Ratsastuskoulu:

 

Syyskaudella ratsastetaan 5.8.- 21.12.2019

 

Viikon 37 ahkerat: Wenus 16,5 tuntia, Lilja 15 tuntia ja Aaro 14,5 tuntia.

 

Pentin lääkitys on loppunut ja vatsan pitäisi olla taas kunnossa. Myös puuskutus on hävinnyt ja Pentti vaikuttaa hyvinvoivalta.

Retu on lähtenyt vertymään mukavasti sairasloman jälkeen.

Jussin ontuman syy löytyi kavioista ja viime viikko meni niitä parannellessa. Nyt Jussi on päässyt juuri palaamaan uusilla kengillä töihin.

Essi on oppinut pelottelemaan ratsastajia karsinassa ja vaatii tällä hetkellä napakkaa käsittelyä jotta paha tapa saadaan kitkettyä nopeasti pois. Tarvittaessa opettajat harjaavat ja satuloivat Essin. Mikäli hoitotoimissa on ongelmaa, pyydä herkästi ratsastuksenopettaja tai kokeneempi tuntilainen avuksi ja kerro kaikista ongelmista opettajalle jotta näihin voidaan kiinnittää huomiota.

 

Koulusatulat ovat muuttaneet uuteen telineeseen satulahuopien ja suojalaatikoston viereen. Koulusatulat ovat vapaassa käytössä koulutunneilla, lista satuloiden sopivuudesta on tallin ilmoitustaululla. Mikäli satulasta puuttuu jalustimet, ota ne ratsusi omasta satulasta ja palauta käytön jälkeen.

Lisäksi tuntihevosten satulahuoneessa on taitettava satulapukki varusteiden puhdistusta varten. Pukki taitetaan seinän viereen kasaan kun ei ole käytössä.

 

Perjantaisin järjestetään kausituntien lisäksi kesän alkeiskurssilaisille Jatkokurssi 8.8-27.9. klo 17-18.

Kymppikorttien myynti on toistaiseksi lopetettu vakiotuntien hyvän täyttöasteen vuoksi. Jo myydyt kymppikortit ovat normaalisti voimassa.

Korvaustunteja on kalenterissa viikoittain ja kalenteri päivitetään päivittäin sitä mukaa kun peruutuksia tulee. Jokaiselle taataan paikka omalla tunnillaan, mutta peruutusten korvaaminen on jokaisen ratsastajan vastuulla. Muistathan siis korvata tulevat tiedossa olevat poissaolot jo etukäteen kun kalenterissa on tilaa. Joulukuussa korvauksille on aina ruuhkaa vaikka mahdollisuuksia pyritään järjestämään.

 

Syksyn puhelinpäivystysajat:

  • Ma-Ti 17-18
  • Ke 17-17.30
  • To 17-18
  • Pe päivystys 4.10. alkaen 17-18
  • Tekstiviesti tulee perille kaikkina päivinä, suosithan näitä puhelinruuhkan helpottamiseksi!

 

Tuntilistat saapuvat talliin pääsääntöisesti puoli tuntia ennen tuntien alkua. Hevosia saa kuitenkin harjata jo aiemmin, kunhan riimunnaru on niin pitkä että hevonen ylettyy syömään. Annathan hevosen hengähtää hetken rauhassa karsinassaan tuntien välillä.

 

Muista jättää märkä satulahuopa roikkumaan satulatelineen etupuolelle, tai vie se kuivaushuoneeseen kuivumaan. Märkä huopa satulan alla pilaa satulan nahan. Pyyhithän myös nahkaisen satulavyön jos se on hikinen tai likainen.

 

 

Tulevat kilpailut:

 

Syksyn loput kilpailupäivät Artukaisissa:

  • 3.11. 1-tason koulu
  • 24.11. 1-tason este
  • 15.12. harjoituskilpailut.

 

Tuntiratsastajille on otettu käyttöön kalenterivuosittain allekirjoitettavat EHDOT tuntihevosen vuokraamisesta kilpailuihin. Lappuja on tallin ilmoitustaululla ja opettajilla, palauta allekirjoitettu lomake ennen hevosen varaamista.

 

Kilpailutuloksia:

 

22.9 Artukaisissa urakoitiin Lounais-Suomen Ratsastuskouluoppilaiden aluemestaruuksissa. Kilpailupäivä oli pitkä, mutta niin kisaajat kuin talkoolaiset jaksoivat hienosti ja päivästä tuli paljon kiitosta. Iso kiitos kaikille päivän järjestelyihin osallistuneille!

 

Aluemestaruusmitaleja jäi Artukaisiin kaksin kappalein: Iiris Juvonen ja Gerlija nappasivat junioreiden kouluratsastuksessa hopeamitalin komein prosentein 66,4%. Micaela Weckman uusi varmalla tuplanollalla viimevuotisen senioreiden estemestaruutensa, tällä kertaa ratsunaan Zizel.

Lisäksi sijoituksia keräsivät Elina Koskenrouta, joka voitti Island’s Mimosalla avomen HeC luokan Micaela Weckmanin ja Zizelin tullessa saman luokan kolmansiksi. Elina nappasi myös esteillä sijoituksen Odysseian kanssa ollen junioreiden estemestaruudessa kuudes. Lisäksi punavalkoisen ruusukkeen avoimessa 65cm luokassa nappasivat Matilda Aakula ja Alegré.

Artukaisten hevosista ja ratsastajista saa olla ylpeä, kisojen taso oli korkealla eikä kokonaistulosta tarvitse hävetä. Mestaruusluokissa kouluratsastuksessa juniorit 2 /13 ja seniorit 6, 8, 9 ja 16 /19. Esteillä juniorit 6, 8, 13, ja 14 /23 ja seniorit 1 ja 5 /7. Ollaan ylpeitä taitavista ja järkevästi käyttäytyvistä hevosista!

 

Oman tontin ulkopuolellakin kilpailtiin: Turun Ratsastajien estejoukkue osallistui alueen hallimestaruuksiin. Tuloksena oli kahdeksalla virhepisteellä 8. sija 14 joukkueen kilpailussa. Joukkueessa ratsastivat Ida Varjo ja Bamira 3031, Ida Salminen ja Chippendale, Kirsi Lönnmark ja Lipsum Moët sekä Julia Pitkäranta ja Luna VI.

Lisäksi Julia Pitkäranta ja Luna VI nappasivat voiton luokassa 110cm A.2.0.

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

Huhut siitä että nettisivujen palautteista näkisi kuka ne on lähettänyt ei pidä paikkaansa. Tieto lähettäjästä näkyy ainoastaan jos itse kirjoitat nimesi palautteeseen.

 

Laita jo nyt kalenteriisi seuran pikkujoulut lauantaina 14.12.2019 ja pikkujoulukisat 15.12.2019. Pikkujoulupaikkaehdotuksia otetaan vastaan, vinkkaa suosikkipaikkasi seuran sähköpostiin 🙂

 

Olemme saaneet palautetta hevosenlannasta alueen kevyenliikenteen väylillä. Muistutamme että ratsastus on sallittua kevyenliikenteenväylällä vain jos se on erikseen merkitty ratsastajamerkillä. Muutoin hevosen liikennesääntöjen mukainen paikka on ajoradalla. Muistathan myös käydä keräämässä hevosesi jätökset pois lenkin jälkeen. Naapurisopu ja alueen asukkaiden positiivinen kuva hevosharrastajista on kaikkien yhteinen etu.

 

 

SRL tiedottaa:

SRL Lounais-Suomi, KaKe ja Hevoslääkärikeskus Hippomedi järjestävät 12.10.2019 Piikkiössä Hevosen ensiapu -luennon ja demon. Lisätiedot: https://tapahtumat.ratsastus.fi/tapahtumat/hevosen-ensiapu-luento-ja-demo/

 

SRL Lounais-Suomi ja TUR järjestävät luentoillan : Herkät ja rohkeat – tunteiden vaikutus hevosharrastuksessa Lisätiedot : https://tapahtumat.ratsastus.fi/tapahtumat/herkat-ja-rohkeat-tunteiden-vaikutus-hevosharrastuksessa/

 

Viking Line ja Suomen Ratsutarvike järjestävät jälleen Ratsastajat Laineilla risteilyn 17.11.2019. Lisätiedot ja varaukset vikingline.fi/ratsastajatlaineilla.