Ratsastuskoulu:

 

Syyskaudella ratsastetaan 5.8.- 21.12.2019

Joulun välipäivinä pidetään korvaustunteja jotka ovat nyt varattavissa VAIN niille joilla on korvattavia tunteja. Mikäli paikkoja jää, vapautuvat ne ennen joulua myös muiden varattavaksi.

Mikäli maksat kautesi erissä, muistathan että viimeinen osa erääntyy 30.11. Käytäthän myös oikeaa viitenumeroa. Mikäli et ole saanut laskua tai se on päässyt hukkumaan, pyydäthän uuden laskun tr.rahastonhoitaja@gmail.com

 

Viikon 45 ahkerat: Pentti ja Hani 16 tuntia sekä Retu 15,5 tuntia.

 

Huolehdithan että hevosesi varusteet ovat oikein, ja kysyt mikäli olet epävarma. Huonosti oleva varuste hiertää hevosen herkästi verille. Nahkaisissa satulavöissä on hevosen vasemmalle puolelle tulevassa soljessa lappu ”vasen”.

 

Suurin osa hevosista käyttää loimea tallissa. Mikäli ovessa on kaksi loimea, on hevosella myös tallissa loimi. Puethan loimen hyvin harjatulle hevoselle tunnin jälkeen.

 

Ilmoitustaululle tuntilistan yläpuolelle on tullut kori jossa on led-valoja ja heijastimia jotta tuntihevoset näkyisivät ylittäessään pihaa. Nämä on näppärä kiinnittää satulavyön metallilenkkeihin. Valoille on myös maneesissa oma kori katsomon kaiteella, irtotathan valon tunnin ajaksi ja nappaan taas mukaan kun hevonen lähtee maneesista. Pimeässä näkyminen on tärkeä turvallisuusasia!

 

Essin  jalka kuvataan tällä viikolla.

Sillan satulavyön alle tulee pehmuste  varothan aluetta harjatessa, puhdista kainaloiden alue hyvin.

Aaron selän patti on jälleen auennut ja tämän vuoksi käytössä on valkoinen romaani joka puetaan alimmaksi ennen satulahuopaa. Aseta romaani selkään jakkaralta niin että näet haavan osuvan romaanin reikään.

Jussin kavioiden paikallishistoriaan jatkuu vielä pitkään. Tunneilla se käy kevennetysti.

Fannilla on viimein röntgenkontrolli ja se saa toivottavasti lisää liikkumislupaa.

Useampien tuntihevosten selkiin on taas tullut sään viereen ”töhnää”. Töhnä on hikeä ja likaa kun hevosta ei ole hikoilun jälkeen harjattu kunnolla. Kiinnitäthän huomiota hevosesi hoitoon myös ratsastuksen jälkeen. Töhnää voi ratsastuksen jälkeen pehmittää rasvalla ja rapsutella pois.

 

! Muistathan huikata ”OVI” tai vastaavaa kuuluvalla äänellä ennenkuin avaat maneesin oven. Näin ratsastajat tietävät varautua oven aukeamiseen eikä turhia vaaratilanteita synny.

 

 

Mikäli käytät omia jalustimiakoulusatulaa tai muuta erityisvarustusta, huomioithan että hevosesi on ajoissa oikeilla varusteilla valmiina seuraavalle ratsastajalle.

 • Tuo hevosen omat jalustimet mukanasi maneesiin/kentän reunalle.
 • Mikäli ratsastat koulusatulalla, merkitse tuntilistaan että seuraava ottaa halutessaan hevosen oman satulan mukaansa tallista (etenkin este ja puomitunneille!)
 • Varusteet vaihdetaan heti kun loppukäynnit alkavat, jotta varustus on seuraavan tunnin alkaessa kunnossa.
 • Tarkasta myös jalustimien kohdalla että ne ovat oikein päin ja oikealla puolella satulaa! Tallin jalustimissa lukee pohjassa ”Left”=Vasen ja ”Right”=Oikea.

 

Kymppikorttien myynti on toistaiseksi lopetettu vakiotuntien hyvän täyttöasteen vuoksi. Jo myydyt kymppikortit ovat normaalisti voimassa.

Korvaustunnit varataan nettikalenterin kautta. Kalenteriin päivitetään seuraavan 3 viikon vapaat paikait. Huomioithan että jokaiselle taataan paikka omalla tunnillaan, mutta peruutusten korvaaminen on jokaisen ratsastajan vastuulla. Muistathan siis korvata tulevat tiedossa olevat poissaolot jo etukäteen kun kalenterissa on tilaa. Joulukuussa korvauksille on aina ruuhkaa vaikka mahdollisuuksia pyritään järjestämään välipäivinä.

 

Syksyn puhelinpäivystysajat:

 • Ma-Ti 17-18
 • Ke 17-17.30
 • To-Pe 17-18
 • Tekstiviesti tulee perille kaikkina päivinä, suosithan näitä puhelinruuhkan helpottamiseksi! Vältäthän soittamasta viime minuuteilla jotta puhelusi ei myöhästytä tunnin alkua.

 

Tuntilistat saapuvat talliin pääsääntöisesti puoli tuntia ennen tuntien alkua. Hevosia saa kuitenkin harjata jo aiemmin, kunhan riimunnaru on niin pitkä että hevonen ylettyy syömään. Annathan hevosen hengähtää hetken rauhassa karsinassaan tuntien välillä.

 

 

Kilpailutuloksia:

Turun Ratsastajien koulumestarit 2019:

Seuramestaruus

 1. Elina Koskenrouta – Islands Mimosa 65,8% (Luokkasijoitus 1.)
 2. Henni Hiltunen – Gerlija 65,6% (2.)
 3. Jasmin Saarenvalta – Ypäjä Yö 64,4% (4.)

Harrastemestaruus

 1. Onni Suni – Gerlija 67,619% (1.)
 2. Tuula Hakkarainen – Bremen 63,81% (6.)
 3. Taina Riekkinen – Bremen 63,571% (7.)

Avoimessa HeA luokassa Jasmin Saarenvalta ja Ypäjä Yö nappasivat voiton prosentein 61,154.

 

Esteillä kilpailtiin Tampereella 3.11. Kirsi Lönnmark ja Lipsum Moët nappasivat kakkossijan 120cm 367.1 (A2/A2) luokassa Julia Pitkärannan ja Luna VI:n säestäessä neljännellä sijallaan.

 

Hevosopisto Horse Show IV kilpailtiin 7-10.11. Ida Salminen ja Chippendale sijoittuivat 110cm 367.4 (A0/A2) kuudenneksi ja Amateur Torphy 3. osakilpailussa tasolla 110 cm 367.1(A2/A2) viidenneksi. 120cm A.2.0 luokassa Kirsi Lönnmark ja Lipsum Moët olivat kolmansia.

 

Tulevat kilpailut:

 

Seuramestaruudet esteratsastuksessa 24.11.2019!

Kilpailuissa luokat 50cm-110cm, Harrastemestaruus ratkotaan 70cm ja Seuramestaruus 80cm tasolla. Turun Ratsastajat ry:n seuramestarussäännöt 2019

 

Talkoisiin tarvitaan taas väkeä kansliaan, kanttiiniin, radalle ja liputtamaan! Ilmianna itsesi turun.ratsastajat@gmail.com

 

Syksyn loput kilpailupäivät Artukaisissa:

 • 24.11. 1-tason este
 • 15.12. harjoituskilpailut.

 

Tuntiratsastajille on otettu käyttöön kalenterivuosittain allekirjoitettavat EHDOT tuntihevosen vuokraamisesta kilpailuihin. Lappuja on tallin ilmoitustaululla ja opettajilla, palauta allekirjoitettu lomake ennen hevosen varaamista.

 

 

Muut TR ajankohtaiset:

 

 

Syyskokous 27.11. klo 18 Paakarlan seurankuntakodilla

Tervetuloa sääntömääräiseen syyskokoukseen. Käsiteltävänä sääntömääräiset asiat, sääntöjen päivitys ja tulevien remonttien rahoituksesta päättäminen. Kokouksessa tehdään mm. valinnat johtokuntaan erovuoroisten jäsenten tilalle sekä hyväksytään toimintasuunnitelma ja budjetti vuodelle 2020!

 

Johtokunnan kuulumisia

Maneesin valaistuksen uusimista on selvitetty ja samalla olisi tarkoitus lisätä valoja myös parkkialueelle.

Vuoden 2020 toimintaa on suunniteltu ja budjettia laadittu, nämä esitellään syyskokoukselle 27.11.2019, kutsu tulossa lähipäivinä. Syyskokouksessa käsitellään myös seuran sääntöjen päivitys.

Myös ratsastusvuoden 2020 suunnitelmat alkavat olla valmiita, ja tuntikalenteriin ei ole suunnitteilla muutoksia. Opettajat alkavat kysellä jatkoaikeista marraskuun puolella ja vakiopaikan säilyttääkseen täytyy tiedon olla opettajalla 8.12. mennessä. Kevätkausi alkaa 2.1.2020 ja kestää 8.6.2020 asti.

 

TR oheisliikuntaa!

Team-TR pilotin yhteydessä suunniteltiin ratsastajille oheisliikuntaa tukemaan ratsastusta. Monelle kun ratsastus saattaa olla viikon ainoa liikunta. Liikuntatapahtumat ovat matalan kynnyksen toimintaa kuten sulkapalloa, keilausta ja muuta mukavaa. Tapahtumista tiedotetaan erillisessä Whatsapp ryhmässä. Ryhmässä ilmoitetaan tapahtumasta ja kukin voi sitten ilmoittautua mukaan oman kiinnostuksensa ja aikataulujensa mukaan. Isommista tapahtumista tiedotetaan myös viikkotiedotteessa ja ilmoitustaululla.

Liity Whatsapp ryhmään tästä: bit.ly/TRoheisliikunta

TR pikkujoulut

Laita jo nyt kalenteriisi seuran pikkujoulut lauantaina 14.12.2019 klo 18.00 ravintola Tårgetissa, ilmoittautumisohjeet marraskuun alussa.

Jatkona pikkujouluille pidetään 15.12. perinteiset Pikkujoulu-harjoituskisat!

 

 

 

 

SRL tiedottaa:

 


Siirry sinäkin nyt e-laskuun!

Näin otat käyttöön Suomen Ratsastajainliitto ry:n kätevän ja turvallisen e-laskun maksaessasi ratsastusseurasi jäsenmaksua:

 1. Kirjaudu verkkopankkiisi ja etsi valikoista kohta ”E-lasku”, ”E-laskusopimukset” tai ”Uusi E-lasku” (tai vastaava) ja klikkaa sitä.
 2. Valitse laskuttajaluettelosta Suomen Ratsastajainliitto ry.
 3. Syötä tunnistetietona viitenumero laskustasi (tai seuraa verkkopankkisi ohjeita).
 4. Saat jatkossa e-laskut suoraan verkkopankkiisi, jossa sinun tarvitsee tarkistaa ja hyväksyä laskua yhdellä klikkauksella.

Vinkki! Halutessasi voit liittää e-laskun automaattiseen maksamiseen, jolloin pankki veloittaa laskun summan automaattisesti laskun eräpäivänä.

Valitsemalla e-laskun säästät seurasi jäsenmaksulaskutuksen kuluja!

 

 

SRL Lounais-Suomi ja TUR järjestävät 24.11.2019 luentoillan : Herkät ja rohkeat – tunteiden vaikutus hevosharrastuksessa Lisätiedot: https://tapahtumat.ratsastus.fi/tapahtumat/herkat-ja-rohkeat-tunteiden-vaikutus-hevosharrastuksessa/