Lue lisää alla olevasta viikkotiedotteesta!

Ratsastuskoulu:

Kevätkaudella ratsastetaan 2.1.2020-8.6.2020

Kevätkauden paikat
Kevätkaudelle on yksi vapaa tuntipaikka, varaa oma paikkasi ottamalla yhteyttä opettajaan. Vapaa vakiotuntipaikka: Torstai klo 18 kouluryhmä HeB 8hlö 1 paikka

Kymppikorttien myynti on toistaiseksi lopetettu vakiotuntien hyvän täyttöasteen vuoksi. Jo myydyt kymppikortit ovat normaalisti voimassa.

Kevätkauden laskut
Kevätkauden laskujen eräpäivät ovat 29.1., 31.3. ja 31.5. Tarkastathan, että olet maksanut laskun ensimmäisen erän. Jos et ole saanut omaa laskuasi, niin ole yhteydessä rahastonhoitajaan Isabellaan (tr.rahastonhoitaja@gmail.com).

Maksutapavaihtoehdot
Smartum, Tyky, Edenred ja Virike -setelit sekä näiden nettipalvelun kautta tehdyt maksut käyvät edelleen maksuvälineinä. Setelit tulee toimittaa opettajalle ennen eräpäivää. Näiden lisäksi myös ePassi käy maksuvälineenä maaliskuusta lähtien.

Ratsastuskoulun tallikansio on päivitetty
Pysyvät infot löytyvät jatkossa tallikansiosta ja ilmoitustaululle laitetaan ajankohtaiset tiedotteet. Tallikansio löytyy ilmoitustaulun luota. Tutustuthan tallikansioon, sieltä löydät ohjeita mm. suojiin ja apuohjiin.

Viikon 6 ahkerat
Jussi 13 tuntia, Unski 12,5 tuntia sekä Essi, Aaro ja Hani 12 tuntia.

Heppojen kuulumisia

 • Fanni ei tule kestämään pidempää ratsastuskoulukäyttöä joten se myydään. Mikäli tiedät Fannille sopivan kodin, ota yhteyttä johtokuntaan.
 • Pentin kuntoutus jatkuu.

Korvaustunnit
Korvaustunnit varataan nettikalenterin kautta. Kalenteriin päivitetään seuraavan 3 viikon vapaat paikat. Huomioithan että jokaiselle taataan paikka omalla tunnillaan, mutta peruutusten korvaaminen on jokaisen ratsastajan vastuulla.

 

TR ajankohtaiset

Kilpailutuloksia

Estekisat 9.2.2020
Turun Ratsastajien viikonlopun seuratason kilpailussa osanottajia oli nelisenkymmentä ja hyviä suorituksia nähtiin paljon. Kiitos kaikille ahkerille toimihenkilöille!

 • Ratsastukoulun tuntihevosista mukana olivat Jussi (ristikko & 70cm), Essi (70cm), Hani (70cm & 80cm), Unski (70cm&80cm), Nuppu (70cm&80cm), Aaro (70cm&80cm), Lilja (70cm&80cm), Wenus (80cm) ja Silla (80cm&90cm).
 • Turun Ratsastajista ruusukkeita A.0.0 arvostelulla napsivat  ristikkoluokassa Taina Riekkinen ja Merkurijus sekä Sohvi Rouvali ja Whos Rob Roy, luokassa 50 cm Santra Rouvali ja Muumintroll sekä luokassa 60 cm Santra Rouvali ja  Muumintroll. Isommissa luokissa arvosteluna oli 367.1 (A2/A2), joten puhtaasti ja nopeasti ratsastamisesta palkittiin. TR:n edustajista luokassa 70cm kolmanneksi sijoittuivat Jali Grundström ja Happy Birthday toisen vaiheen ajalla 32,46s ja neljänneksi sijoittuivat Laura-Sofia Lohilahti ja Nouga toisen vaiheen ajalla 34,88s. TR:n edjustajista luokassa 80 cm kolmanneksi sijoittuivat Micaela Weckamn ja Zizel toisen vaiheen ajalla 33,31s.

Turun Ratsastajien estemestarit 2019 (kilpailtu: 9.2.2020) – Onnea!

 • Seuramestaruus
  1. Micalea Weckman – Zizel  (Luokkasijoitus 3.)
  2. Venla Salonen – Gerda Bauer (5.)
  3. Laura Lohilahti – Nouga (6.)
 • Harrastemestaruus
  1. Olivia van Heerden – Merkurijus (5.)
  2. Noora Kalliolähde – Nikkilän Uljas (8.)

Tulevat kilpailut
Seuraavat kilpalut ovat 1.3.2020, jolloin kilpaileme seuratasolla esteillä.

 • Ilmoittaudu kilpailuihin kipassa (https://kipa2.ratsastus.fi) viimeistään 26.2.
 • Jäsenmaksun lisäksi pitää muistaa lunastaa lisenssikaupasta seurakilpailulupa osoitteesta https://ratsastus.lisenssikauppa.fi
 • Tuntiratsastaja, kysy rohkeasti kilpailuista ja hevosta opettajilta!
  • Tuntiratsastajille on otettu käyttöön kalenterivuosittain allekirjoitettavat EHDOT tuntihevosen vuokraamisesta kilpailuihin. Lappuja on tallin ilmoitustaululla ja opettajilla, palauta allekirjoitettu lomake ennen hevosen varaamista.
  • Hevonen varataan opettajalta, ilmoittaudu kipassa ja huolehdi että jäsenmaksu ja kilpailulupa on kunnossa.
 • Talkoisiin tarvitaan apukäsiä esimerkiksi kansliaan, kanttiiniin, radalle ja liputtamaan. Aikaisempaa kokemusta et välttämättä tarvitse, sinut perehdytetään tehtävään. Talkoolaisille on tarjolla ruokaa. Ilmoittaudu talkoolaiseksi lähettämällä sähköpostiviesti Matildalle osoitteeseen turun.ratsastajat@gmail.com ja tule mukaan viettämään hauska päivä!

Alkukevään muut kilpailut

 • 29.3.2020 Kouluratsastus
   • Seurakilpailut HeC-HeA
 • 26.4.2020 Esteratsastus
   • Seurakilpailut 60-110cm

TR oheisliikuntaa
Team-TR pilotin yhteydessä suunniteltiin ratsastajille oheisliikuntaa tukemaan ratsastusta. Monelle kun ratsastus saattaa olla viikon ainoa liikunta. Liikuntatapahtumat ovat matalan kynnyksen toimintaa kuten sulkapalloa, keilausta ja muuta mukavaa.

 • Tapahtumista tiedotetaan erillisessä Whatsapp ryhmässä. Ryhmässä ilmoitetaan tapahtumasta ja kukin voi sitten ilmoittautua mukaan oman kiinnostuksensa ja aikataulujensa mukaan. Isommista tapahtumista tiedotetaan myös viikkotiedotteessa ja ilmoitustaululla.
  • Liity Whatsapp ryhmään kirjoittamalla tämä osoite mobiililaitteesi selaimeen, jolloin ryhmä aukeaa Whatsapissa: bit.ly/TRoheisliikunta

Muistathan jäsenetusi!
Turun Ratsastajien jäsenenä saat:

 • Kaikki SRL jäsenedut kuten vakuutus ja Hippos-lehti
 • Artukaisten ratsastuskoulun kausipaikat
 • Oheisliikuntatoiminnan
 • -10% ostoksistasi Suomen Ratsutarvikkeessa
 • Kilpailuavustukset SRL:n rankingpisteiden perusteella aluetasolta lähtien
 • TR:n järjestämien 3/kansallisen tason kilpailuiden lähtömaksun hyvityksen osallistuessasi kisojen järjestämiseen

Muistathan, että vain täys- ja perhejäsenillä on srl:n Lähi-Tapiolan vakuutusturva. Mikäli ratsastaja kuuluu Turun Ratsastajiin vain kannatusjäsenenä, tulee hänen olla jonkin toisen seuran täysjäsen, jotta vakuutus on voimassa.

 

SRL tiedottaa:

Estejumppa kouluratsukoille
SRL Lounais-Suomi, Paimion Ratsastajat ja Korpimäen Ratsutila järjestävät yhdessä 8.3. Estejumppaa kouluratsukoille -klinikan Paimiossa. Lue lisää täältä: https://tapahtumat.ratsastus.fi/tapahtumat/estejumppaa-kouluratsukoille-klinikka/

SRL:n ansioituneet toimijat 2019
Suomen Ratsastajainliiton toiminnan piirissä toimii lukuisia vapaaehtoisia ja he tekevät erittäin arvokasta työtä koko lajin eteen. Ratsastajainliitto haluaa palkita tästä työstä ja nyt on aika laittaa ehdolle sekä äänestää vuoden 2019 aikana ansioituneita toimijoita. Palkitsemme myös ratsastusurheilun vuoden menestyjiä. Äänestys on käynnissä 29.2.2020 asti. Lue lisää täältä: https://www.ratsastus.fi/tiedotteet/vuoden-2019-palkittavat/

Lisävakuutus
Vuoden 2019 aikana maksettu lisävakuutus on voimassa tammikuun loppuun (ei enää maaliskuun loppuun, kuten aiemmin). Syynä tähän on se, että lisävakuutuslaskua ei lähetetä enää jäsenkortin mukanaan vaan se maksetaan lisenssikaupassamme. Lue lisää täältä: https://www.ratsastus.fi/tiedotteet/vapaaehtoisen-lisavakuutuksen-2020-osto/

SRL on siirtynyt uuteen Kipaan!
Kipasta löydät kilpailukalenterin ja siellä ilmoittaudutaan kisoihin. Kipan löydät osoitteesta https://kipa2.ratsastus.fi

Siirry sinäkin nyt e-laskuun!
HUOM! Kun tilaat laskun nyt, saat sen käyttöösi 2021 laskulle, 2020 lasku tulee vielä aiempaan tapaan!
Näin otat käyttöön Suomen Ratsastajainliitto ry:n kätevän ja turvallisen e-laskun maksaessasi ratsastusseurasi jäsenmaksua:

 1. Kirjaudu verkkopankkiisi ja etsi valikoista kohta ”E-lasku”, ”E-laskusopimukset” tai ”Uusi E-lasku” (tai vastaava) ja klikkaa sitä.
 2. Valitse laskuttajaluettelosta Suomen Ratsastajainliitto ry.
 3. Syötä tunnistetietona viitenumero laskustasi (tai seuraa verkkopankkisi ohjeita).
 4. Saat jatkossa e-laskut suoraan verkkopankkiisi, jossa sinun tarvitsee tarkistaa ja hyväksyä laskua yhdellä klikkauksella.

Vinkki! Halutessasi voit liittää e-laskun automaattiseen maksamiseen, jolloin pankki veloittaa laskun summan automaattisesti laskun eräpäivänä.
Valitsemalla e-laskun säästät seurasi jäsenmaksulaskutuksen kuluja!

 

Anna palautetta viikkotiedotteesta!
Mistä haluaisit kuulla lisää? Mistä olisi hyvä tiedottaa? Kerro meille mielipiteesi ja ideasi!