Ratsastuskoulu:

 

Syyskaudella ratsastetaan 5.8.- 21.12.2019

 

Viikon 35 ahkerat: Wenus 15 tuntia, Hani 14,5 tuntia ja Jussi 14 tuntia.

 

Fannin pääsee vähitellen kävelemään pieniä aikoja ennen eläinlääkärin kontrollia. Fanni on karsinassa seurallinen ja tykkää kovasti harjaamisesta joten sitä saa käydä hoitamassa.

Retu on päässyt vähitellen liikkeelle ja tekee osan viikosta tunteja ja muutamana päivänä liikkuu kevyemmin kunnon kohottamiseksi.

Pentti on hengästynyt tavallista helpommin nyt kun lääkekuuria ollaan suoliongelmien jälkeen vähitellen laskettu. Tämän vuoksi se tekee nyt kevyempää viikkoa.

Essi on oppinut pelottelemaan ratsastajia karsinassa ja vaatii tällä hetkellä napakkaa käsittelyä jotta paha tapa saadaan kitkettyä nopeasti pois. Tarvittaessa opettajat harjaavat ja satuloivat Essin. Mikäli hoitotoimissa on ongelmaa, pyydä herkästi ratsastuksenopettaja tai kokeneempi tuntilainen avuksi ja kerro kaikista ongelmista opettajalle jotta näihin voidaan kiinnittää huomiota.

 

Koulusatulat ovat muuttaneet uuteen telineeseen satulahuopien ja suojalaatikoston viereen. Koulusatulat ovat vapaassa käytössä koulutunneilla, lista satuloiden sopivuudesta on tallin ilmoitustaululla. Mikäli satulasta puuttuu jalustimet, ota ne ratsusi omasta satulasta ja palauta käytön jälkeen.

Lisäksi tuntihevosten satulahuoneessa on taitettava satulapukki varusteiden puhdistusta varten. Pukki taitetaan seinän viereen kasaan kun ei ole käytössä.

 

Perjantaisin järjestetään kausituntien lisäksi kesän alkeiskurssilaisille Jatkokurssi 8.8-27.9. klo 17-18.

Kymppikorttien myynti on toistaiseksi lopetettu vakiotuntien hyvän täyttöasteen vuoksi. Jo myydyt kymppikortit ovat normaalisti voimassa.

Korvaustunteja on kalenterissa viikoittain ja kalenteri päivitetään päivittäin sitä mukaa kun peruutuksia tulee. Jokaiselle taataan paikka omalla tunnillaan, mutta peruutusten korvaaminen on jokaisen ratsastajan vastuulla. Muistathan siis korvata tulevat tiedossa olevat poissaolot jo etukäteen kun kalenterissa on tilaa. Joulukuussa korvauksille on aina ruuhkaa vaikka mahdollisuuksia pyritään järjestämään.

 

Syksyn puhelinpäivystysajat:

  • Ma-Ti 17-18
  • Ke 17-17.30
  • To 17-18
  • Pe päivystys 4.10. alkaen 17-18
  • Tekstiviesti tulee perille kaikkina päivinä, suosithan näitä puhelinruuhkan helpottamiseksi!

 

Tuntilistat saapuvat talliin pääsääntöisesti puoli tuntia ennen tuntien alkua. Hevosia saa kuitenkin harjata jo aiemmin, kunhan riimunnaru on niin pitkä että hevonen ylettyy syömään. Annathan hevosen hengähtää hetken rauhassa karsinassaan tuntien välillä.

 

Nyt hikikaudella muista jättää märkä satulahuopa roikkumaan satulatelineen etupuolelle, tai viet sen kuivaushuoneeseen kuivumaan. Märkä huopa satulan alla pilaa satulan nahan. Pyyhithän myös nahkaisen satulavyön jos se on hikinen tai likainen. Pesethän hien pois myös hevosesta, kuolaintenpesupaikalla on valkoisia ämpäreitä ja sieniä, ja mikäli hevonen ei mene enää tunnille, viedään se pesukarsinaan suihkuun. Mikäli pesuämpärin vedestä tulee kovin likaista, kaadathan sen ulos jottei lavuaari tukkeudu.

 

 

Tulevat kilpailut:

 

Kisakausi jatkuu 22.9. Tuntiratsastajien Lounais-Suomen aluemestaruuksilla, joissa mestaruusluokat poneilla HeC:1 2009 ja 65cm, junioreilla HeB:0 2009 ja 75cm ja senioreilla HeB:0 2009 ja 80cm. Tarkemmat säännöt. Lisäksi kisoissa ratsastetaan avoimet HeC E.B. Special, 65cm ja 80cm. Kutsu on Kipassa ja ilmoittautuminen päättyy 17.9.

 

Näihin kisoihin kaivataan taas reippaita talkoolaisia. Ilman talkoolaisia seura ei pysty järjestämään kilpailuita, jotka ovat ratsastuskoulun ohella seuran tärkeimpiä tulonlähteitä. Kilpailuiden järjestämiseen osallistuminen on siis paitsi mukavaa, myös jokaiselle tuntiratsastajalle taloudellisesti kannattavaa toimintaa.

 

Tuntiratsastajille on otettu käyttöön kalenterivuosittain allekirjoitettavat EHDOT tuntihevosen vuokraamisesta kilpailuihin. Lappuja on tallin ilmoitustaululla ja opettajilla, palauta allekirjoitettu lomake ennen hevosen varaamista.

 

Kilpailutuloksia:

 

31.8-1.9. kisattiin Ypäjällä:

Perjantaina Kirsi Lönnmark ja Lipsum Moët voittivat hienosti nopealla tuplanollalla 120cm 367.4 (A0/A2) luokan. Kirsi nappasi myös kakkossijan  90cm ja 100cm luokista samalla arvostelulla 367.4 (A0/A2), tällä kertaa ratsunaan Överbyn VieskeIda Salminen ja Chippendale puolestaan sijoittuivat toiseksi 110cm 367.4 (A0/A2) luokassa niinikään tuplanollalla.

Lauantaina Kirsi Lönnmark ja Lipsum Moët sijoittuivat neljänneksi 120cm A.2.0 luokassa ja jäivät juuri sijoitusten ulkopuolelle 130cm luokassa.

Sunnuntaina Kirsi ja Lipsum Moët nappasivat voiton 120cm A.2.0 luokassa sekä kolmannen sijan 120cm AM5 Amatöörisarjan osakilpailussa!

 

Myös Salossa kisattiin 1.9. Karoliina Lehto ja Oleron kävivät tekemässä puhtaan radan 80cm A.0.0 luokassa.

 

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

Lähde katsomaan Helsinki International Horse Showta hyvässä seurassa!

Mikäli kimppatilaukseen osallistuu Turun Ratsastajien kampanjakoodilla vähintään 10 henkilöä, saadaan lipuista 20% alennus. Etu koskee viikonlopun lippuja perjantai iltapäivästä alkaen. Hinnat tallin ilmoitustaululla. Tilaukset viimeistään 13.10. Huomioithan että tilaus on sitova. Hyvien julkisten yhteyksien vuoksi kimppakyytiä ei järjestetä, mutta sovi kaverin kanssa treffit rautatieasemalle ja lähde seuraamaan upeaa kilpailua ja oheisohjelmaa Hyvässä Seurassa!

Tilaa lippusi TÄÄLTÄ ja käytä kampanjakoodia FPA3UJ lisätiedot TR yhteyshenkilöltä: Noora Kalliolähde 0407429055

 

Huhut siitä että nettisivujen palautteista näkisi kuka ne on lähettänyt ei pidä paikkaansa. Tieto lähettäjästä näkyy ainoastaan jos itse kirjoitat nimesi palautteeseen.

 

Laita jo nyt kalenteriisi seuran pikkujoulut lauantaina 14.12.2019 ja pikkujoulukisat 15.12.2019. Pikkujoulupaikkaehdotuksia otetaan vastaan, vinkkaa suosikkipaikkasi seuran sähköpostiin 🙂

 

Olemme saaneet palautetta hevosenlannasta alueen kevyenliikenteen väylillä. Muistathan käydä keräämässä hevosesi jätökset pois lenkin jälkeen. Naapurisopu ja alueen asukkaiden positiivinen kuva hevosharrastajista on kaikkien yhteinen etu.

 

SRL tiedottaa:

 

Pääosassa Suomenhevonen -ilta 5.9.2019 klo 17.30-21.00 Metsämäessä. Ilta on tarkoitettu kaikille suomenhevosen ystäville. Tarkemmat tiedot https://tapahtumat.ratsastus.fi/tapahtumat/paaosassa-suomenhevonen/ Ilmoittautumiset viimeistään 3.9.

 

Kohti parempaa esteratsastusta 18.9.2019 klo 18-20 Metsämäessä. Koulutus on suunnattu esteratsastuksessa kilpaileville tasosta riippumatta. Tarkemmat tiedot https://tapahtumat.ratsastus.fi/tapahtumat/kohti-parempaa-esteratsastusta/ Ilmoittautumiset viimeistään 16.9.

 

SRL kerää ideoita 100v. juhlavuoteen. Käy jättämässä tapahtumaideasi liiton nettisivuilla.

 

Syksyn jäsenmaksuale on alkanut! Liitto tiputtaa loppuvuoden jäsenyyksien hintaa, joten nyt on oikea aika liittyä Turun Ratsastajiin! Ota yhteyttä jäsensihteeriin ainosoininen@gmail.com.