Ratsastuskoulu:

 

Syyskaudella ratsastetaan 5.8.- 21.12.2019

Joulun välipäivinä pidetään korvaustunteja jotka tulevat varattaviksi marraskuussa. Etusijalla ovat ratsastajat joilla on korvaamattomia tunteja. Mikäli paikkoja jää, vapautuvat ne ennen joulua myös muiden varattavaksi.

Mikäli maksat kautesi erissä, muistathan että viimeinen osa erääntyy 30.11. Käytäthän myös oikeaa viitenumeroa. Mikäli et ole saanut laskua tai se on päässyt hukkumaan, pyydäthän uuden laskun tr.rahastonhoitaja@gmail.com

 

Viikon 43 ahkerat: Pentti 16,5 tuntia, Wenus 16 tuntia ja Lilja 15,5 tuntia.

 

Huolehdithan että hevosesi varusteet ovat oikein, ja kysyt mikäli olet epävarma. Huonosti oleva varuste hiertää hevosen herkästi verille. Nahkaisissa satulavöissä on hevosen vasemmalla lappu ”vasen”.

 

Lenttu, Unski ja Pentti käyttävät loimea tallissa, puethan loimen hyvin harjatulle hevoselle tunnin jälkeen.

 

Ilmoitustaululle tuntilistan yläpuolelle on tullut kori jossa on led-valoja ja heijastimia jotta tuntihevoset näkyisivät ylittäessään pihaa. Nämä on näppärä kiinnittää satulavyön metallilenkkeihin. Valoille on myös maneesissa oma kori katsomon kaiteella, irtotathan valon tunnin ajaksi ja nappaan taas mukaan kun hevonen lähtee maneesista. Pimeässä näkyminen on tärkeä turvallisuusasia!

 

Essin  jalasta ei löytynyt ultraäänellä vikaa, joten se kuvataan ensiviikolla.

Sillan kainalo on hiertynyt auki väärin päin olleesta vyöstä. Vyön alle tulee pehmuste  varothan aluetta harjatessa, puhdista alue käsin tai sienellä kovan harjan sijaan.

Aaron selän patti on jälleen auennut ja tämän vuoksi käytössä on valkoinen romaani joka puetaan alimmaksi ennen satulahuopaa. Aseta romaani selkään jakkaralta niin että näet haavan osuvan romaanin reikään.

Jussin kavioiden paikallishistoriaan jatkuu vielä pitkään. Tunneilla se käy kevennetysti.

Tessan ontuma vaikuttaa lihasjumilta ja se pääsee parin päivän huilin jälkeen taas liikkeelle.

Fannin jatkaa vielä käyntiliikunnalla.

Useampien tuntihevosten selkiin on taas tullut sään viereen ”töhnää”. Töhnä on hikeä ja likaa kun hevosta ei ole hikoilun jälkeen harjattu kunnolla. Kiinnitäthän huomiota hevosesi hoitoon myös ratsastuksen jälkeen. Töhnää voi ratsastuksen jälkeen pehmittää rasvalla ja rapsutella pois.

 

! Muistathan huikata ”OVI” tai vastaavaa kuuluvalla äänellä ennenkuin avaat maneesin oven. Näin ratsastajat tietävät varautua oven aukeamiseen eikä turhia vaaratilanteita synny.

 

 

Mikäli käytät omia jalustimiakoulusatulaa tai muuta erityisvarustusta, huomioithan että hevosesi on ajoissa oikeilla varusteilla valmiina seuraavalle ratsastajalle.

 • Tuo hevosen omat jalustimet mukanasi maneesiin/kentän reunalle.
 • Mikäli ratsastat koulusatulalla, merkitse tuntilistaan että seuraava ottaa halutessaan hevosen oman satulan mukaansa tallista (etenkin este ja puomitunneille!)
 • Varusteet vaihdetaan heti kun loppukäynnit alkavat, jotta varustus on seuraavan tunnin alkaessa kunnossa.
 • Tarkasta myös jalustimien kohdalla että ne ovat oikein päin ja oikealla puolella satulaa! Tallin jalustimissa lukee pohjassa ”Left”=Vasen ja ”Right”=Oikea.

 

Kymppikorttien myynti on toistaiseksi lopetettu vakiotuntien hyvän täyttöasteen vuoksi. Jo myydyt kymppikortit ovat normaalisti voimassa.

Korvaustunnit varataan nettikalenterin kautta. Kalenteriin päivitetään seuraavan 3 viikon vapaat paikait. Huomioithan että jokaiselle taataan paikka omalla tunnillaan, mutta peruutusten korvaaminen on jokaisen ratsastajan vastuulla. Muistathan siis korvata tulevat tiedossa olevat poissaolot jo etukäteen kun kalenterissa on tilaa. Joulukuussa korvauksille on aina ruuhkaa vaikka mahdollisuuksia pyritään järjestämään välipäivinä.

 

Syksyn puhelinpäivystysajat:

 • Ma-Ti 17-18
 • Ke 17-17.30
 • To-Pe 17-18
 • Tekstiviesti tulee perille kaikkina päivinä, suosithan näitä puhelinruuhkan helpottamiseksi! Vältäthän soittamasta viime minuuteilla jotta puhelusi ei myöhästytä tunnin alkua.

 

Tuntilistat saapuvat talliin pääsääntöisesti puoli tuntia ennen tuntien alkua. Hevosia saa kuitenkin harjata jo aiemmin, kunhan riimunnaru on niin pitkä että hevonen ylettyy syömään. Annathan hevosen hengähtää hetken rauhassa karsinassaan tuntien välillä.

 

Muista jättää märkä satulahuopa roikkumaan satulatelineen etupuolelle, tai vie se kuivaushuoneeseen kuivumaan. Märkä huopa satulan alla pilaa satulan nahan. Pyyhithän myös nahkaisen satulavyön jos se on hikinen tai likainen.

 

 

Tulevat kilpailut:

 

Seuramestaruudet esteratsastuksessa 24.11.2019!

Kilpailuissa luokat 50cm-110cm, Harrastemestaruus ratkotaan 70cm ja Seuramestaruus 80cm tasolla. Turun Ratsastajat ry:n seuramestarussäännöt 2019

 

Talkoisiin tarvitaan taas väkeä kansliaan, kanttiiniin, radalle ja liputtamaan! Ilmianna itsesi turun.ratsastajat@gmail.com

 

Syksyn loput kilpailupäivät Artukaisissa:

 • 24.11. 1-tason este
 • 15.12. harjoituskilpailut.

 

Tuntiratsastajille on otettu käyttöön kalenterivuosittain allekirjoitettavat EHDOT tuntihevosen vuokraamisesta kilpailuihin. Lappuja on tallin ilmoitustaululla ja opettajilla, palauta allekirjoitettu lomake ennen hevosen varaamista.

 

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

 

Johtokunnan kuulumisia

Maneesin valaistuksen uusimista on selvitetty ja samalla olisi tarkoitus lisätä valoja myös parkkialueelle.

Vuoden 2020 toimintaa on suunniteltu ja budjettia laadittu, nämä esitellään syyskokoukselle 27.11.2019, kutsu tulossa lähipäivinä. Syyskokouksessa käsitellään myös seuran sääntöjen päivitys.

Myös ratsastusvuoden 2020 suunnitelmat alkavat olla valmiita, ja tuntikalenteriin ei ole suunnitteilla muutoksia. Opettajat alkavat kysellä jatkoaikeista marraskuun puolella ja vakiopaikan säilyttääkseen täytyy tiedon olla opettajalla 8.12. mennessä. Kevätkausi alkaa 2.1.2020 ja kestää 8.6.2020 asti.

 

TR oheisliikuntaa!

Team-TR pilotin yhteydessä suunniteltiin ratsastajille oheisliikuntaa tukemaan ratsastusta. Monelle kun ratsastus saattaa olla viikon ainoa liikunta. Liikuntatapahtumat ovat matalan kynnyksen toimintaa kuten sulkapalloa, keilausta ja muuta mukavaa. Tapahtumista tiedotetaan erillisessä Whatsapp ryhmässä. Ryhmässä ilmoitetaan tapahtumasta ja kukin voi sitten ilmoittautua mukaan oman kiinnostuksensa ja aikataulujensa mukaan. Isommista tapahtumista tiedotetaan myös viikkotiedotteessa ja ilmoitustaululla.

Liity Whatsapp ryhmään tästä: bit.ly/TRoheisliikunta

TR pikkujoulut

Laita jo nyt kalenteriisi seuran pikkujoulut lauantaina 14.12.2019 klo 18.00 ravintola Tårgetissa, ilmoittautumisohjeet marraskuun alussa.

Jatkona pikkujouluille pidetään 15.12. perinteiset Pikkujoulu-harjoituskisat!

 

 

 

 

SRL tiedottaa:

 


Siirry sinäkin nyt e-laskuun!

Näin otat käyttöön Suomen Ratsastajainliitto ry:n kätevän ja turvallisen e-laskun maksaessasi ratsastusseurasi jäsenmaksua:

 1. Kirjaudu verkkopankkiisi ja etsi valikoista kohta ”E-lasku”, ”E-laskusopimukset” tai ”Uusi E-lasku” (tai vastaava) ja klikkaa sitä.
 2. Valitse laskuttajaluettelosta Suomen Ratsastajainliitto ry.
 3. Syötä tunnistetietona viitenumero laskustasi (tai seuraa verkkopankkisi ohjeita).
 4. Saat jatkossa e-laskut suoraan verkkopankkiisi, jossa sinun tarvitsee tarkistaa ja hyväksyä laskua yhdellä klikkauksella.

Vinkki! Halutessasi voit liittää e-laskun automaattiseen maksamiseen, jolloin pankki veloittaa laskun summan automaattisesti laskun eräpäivänä.

Valitsemalla e-laskun säästät seurasi jäsenmaksulaskutuksen kuluja!

 

 

SRL Lounais-Suomi ja TUR järjestävät 24.11.2019 luentoillan : Herkät ja rohkeat – tunteiden vaikutus hevosharrastuksessa Lisätiedot: https://tapahtumat.ratsastus.fi/tapahtumat/herkat-ja-rohkeat-tunteiden-vaikutus-hevosharrastuksessa/