminen – Chippendale

80cm A.0.0. puhtaan radan ruusukkeen saivat: Minna Montonen – Persika, Venla Salonen – Gerda Bauer, Sara Väre – Cashman, Laura Lohilahti – Wenus.

70cm A.0.0. puhtaan radan ruusukkeen saivat: Micaela Weckman – Gerlija, Olivia van Heerden – Armani, Sofia Isokangas – Merkurijus, Venla Salonen – Gerda Bauer, Onni Suni – Gerlija.

 

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

Laita jo nyt kalenteriisi seuran pikkujoulut lauantaina 14.12.2019 ja pikkujoulukisat 15.12.2019. Pikkujoulupaikkaehdotuksia otetaan vastaan, vinkkaa suosikkipaikkasi seuran sähköpostiin 🙂