Lue lisää alla olevasta viikkotiedotteesta!

Ratsastuskoulu:

Kevätkaudella ratsastetaan 2.1.2020-8.6.2020

Kevätkauden paikat
Kevätkaudelle on yksi vapaa tuntipaikka, varaa oma paikkasi ottamalla yhteyttä opettajaan. Vapaa vakiotuntipaikka: Torstai klo 18 kouluryhmä HeB 8hlö 1 paikka

Kymppikorttien myynti on toistaiseksi lopetettu vakiotuntien hyvän täyttöasteen vuoksi. Jo myydyt kymppikortit ovat normaalisti voimassa.

Korvaustunnit
Korvaustunnit varataan nettikalenterin kautta. Kalenteriin päivitetään seuraavan 3 viikon vapaat paikat. Huomioithan että jokaiselle taataan paikka omalla tunnillaan, mutta peruutusten korvaaminen on jokaisen ratsastajan vastuulla.

Maksutapavaihtoehdot
Smartum, Tyky, Edenred ja Virike -setelit sekä näiden nettipalvelun kautta tehdyt maksut käyvät edelleen maksuvälineinä. Setelit tulee toimittaa opettajalle ennen eräpäivää. Näiden lisäksi myös ePassi käy maksuvälineenä maaliskuusta lähtien.

Viikon 7 ahkerat
Lilja 13 tuntia, Hani ja Retu 12 tuntia sekä Unski ja Essi 11,5 tuntia.

Viikon 8 ahkerat
Lilja ja Aaro 12,5 tuntia sekä Hani ja Wenus 12 tuntia.

Heppojen kuulumisia

 • Hevosilla on ollut hokin polkemia haavoja jaloissa. Nämä eivät yleensä estä tuntia, mutta esimerkiksi suoja voidaan joutua jättämään pois tai vaihtamaan. Ilmoita haavoista aina opettajalle.
 • Essi luimistelee tunnilla muille hevosille, mikäli nämä tulevat lähelle. Muistathan pitää kaikissa tilanteissa hevosten kanssa turvavälin, erityisesti Essin kohdalla.
 • Fanni etsii kotia ja siitä on tulossa myynti-ilmoitus piakkoin.
 • Pentin kuntoutus jatkuu käynnissä ja ravissa.
 • Silla on ollut hiukan jäykkä ja sille on valittu sopivia jumppailutunteja ja se hierottiin.

In Memoriam Licenzija 2003-2020
Sariolan elämystallilta tuli viikonloppuna surullisia uutisia. Lissu on laukannut vihreämmille laitumille loukattuaan jalkansa.

Lissu teki pitkän uran Artukaisissa 2010-2019 kunnes siirtyi kevyempiin töihin Sariolaan. Lissu opetti monen monta tuntilaista niin koulukiemuroiden kuin esteratsastuksenkin saloihin Artukaisissa. Etenkin kouluratsastuksessa Lissu tarjoili taitavammille ratsastajille sellaisia wau-hetkiä, että moni ehtikin jo unohtaa, ettei Lissu osannut tullessaan paljoakaan, vaan oppi yhdessä tuntilaisten kanssa.

Luonteeltaan Lissu oli täyttä kultaa. Tarina kertoo, että kerran talutusratsastuksessa ollessaan, Lissu sai selkäänsä parivuotiaan lapsen. Viisas hevonen tiesi että nyt täytyy olla tarkkana, ja olikin kahden maneesikierroksen jälkeen hiestä märkä, niin tarkkaan se varoi pientä ihmistä selässään.

Kiitos kaikesta ja aurinkoisia taivaslaitumia Lissu ❤

 

TR ajankohtaiset

Kilpailutuloksia
Hevosopisto Horse Show I kilpailtiin Ypäjällä 21-23.2. Karolina Lehto ja Oleron sijoittuivat luokassa 80cm 367.4 (A0/A2) kolmanneksi. Julia Pitkäranta ja Luna VI sijoittuivat luokassa 110cm 367.4 (A0/A2) seitsemänneksi ja luokassa 120cm 367.4 (A0/A2) neljänneksi.

Tulevat kilpailut
Seuraavat kilpalut ovat tämän viikon sunnuntaina 1.3.2020, jolloin kilpaileme seuratasolla esteillä.

 • Ilmoittaudu kilpailuihin kipassa (https://kipa2.ratsastus.fi) viimeistään keskiviikkona 26.2.
 • Jäsenmaksun lisäksi pitää muistaa lunastaa lisenssikaupasta seurakilpailulupa osoitteesta https://ratsastus.lisenssikauppa.fi
 • Tuntiratsastaja, kysy rohkeasti kilpailuista ja hevosta opettajilta!
  • Tuntiratsastajille on otettu käyttöön kalenterivuosittain allekirjoitettavat EHDOT tuntihevosen vuokraamisesta kilpailuihin. Lappuja on tallin ilmoitustaululla ja opettajilla, palauta allekirjoitettu lomake ennen hevosen varaamista.
  • Hevonen varataan opettajalta, ilmoittaudu kipassa ja huolehdi että jäsenmaksu ja kilpailulupa on kunnossa.
 • Talkoisiin tarvitaan apukäsiä esimerkiksi kansliaan, kanttiiniin, radalle ja liputtamaan. Aikaisempaa kokemusta et välttämättä tarvitse, sinut perehdytetään tehtävään. Talkoolaisille on tarjolla ruokaa. Ilmoittaudu talkoolaiseksi lähettämällä sähköpostiviesti Matildalle osoitteeseen turun.ratsastajat@gmail.com viimeistään perjantaina ja tule mukaan viettämään hauska päivä!

Alkukevään muut kilpailut

 • 29.3.2020 Kouluratsastus
   • Seurakilpailut HeC-HeA
 • 26.4.2020 Esteratsastus
   • Seurakilpailut 60-110cm

TR oheisliikuntaa
Team-TR pilotin yhteydessä suunniteltiin ratsastajille oheisliikuntaa tukemaan ratsastusta. Monelle kun ratsastus saattaa olla viikon ainoa liikunta. Liikuntatapahtumat ovat matalan kynnyksen toimintaa kuten sulkapalloa, keilausta ja muuta mukavaa.

 • Tapahtumista tiedotetaan erillisessä Whatsapp ryhmässä. Ryhmässä ilmoitetaan tapahtumasta ja kukin voi sitten ilmoittautua mukaan oman kiinnostuksensa ja aikataulujensa mukaan. Isommista tapahtumista tiedotetaan myös viikkotiedotteessa ja ilmoitustaululla.
  • Liity Whatsapp ryhmään kirjoittamalla tämä osoite mobiililaitteesi selaimeen, jolloin ryhmä aukeaa Whatsapissa: bit.ly/TRoheisliikunta

Muistathan jäsenetusi!
Turun Ratsastajien jäsenenä saat:

 • Kaikki SRL jäsenedut kuten vakuutus ja Hippos-lehti
 • Artukaisten ratsastuskoulun kausipaikat
 • Oheisliikuntatoiminnan
 • -10% ostoksistasi Suomen Ratsutarvikkeessa
 • Kilpailuavustukset SRL:n rankingpisteiden perusteella aluetasolta lähtien
 • TR:n järjestämien 3/kansallisen tason kilpailuiden lähtömaksun hyvityksen osallistuessasi kisojen järjestämiseen

Muistathan, että vain täys- ja perhejäsenillä on srl:n Lähi-Tapiolan vakuutusturva. Mikäli ratsastaja kuuluu Turun Ratsastajiin vain kannatusjäsenenä, tulee hänen olla jonkin toisen seuran täysjäsen, jotta vakuutus on voimassa.

 

SRL tiedottaa:

Estejumppa kouluratsukoille
SRL Lounais-Suomi, Paimion Ratsastajat ja Korpimäen Ratsutila järjestävät yhdessä 8.3. Estejumppaa kouluratsukoille -klinikan Paimiossa. Lue lisää täältä: https://tapahtumat.ratsastus.fi/tapahtumat/estejumppaa-kouluratsukoille-klinikka/

SRL:n ansioituneet toimijat 2019
Suomen Ratsastajainliiton toiminnan piirissä toimii lukuisia vapaaehtoisia ja he tekevät erittäin arvokasta työtä koko lajin eteen. Ratsastajainliitto haluaa palkita tästä työstä ja nyt on aika laittaa ehdolle sekä äänestää vuoden 2019 aikana ansioituneita toimijoita. Palkitsemme myös ratsastusurheilun vuoden menestyjiä. Äänestys on käynnissä 29.2.2020 asti. Lue lisää täältä: https://www.ratsastus.fi/tiedotteet/vuoden-2019-palkittavat/

Lisävakuutus
Vuoden 2019 aikana maksettu lisävakuutus on voimassa tammikuun loppuun (ei enää maaliskuun loppuun, kuten aiemmin). Syynä tähän on se, että lisävakuutuslaskua ei lähetetä enää jäsenkortin mukanaan vaan se maksetaan lisenssikaupassamme. Lue lisää täältä: https://www.ratsastus.fi/tiedotteet/vapaaehtoisen-lisavakuutuksen-2020-osto/

SRL on siirtynyt uuteen Kipaan!
Kipasta löydät kilpailukalenterin ja siellä ilmoittaudutaan kisoihin. Kipan löydät osoitteesta https://kipa2.ratsastus.fi

Siirry sinäkin nyt e-laskuun!
HUOM! Kun tilaat laskun nyt, saat sen käyttöösi 2021 laskulle, 2020 lasku tulee vielä aiempaan tapaan!
Näin otat käyttöön Suomen Ratsastajainliitto ry:n kätevän ja turvallisen e-laskun maksaessasi ratsastusseurasi jäsenmaksua:

 1. Kirjaudu verkkopankkiisi ja etsi valikoista kohta ”E-lasku”, ”E-laskusopimukset” tai ”Uusi E-lasku” (tai vastaava) ja klikkaa sitä.
 2. Valitse laskuttajaluettelosta Suomen Ratsastajainliitto ry.
 3. Syötä tunnistetietona viitenumero laskustasi (tai seuraa verkkopankkisi ohjeita).
 4. Saat jatkossa e-laskut suoraan verkkopankkiisi, jossa sinun tarvitsee tarkistaa ja hyväksyä laskua yhdellä klikkauksella.

Vinkki! Halutessasi voit liittää e-laskun automaattiseen maksamiseen, jolloin pankki veloittaa laskun summan automaattisesti laskun eräpäivänä.
Valitsemalla e-laskun säästät seurasi jäsenmaksulaskutuksen kuluja!

 

Anna palautetta viikkotiedotteesta!
Mistä haluaisit kuulla lisää? Mistä olisi hyvä tiedottaa? Kerro meille mielipiteesi ja ideasi!