Tässä juhlitaan Baltsan 25-vuotissynttäreitä. Päässä juhlariimu, jonka Baltsa sai lahjaksi

 

In Memorian

                                                     BALTIMOR

                                   s. 7.4.1990 Venäjällä                         k. 16.10.2015 Turussa

   Baltimor, jota tuttavallisesti kutsuttiin Baltsaksi ja Herra B:ksi, tuotiin Suomeen Viron kautta, josta hevonen myytiin Turun Ratsastajille vuonna 1994, ja myöhemmin vuonna 1996 nykyiselle omistajalleen Kalervo Rinteelle. 4-vuotiaan Baltsan kanssa samassa kuormassa Virosta tulivat marraskuun lopulla 1994 Turun Ratsastajille myös 4-vuotias Bond, 5-vuotias Glazomer, sekä Spornik, joka myytiin melkein heti.

   Baltsa oli puoliverinen, tulisieluinen kabardiinisukuinen ruuna, joka tuntikäytössä ollessaan järjesti vikkelänä hevosena monta tiukkaa tilannetta, kun kaikki ei sujunut sen mielestä niin kuin olisi pitänyt. Kallu osti sen pois tuntikäytöstä, johon se ei herkkyytensä vuoksi oikein sopinutkaan.

   Tarja Nieminen kilpaili sen kanssa esteillä hyvällä menestyksellä ja voitti mm. 1996 aluemestaruushopeaa ja 1997 aluemestaruuskultaa.

   Baltsa oli loppuun saakka nuorekkaan temperamentikas hevonen, joka oli samalla lempeä ja kuuntelevainen, mutta niin halutessaan osasi kyllä järjestää piristystä päiväohjelmaan. Baltimor oli hyvin erityinen fiksu hevonen ja sai paljon ystäviä. Se oli mm. hyvän ystävänsä Juhon hääratsuna, monet lapset saivat ratsastaa sillä ja Turun Malja-kilpailussa sillä oli oma luokkansa, jonka palkintojenjaossa se kyllä osasi esiintyä hienosti edukseen.

   Kalervo Rinne puheli jo alkusyksystä, että Baltsa oli vähän vetämätön ja väsyneen oloinen eikä jaksanut enää kävelykoneessakaan järjestää ohjelmaa muille hevosille. Baltsan erinomaisesta hoidosta huolimatta aika alkoi olla lopussa. Ja viime perjantaina hetki koitti, eikä Baltimorin annettu kärsiä turhaan, vaan se lopetettiin ja haudattiin vihreän niityn laidalle – Baltsasta voi sanoa, että se eli koko elämänsä täysillä.

KALLULLE VOIMIA!


 [AH1]Onko Tarja Nie