Ratsastuskoulu:

 

Syyskaudella ratsastetaan 5.8.- 21.12.2019

 

Viikon 34 ahkerat: Pentti 15,5 tuntia, Jussi ja Wenus 15 tuntia sekä Tessa 13,5 tuntia.

 

Silla saatiin kavio-ongelmien jälkeen takaisin liikkeeseen kevyellä 4 tunnin viikolla.

Fannin karsinalepo jatkuu vielä. Fanni on karsinassa seurallinen ja tykkää kovasti harjaamisesta joten sitä saa käydä hoitamassa.

Retu on päässyt vähitellen liikkeelle ja palailee tuntitöihin toivottavasti ensiviikolla.

Essi on oppinut pelottelemaan ratsastajia karsinassa ja vaatii tällä hetkellä napakkaa käsittelyä jotta paha tapa saadaan kitkettyä nopeasti pois. Tarvittaessa opettajat harjaavat ja satuloivat Essin. Mikäli hoitotoimissa on ongelmaa, pyydä herkästi ratsastuksenopettaja tai kokeneempi tuntilainen avuksi ja kerro kaikista ongelmista opettajalle jotta näihin voidaan kiinnittää huomiota.

 

Varustukseen on tullut myös kolmas koulusatula (Koulu3), jolle on tulossa satulateline. Toistaiseksi satula on satulapukilla pyykkikasan vieressä. Satula on toistaiseksi sovitettu Essille ja Tessalle ohuella geelillä sopivaksi, seinällä oleva lista päivitetään kun satulaa on saatu enemmän testailtua.

Lisäksi tuntihevosten satulahuoneessa on taitettava satulapukki varusteiden puhdistusta varten. Pukki taitetaan seinän viereen kasaan kun ei ole käytössä.

 

Perjantaisin järjestetään kausituntien lisäksi kesän alkeiskurssilaisille Jatkokurssi 8.8-27.9. klo 17-18.

Kymppikorttien myynti on toistaiseksi lopetettu vakiotuntien hyvän täyttöasteen vuoksi. Jo myydyt kymppikortit ovat normaalisti voimassa.

Korvaustunteja on kalenterissa viikoittain ja kalenteri päivitetään päivittäin sitä mukaa kun peruutuksia tulee. Jokaiselle taataan paikka omalla tunnillaan, mutta peruutusten korvaaminen on jokaisen ratsastajan vastuulla. Muistathan siis korvata tulevat tiedossa olevat poissaolot jo etukäteen kun kalenterissa on tilaa. Joulukuussa korvauksille on aina ruuhkaa vaikka mahdollisuuksia pyritään järjestämään.

 

Syksyn puhelinpäivystysajat:

  • Ma-Ti 17-18
  • Ke 17-17.30
  • To 17-18
  • Pe päivystys 4.10. alkaen 17-18
  • Tekstiviesti tulee perille kaikkina päivinä, suosithan näitä puhelinruuhkan helpottamiseksi!

 

Tuntilistat saapuvat talliin pääsääntöisesti puoli tuntia ennen tuntien alkua. Hevosia saa kuitenkin harjata jo aiemmin, kunhan riimunnaru on niin pitkä että hevonen ylettyy syömään. Annathan hevosen hengähtää hetken rauhassa karsinassaan tuntien välillä.

 

Nyt hikikaudella muista jättää märkä satulahuopa roikkumaan satulatelineen etupuolelle, tai viet sen kuivaushuoneeseen kuivumaan. Märkä huopa satulan alla pilaa satulan nahan. Pesethän hien pois myös hevosesta, kuolaintenpesupaikalla on valkoisia ämpäreitä ja sieniä, ja mikäli hevonen ei mene enää tunnille, viedään se pesukarsinaan suihkuun. Mikäli pesuämpärin vedestä tulee kovin likaista, kaadathan sen ulos jottei lavuaari tukkeudu.

 

 

Tulevat kilpailut:

 

Kisakausi jatkuu 22.9. Tuntiratsastajien Lounais-Suomen aluemestaruuksilla, joissa mestaruusluokat poneilla HeC:1 2009 ja 65cm, junioreilla HeB:0 2009 ja 75cm ja senioreilla HeB:0 2009 ja 80cm. Tarkemmat säännöt. Lisäksi kisoissa ratsastetaan avoimet HeC E.B. Special, 65cm ja 80cm. Kutsu on Kipassa ja ilmoittautuminen päättyy 17.9.

 

Näihin kisoihin kaivataan taas reippaita talkoolaisia. Ilman talkoolaisia seura ei pysty järjestämään kilpailuita, jotka ovat ratsastuskoulun ohella seuran tärkeimpiä tulonlähteitä. Kilpailuiden järjestämiseen osallistuminen on siis paitsi mukavaa, myös jokaiselle tuntiratsastajalle taloudellisesti kannattavaa toimintaa.

 

Tuntiratsastajille on otettu käyttöön kalenterivuosittain allekirjoitettavat EHDOT tuntihevosen vuokraamisesta kilpailuihin. Lappuja on tallin ilmoitustaululla ja opettajilla, palauta allekirjoitettu lomake ennen hevosen varaamista.

 

Kilpailutuloksia:

 

25.8. Liedon Ratsastajien 1-tason kilpailuissa TR:n Liisa Rauhamäki ja Jasminia nappasivat voiton luokassa 70cm 367.1 (A2/A2).

 

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

Huhut siitä että nettisivujen palautteista näkisi kuka ne on lähettänyt ei pidä paikkaansa. Tieto lähettäjästä näkyy ainoastaan jos itse kirjoitat nimesi palautteeseen.

 

Laita jo nyt kalenteriisi seuran pikkujoulut lauantaina 14.12.2019 ja pikkujoulukisat 15.12.2019. Pikkujoulupaikkaehdotuksia otetaan vastaan, vinkkaa suosikkipaikkasi seuran sähköpostiin 🙂

 

SRL tiedottaa:

 

Pääosassa Suomenhevonen -ilta 5.9.2019 klo 17.30-21.00 Metsämäessä. Ilta on tarkoitettu kaikille suomenhevosen ystäville. Tarkemmat tiedot https://tapahtumat.ratsastus.fi/tapahtumat/paaosassa-suomenhevonen/ Ilmoittautumiset viimeistään 3.9.

 

Kohti parempaa esteratsastusta 18.9.2019 klo 18-20 Metsämäessä. Koulutus on suunnattu esteratsastuksessa kilpaileville tasosta riippumatta. Tarkemmat tiedot https://tapahtumat.ratsastus.fi/tapahtumat/kohti-parempaa-esteratsastusta/ Ilmoittautumiset viimeistään 16.9.