Ratsastuskoulu:

 

Syyskaudella ratsastetaan 5.8.- 21.12.2019

Mikäli maksat kautesi erissä, muistathan että toinen maksupäivä oli 30.9 ja viimeinen osa erääntyy 30.11. Käytäthän myös oikeaa viitenumeroa. Mikäli et ole saanut laskua tai se on päässyt hukkumaan, pyydäthän uuden laskun tr.rahastonhoitaja@gmail.com

 

Viikon 39 ahkerat: Tessa ja Aaro 14,5 tuntia sekä Hani ja Pentti 13,5 tuntia.

 

Jussin kaviosta löytyi lisää märkää ja sitä hoidetaan.

Fannin etujalka on parantunut hyvin, murtumat ovat hävinneet. Luutuminen oli kuitenkin vielä kesken joten se jatkaa vielä käyntiliikunnalla jotta takapakkia ei tulisi.

Retun liikkuminen on ollut monen tuntilaisen huolenaiheena. Retu on lähtenyt vertymään hyvin ja hypännytkin pieniä estetehtäviä jumppana. Eteenpäinpyrkimys on parantunut päivä päivältä ja esteilläkin on taas innokas Retu.

Aaron selän kanssa on taas ollut ongelmaa, mutta selkään tullut patti on satulan vaihdon myötä lähtenyt laskemaan. Satulahuovan alla käytetään vielä lampaankarvaa jossa on reikä pattia varten.

Liljan, Hanin ja Essin selkiin on taas tullut sään viereen ”töhnää”. Töhnä on hikeä ja likaa kun hevosta ei ole hikoilun jälkeen harjattu kunnolla. Kiinnitäthän huomiota hevosesi hoitoon myös ratsastuksen jälkeen. Töhnää voi ratsastuksen jälkeen pehmittää rasvalla ja rapsutella pois.

Tuntihevosten karsinajärjestystä muutettiin ja Essi on viihtynyt uudessa karsinassaan paremmin. Essi ei edelleenkään siedä hälinää ja ylimääräisiä ihmisiä, joten karsinaan yksi ihminen kerrallaan eikä ovella ole toivottavaa seisoskella.

 

Koulusatulat ovat muuttaneet uuteen telineeseen satulahuopien ja suojalaatikoston viereen. Koulusatulat ovat vapaassa käytössä koulutunneilla, lista satuloiden sopivuudesta on tallin ilmoitustaululla. Mikäli satulasta puuttuu jalustimet, ota ne ratsusi omasta satulasta ja palauta käytön jälkeen.

Lisäksi tuntihevosten satulahuoneessa on taitettava satulapukki varusteiden puhdistusta varten. Pukki taitetaan seinän viereen kasaan kun ei ole käytössä.

 

Jatkokurssi on päättynyt joten perjantait normalisoituvat tällä viikolla.

Kymppikorttien myynti on toistaiseksi lopetettu vakiotuntien hyvän täyttöasteen vuoksi. Jo myydyt kymppikortit ovat normaalisti voimassa.

Korvaustunnit varataan nettikalenterin kautta. Jokaiselle taataan paikka omalla tunnillaan, mutta peruutusten korvaaminen on jokaisen ratsastajan vastuulla. Muistathan siis korvata tulevat tiedossa olevat poissaolot jo etukäteen kun kalenterissa on tilaa. Joulukuussa korvauksille on aina ruuhkaa vaikka mahdollisuuksia pyritään järjestämään välipäivinä.

 

Syksyn puhelinpäivystysajat:

  • Ma-Ti 17-18
  • Ke 17-17.30
  • To-Pe 17-18
  • Tekstiviesti tulee perille kaikkina päivinä, suosithan näitä puhelinruuhkan helpottamiseksi!

 

Tuntilistat saapuvat talliin pääsääntöisesti puoli tuntia ennen tuntien alkua. Hevosia saa kuitenkin harjata jo aiemmin, kunhan riimunnaru on niin pitkä että hevonen ylettyy syömään. Annathan hevosen hengähtää hetken rauhassa karsinassaan tuntien välillä.

 

Muista jättää märkä satulahuopa roikkumaan satulatelineen etupuolelle, tai vie se kuivaushuoneeseen kuivumaan. Märkä huopa satulan alla pilaa satulan nahan. Pyyhithän myös nahkaisen satulavyön jos se on hikinen tai likainen.

 

 

Tulevat kilpailut:

 

Seuramestaruudet kouluratsastuksessa 3.11.2019!

3.11. koluratsastuskilpailuissa kisataan luokkasijoitusten HeC-HeA lisäksi myös Turun Ratsastajien mestaruuksista. Seuramestaruus ratskotaan luokassa HeB K.N. Special. Lisäksi kilpaillaan Harrastemestaruudesta luokassa HeC E.B. Special. Luokat ovat avoimia kaikille, mestaruuteen ilmoittaudutaan erikseen lisätiedoissa. Turun Ratsastajat ry:n seuramestarussäännöt 2019

 

Syksyn loput kilpailupäivät Artukaisissa:

  • 3.11. 1-tason koulu
  • 24.11. 1-tason este
  • 15.12. harjoituskilpailut.

 

Tuntiratsastajille on otettu käyttöön kalenterivuosittain allekirjoitettavat EHDOT tuntihevosen vuokraamisesta kilpailuihin. Lappuja on tallin ilmoitustaululla ja opettajilla, palauta allekirjoitettu lomake ennen hevosen varaamista.

 

 

 

Kisatuloksia:

La 5.11. Stable Novassa kilpailtiin esteillä. Kirsi Lönnmark ja Lipsum Moët sijoittuivat 120cm luokassa tuplanollalla toiseksi.

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

TR oheisliikuntaa!

Team-TR pilotin yhteydessä suunniteltiin ratsastajille oheisliikuntaa tukemaan ratsastusta. Monelle kun ratsastus saattaa olla viikon ainoa liikunta. Liikuntatapahtumat ovat matalan kynnyksen toimintaa kuten sulkapalloa, keilausta ja muuta mukavaa. Tapahtumista tiedotetaan erillisessä Whatsapp ryhmässä. Ryhmässä ilmoitetaan tapahtumasta ja kukin voi sitten ilmoittautua mukaan oman kiinnostuksensa ja aikataulujensa mukaan. Isommista tapahtumista tiedotetaan myös viikkotiedotteessa ja ilmoitustaululla.

Liity Whatsapp ryhmään tästä: bit.ly/TRoheisliikunta

 

 

Pilateskokeilu!

Turun Ratsastajat lähtevät kokeilemaan pilatesta! Meille on varattuna oman ryhmän pilatestunnit la 2.11. klo 15-16 ja la 30.11. klo 13-14. Tunnin hinta on 10 euroa/osallistuja/kerta, ja voit ilmoittautua vain toiselle tai kummallekin kerralle. Tunti toteutuu, jos osallistujia tulee vähintään 15 hlö/kerta, ja mukaan mahtuu 23 hlö/kerta. Mukaan tarvitset joustavat liikuntavaatteet, kenkiä ei tarvita. Matot ja muut mahdolliset välineet saa lainaksi paikan päältä. Tunnit järjestää Oasis Pilates & Yoga Studio (Kerttulinkatu 1A, Turku). Ilmoittautua voi tallin ilmoitustaululta löytyviin listoihin 17.10. mennessä, maksutiedot lähetetään osallistujille sähköpostitse.

 

Laita jo nyt kalenteriisi seuran pikkujoulut lauantaina 14.12.2019 ja pikkujoulukisat 15.12.2019. Pikkujoulupaikkaehdotuksia otetaan vastaan, vinkkaa suosikkipaikkasi seuran sähköpostiin 🙂

 

Olemme saaneet palautetta hevosenlannasta alueen kevyenliikenteen väylillä. Muistutamme että ratsastus on sallittua kevyenliikenteenväylällä vain jos se on erikseen merkitty ratsastajamerkillä. Muutoin hevosen liikennesääntöjen mukainen paikka on ajoradalla. Muistathan myös käydä keräämässä hevosesi jätökset pois lenkin jälkeen. Naapurisopu ja alueen asukkaiden positiivinen kuva hevosharrastajista on kaikkien yhteinen etu.

 

 

SRL tiedottaa:

 

 

SRL Lounais-Suomi ja TUR järjestävät 24.11.2019 luentoillan : Herkät ja rohkeat – tunteiden vaikutus hevosharrastuksessa Lisätiedot: https://tapahtumat.ratsastus.fi/tapahtumat/herkat-ja-rohkeat-tunteiden-vaikutus-hevosharrastuksessa/

 

Viking Line ja Suomen Ratsutarvike järjestävät jälleen Ratsastajat Laineilla risteilyn 17.11.2019. Lisätiedot ja varaukset vikingline.fi/ratsastajatlaineilla.