Ratsastuskoulu:

 

Syyskaudella ratsastetaan 5.8.- 21.12.2019

Joulun välipäivinä pidetään korvaustunteja jotka tulevat varattaviksi marraskuussa. Etusijalla ovat ratsastajat joilla on korvaamattomia tunteja. Mikäli paikkoja jää, vapautuvat ne ennen joulua myös muiden varattavaksi.

Mikäli maksat kautesi erissä, muistathan että toinen maksupäivä oli 30.9 ja viimeinen osa erääntyy 30.11. Käytäthän myös oikeaa viitenumeroa. Mikäli et ole saanut laskua tai se on päässyt hukkumaan, pyydäthän uuden laskun tr.rahastonhoitaja@gmail.com

 

Viikon 42 ahkerat: Wenus 14,5 tuntia, Aaro, Pentti ja Hani 14 tuntia.

 

Jussin jalkojen hoito jatkuu, kavioita jouduttiin avaamaan hieman lisää ja se parantelee niitä nyt rauhassa.

Fannin etujalka on parantunut hyvin, murtumat ovat hävinneet. Luutuminen oli kuitenkin vielä kesken joten se jatkaa vielä käyntiliikunnalla jotta takapakkia ei tulisi.

Useampien tuntihevosten selkiin on taas tullut sään viereen ”töhnää”. Töhnä on hikeä ja likaa kun hevosta ei ole hikoilun jälkeen harjattu kunnolla. Kiinnitäthän huomiota hevosesi hoitoon myös ratsastuksen jälkeen. Töhnää voi ratsastuksen jälkeen pehmittää rasvalla ja rapsutella pois.

 

! Muistathan huikata ”OVI” tai vastaavaa kuuluvalla äänellä ennenkuin avaat maneesin oven. Näin ratsastajat tietävät varautua oven aukeamiseen eikä turhia vaaratilanteita synny.

 

 

Mikäli käytät omia jalustimiakoulusatulaa tai muuta erityisvarustusta, huomioithan että hevosesi on ajoissa oikeilla varusteilla valmiina seuraavalle ratsastajalle.

 • Tuo hevosen omat jalustimet mukanasi maneesiin/kentän reunalle.
 • Mikäli ratsastat koulusatulalla, merkitse tuntilistaan että seuraava ottaa halutessaan hevosen oman satulan mukaansa tallista (etenkin este ja puomitunneille!)
 • Varusteet vaihdetaan heti kun loppukäynnit alkavat, jotta varustus on seuraavan tunnin alkaessa kunnossa.
 • Tarkasta myös jalustimien kohdalla että ne ovat oikein päin ja oikealla puolella satulaa! Tallin jalustimissa lukee pohjassa ”Left”=Vasen ja ”Right”=Oikea.

 

Kymppikorttien myynti on toistaiseksi lopetettu vakiotuntien hyvän täyttöasteen vuoksi. Jo myydyt kymppikortit ovat normaalisti voimassa.

Korvaustunnit varataan nettikalenterin kautta. Jokaiselle taataan paikka omalla tunnillaan, mutta peruutusten korvaaminen on jokaisen ratsastajan vastuulla. Muistathan siis korvata tulevat tiedossa olevat poissaolot jo etukäteen kun kalenterissa on tilaa. Joulukuussa korvauksille on aina ruuhkaa vaikka mahdollisuuksia pyritään järjestämään välipäivinä.

 

Syksyn puhelinpäivystysajat:

 • Ma-Ti 17-18
 • Ke 17-17.30
 • To-Pe 17-18
 • Tekstiviesti tulee perille kaikkina päivinä, suosithan näitä puhelinruuhkan helpottamiseksi! Vältäthän soittamasta viime minuuteilla jotta puhelusi ei myöhästytä tunnin alkua.

 

Tuntilistat saapuvat talliin pääsääntöisesti puoli tuntia ennen tuntien alkua. Hevosia saa kuitenkin harjata jo aiemmin, kunhan riimunnaru on niin pitkä että hevonen ylettyy syömään. Annathan hevosen hengähtää hetken rauhassa karsinassaan tuntien välillä.

 

Muista jättää märkä satulahuopa roikkumaan satulatelineen etupuolelle, tai vie se kuivaushuoneeseen kuivumaan. Märkä huopa satulan alla pilaa satulan nahan. Pyyhithän myös nahkaisen satulavyön jos se on hikinen tai likainen.

 

 

Tulevat kilpailut:

 

Seuramestaruudet kouluratsastuksessa 3.11.2019!

3.11. koluratsastuskilpailuissa kisataan luokkasijoitusten HeC-HeA lisäksi myös Turun Ratsastajien mestaruuksista. Seuramestaruus ratskotaan luokassa HeB K.N. Special. Lisäksi kilpaillaan Harrastemestaruudesta luokassa HeC E.B. Special. Luokat ovat avoimia kaikille, mestaruuteen ilmoittaudutaan erikseen lisätiedoissa. Turun Ratsastajat ry:n seuramestarussäännöt 2019

 

Talkoisiin tarvitaan taas väkeä kansliaan, kanttiiniin, sihteeriksi ja myös uusi kuuluttaja voitaisiin kouluttaa! Ilmianna itsesi turun.ratsastajat@gmail.com

 

Syksyn loput kilpailupäivät Artukaisissa:

 • 3.11. 1-tason koulu
 • 24.11. 1-tason este
 • 15.12. harjoituskilpailut.

 

Tuntiratsastajille on otettu käyttöön kalenterivuosittain allekirjoitettavat EHDOT tuntihevosen vuokraamisesta kilpailuihin. Lappuja on tallin ilmoitustaululla ja opettajilla, palauta allekirjoitettu lomake ennen hevosen varaamista.

 

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

TR lähtee taas laineille!

TR lähtee taas Ratsastajat Laineilla risteilylle porukalla alennettuun hintaan. Aikuiset risteilevät hintaan 70€ ja nuoriso 44€. Voit ilmoittautua vaikka olisit jo ostanut lipun suoraan Viking Linelta, mutta kerro tästä ilmoittautuessasi, erotus hyvitetään.

Ohjelmassa on mielenkiintoisia luentoja, hyvää ruokaa ja tottakai minimessut 🙂

Ilmoittautuminen: https://forms.gle/paD3v3TfaVZRHQ1w8

 

TR oheisliikuntaa!

Team-TR pilotin yhteydessä suunniteltiin ratsastajille oheisliikuntaa tukemaan ratsastusta. Monelle kun ratsastus saattaa olla viikon ainoa liikunta. Liikuntatapahtumat ovat matalan kynnyksen toimintaa kuten sulkapalloa, keilausta ja muuta mukavaa. Tapahtumista tiedotetaan erillisessä Whatsapp ryhmässä. Ryhmässä ilmoitetaan tapahtumasta ja kukin voi sitten ilmoittautua mukaan oman kiinnostuksensa ja aikataulujensa mukaan. Isommista tapahtumista tiedotetaan myös viikkotiedotteessa ja ilmoitustaululla.

Liity Whatsapp ryhmään tästä: bit.ly/TRoheisliikunta

TR pikkujoulut!

Laita jo nyt kalenteriisi seuran pikkujoulut lauantaina 14.12.2019 klo 18.00 ravintola Tårgetissa, ilmoittautumisohjeet marraskuun alussa.

Jatkona pikkujouluille pidetään 15.12. perinteiset Pikkujoulu-harjoituskisat!

 

 

Olemme saaneet palautetta hevosenlannasta alueen kevyenliikenteen väylillä. Muistutamme että ratsastus on sallittua kevyenliikenteenväylällä vain jos se on erikseen merkitty ratsastajamerkillä. Muutoin hevosen liikennesääntöjen mukainen paikka on ajoradalla. Muistathan myös käydä keräämässä hevosesi jätökset pois lenkin jälkeen. Naapurisopu ja alueen asukkaiden positiivinen kuva hevosharrastajista on kaikkien yhteinen etu.

 

 

SRL tiedottaa:

 

SRL Lounais-Suomi ja TUR järjestävät 24.11.2019 luentoillan : Herkät ja rohkeat – tunteiden vaikutus hevosharrastuksessa Lisätiedot: https://tapahtumat.ratsastus.fi/tapahtumat/herkat-ja-rohkeat-tunteiden-vaikutus-hevosharrastuksessa/