Ratsastuskoulu

 

Viikon 5 ahkerin Pentti  13, seuraavat Lilja, Hani ja Retu 12 tuntia.

Heidi Virta on palannut lomaltaan ja pitää taas tunnit arkisin 5.2. alkaen.

Team TR aloittaa toimintansa 7.2. minkä jälkeen saamme lisää tiedotettavaa tiimistä! Ensimmäiset valmennukset ovat esteillä pe 8.2. ja koulussa ti 12.2. Valmennukset huomioidaan hevosten tuntimääriä suunniteltaessa.

 

Kilpailut

 

Sunnuntaina 10.2. klo 10 Turun Ratsastajat järjestää 1-tason estekisat. Ilmoittautuminen Kipassa viimeistään keskiviikkona 6.2.

  • Tuntiratsastaja, kysy opettajalta hevosta. Hanki apujoukkoja esim. hevosen pitelemistä varten, kun tutustut rataan. Muista siistiä hevonen ja varusteet sekä tarkastaa talkoolistasta milloin on vuorosi olla toimihenkilötehtävissä!
  • Toimihenkilöitä tarvitaan – ilmoittaudu turun.ratsastajat@gmail.com  ja kerro missä luokassa voit talkoilla. Aiempaa kokemusta et tarvitse, reipas talkoomieli riittää.

Seuraavien 3.3. 1-tason estekilpailuiden kutsu on julkaistu Kipaan, ilmoittautuminen viimeistään 27.2.

Muut TR ajankohtaiset:

 

Kilpailuavustusten haku auki vielä 17.2. asti, katso ohjeet Ajankohtaista -osiosta.

Muistathan kilpailuluvat ja sääntökoulutukset 2019. TR oma sääntökoulutus on tulossa ennen ulkokauden alkua, päivämäärästä tiedotetaan heti kun se on varmistunut.

 

SRL tiedottaa:

 

Vuoden 2018 parhaat

  • 2018 parhaita urheilijoita on vastikään palkittu Suomessa. Ratsastuksessa palkittiin Anna-Julia Kontio .
  • Varsinais-Suomen gaalassa palkittiin LiikUn valinnat lajien parhaiksi, ratsastuksessa palkinnon sai kouluratsastaja Anna von Wendt Björkbodasta.

ONNITTELUT KAIKILLE PALKITUILLE!

 

Ratsastajainliiton tilastoja Lounais-Suomen alueelta

  • Lounais-Suomessa on 88 Suomen Ratsastajainliiton jäsenseuraa.
  • Jäseniä seuroissa on yhteensä  6135. Jäsentalleja on 62.
  • Valtaosa harrastajista on tyttöjä ja naisia. Aikuisharrastajista 95 prosenttia on naisia ja junioreista 97 prosenttia tyttöjä.

Ratsastus kehittää sekä kehonhallintaa että mielenhallintaa, sillä laji perustuu ihmisen ja eläimen väliseen yhteistyöhön. Ratsastuksen voi aloittaa 3-4-vuotiaana, jos apuna on taluttaja. Itsenäisen ratsastuksen aloitusiäksi suositellaan 8-10 vuotta. Ratsastusta voi jatkaa hyvinkin iäkkääksi saakka, myös kilpatasolla.