Ratsastuskoulu:

 

Syyskaudella ratsastetaan 5.8.- 21.12.2019

 

Viikon 37 ahkerat: Wenus ja Aaro 15,5 tuntia sekä Lenttu 15 tuntia.

 

Pentti ei ole enää puuskuttanut ja sen tuntimääriä nostetaan maltillisesti.

Retu on lähtenyt vertymään mukavasti sairasloman jälkeen.

Jussin ontuman syy löytyi kengityksestä, pohjallisen väliin jäänyt kosteus oli ärsyttänyt kavion pohjaa. Hoito on käynnissä ja se pääsee takaisin töihin kunhan uudet kengät saadaan jalkaan.

Essi on oppinut pelottelemaan ratsastajia karsinassa ja vaatii tällä hetkellä napakkaa käsittelyä jotta paha tapa saadaan kitkettyä nopeasti pois. Tarvittaessa opettajat harjaavat ja satuloivat Essin. Mikäli hoitotoimissa on ongelmaa, pyydä herkästi ratsastuksenopettaja tai kokeneempi tuntilainen avuksi ja kerro kaikista ongelmista opettajalle jotta näihin voidaan kiinnittää huomiota.

 

Koulusatulat ovat muuttaneet uuteen telineeseen satulahuopien ja suojalaatikoston viereen. Koulusatulat ovat vapaassa käytössä koulutunneilla, lista satuloiden sopivuudesta on tallin ilmoitustaululla. Mikäli satulasta puuttuu jalustimet, ota ne ratsusi omasta satulasta ja palauta käytön jälkeen.

Lisäksi tuntihevosten satulahuoneessa on taitettava satulapukki varusteiden puhdistusta varten. Pukki taitetaan seinän viereen kasaan kun ei ole käytössä.

 

Perjantaisin järjestetään kausituntien lisäksi kesän alkeiskurssilaisille Jatkokurssi 8.8-27.9. klo 17-18.

Kymppikorttien myynti on toistaiseksi lopetettu vakiotuntien hyvän täyttöasteen vuoksi. Jo myydyt kymppikortit ovat normaalisti voimassa.

Korvaustunteja on kalenterissa viikoittain ja kalenteri päivitetään päivittäin sitä mukaa kun peruutuksia tulee. Jokaiselle taataan paikka omalla tunnillaan, mutta peruutusten korvaaminen on jokaisen ratsastajan vastuulla. Muistathan siis korvata tulevat tiedossa olevat poissaolot jo etukäteen kun kalenterissa on tilaa. Joulukuussa korvauksille on aina ruuhkaa vaikka mahdollisuuksia pyritään järjestämään.

 

Syksyn puhelinpäivystysajat:

  • Ma-Ti 17-18
  • Ke 17-17.30
  • To 17-18
  • Pe päivystys 4.10. alkaen 17-18
  • Tekstiviesti tulee perille kaikkina päivinä, suosithan näitä puhelinruuhkan helpottamiseksi!

 

Tuntilistat saapuvat talliin pääsääntöisesti puoli tuntia ennen tuntien alkua. Hevosia saa kuitenkin harjata jo aiemmin, kunhan riimunnaru on niin pitkä että hevonen ylettyy syömään. Annathan hevosen hengähtää hetken rauhassa karsinassaan tuntien välillä.

 

Muista jättää märkä satulahuopa roikkumaan satulatelineen etupuolelle, tai vie se kuivaushuoneeseen kuivumaan. Märkä huopa satulan alla pilaa satulan nahan. Pyyhithän myös nahkaisen satulavyön jos se on hikinen tai likainen. Pesethän hien pois myös hevosesta, kuolaintenpesupaikalla on valkoisia ämpäreitä ja sieniä, ja mikäli hevonen ei mene enää tunnille, viedään se pesukarsinaan suihkuun. Mikäli pesuämpärin vedestä tulee kovin likaista, kaadathan sen ulos jottei lavuaari tukkeudu.

 

 

Tulevat kilpailut:

 

Kisakausi jatkuu 22.9. Tuntiratsastajien Lounais-Suomen aluemestaruuksilla, joissa mestaruusluokat poneilla HeC:1 2009 ja 65cm, junioreilla HeB:0 2009 ja 75cm ja senioreilla HeB:0 2009 ja 80cm. Tarkemmat säännöt. Lisäksi kisoissa ratsastetaan avoimet HeC E.B. Special, 65cm ja 80cm. Kutsu on Kipassa ja ilmoittautuminen päättyy 17.9.

 

Näihin kisoihin kaivataan taas reippaita talkoolaisia. Ilman talkoolaisia seura ei pysty järjestämään kilpailuita, jotka ovat ratsastuskoulun ohella seuran tärkeimpiä tulonlähteitä. Kilpailuiden järjestämiseen osallistuminen on siis paitsi mukavaa, myös jokaiselle tuntiratsastajalle taloudellisesti kannattavaa toimintaa.

 

27.10. Kouluratsastuskilpailut on päätetty siirtää pois HIHS tieltä ja uusi päivämäärä on 3.11.

Syksyn loput kilpailupäivät Artukaisissa:

  • 22.9. 1-tason koulu ja este, Ratsastuskouluoppilaiden aluemestaruus
  • 3.11. 1-tason koulu
  • 24.11. 1-tason este
  • 15.12. harjoituskilpailut.

 

Tuntiratsastajille on otettu käyttöön kalenterivuosittain allekirjoitettavat EHDOT tuntihevosen vuokraamisesta kilpailuihin. Lappuja on tallin ilmoitustaululla ja opettajilla, palauta allekirjoitettu lomake ennen hevosen varaamista.

 

Kilpailutuloksia:

 

14.9. Ratsastusseura Varsan estekisoissa Julia Pitkäranta ja Luna IV olivat voitokkaita 105cm A.2.0 luokassa Ida Salmisen ja Chippendalen säestäessä 5. sijalla. Samoissa kilpailuissa 90cm AM5 luokassa Minna Montonen nappasi voiton Vuohimäen Tarotilla ja viidennen sijan Viivin Voitolla.

Onnea sijoituksista!

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

Huhut siitä että nettisivujen palautteista näkisi kuka ne on lähettänyt ei pidä paikkaansa. Tieto lähettäjästä näkyy ainoastaan jos itse kirjoitat nimesi palautteeseen.

 

Laita jo nyt kalenteriisi seuran pikkujoulut lauantaina 14.12.2019 ja pikkujoulukisat 15.12.2019. Pikkujoulupaikkaehdotuksia otetaan vastaan, vinkkaa suosikkipaikkasi seuran sähköpostiin 🙂

 

Olemme saaneet palautetta hevosenlannasta alueen kevyenliikenteen väylillä. Muistutamme että ratsastus on sallittua kevyenliikenteenväylällä vain jos se on erikseen merkitty ratsastajamerkillä. Muutoin hevosen liikennesääntöjen mukainen paikka on ajoradalla. Muistathan myös käydä keräämässä hevosesi jätökset pois lenkin jälkeen. Naapurisopu ja alueen asukkaiden positiivinen kuva hevosharrastajista on kaikkien yhteinen etu.