Artukaisissa ja alueella tapahtuu

Turun Ratsastajat järjestää Artukaisissa GP-ratsastaja kouluratsastustuomari Hanne-Mari Kiutun tehovalmennuskurssin 12.7.-14.7.2021 klo 19.30-21.30. Kurssi ratsastetaan kolmipäiväisenä yksityisvalmennuksena 30min/ratsukko/päivä. Kurssi ratsastetaan Artukaisten ratsastuskeskuksen Maljakentällä pitkällä kouluradalla. Lue kurssista ja ilmoittautumisesta lisää täältä.

 

Turkulainen nuori! Hae kesätyöharjoitteluun Turun ratsastajille! Oletko turkulainen, vuonna 2003-2006 syntynyt nuori ja haluaisit tutustua työelämään hevosalalla? Tarjoamme korkeintaan viidelle nuorelle mahdollisuuden tutustua työelämään neljän viikon harjoittelujaksolla Turun Ratsastajien tallissa ja ratsastuskoulussa Artukaisissa. Vapaamuotoiset työhakemukset tulee toimittaa viimeistään sunnuntaina 30.5. Lue aiheesta lisää täältä.

 

Turun Ratsastajien seuravaatetilaus lähenee! Sovituskokoja ja -malleja odotetaan saapuvaksi loppuviikkoon mennessä. Seuravaatteiden sovitus tullaan suorittamaan Artukaisten ratsastuskeskuksen saunarakennuksessa koronavatrotoimia noudattaen tai ennalta sovitusti Griippi Oy’n tiloissa. Asiasta tiedotetaan ja informoidaan vielä tarkemmin, kunhan sovitusmallit saapuvat.

 

Turun Ratsastajien järjestämää kilpailutoimintaa päästiin jatkamaan jälleen toukokuussa koulu- ja esteratsastuskilpailuilla. Seuraamme yhä aktiivisesti koronatilannetta sekä SRL:n ohjeistuksia. Tiedotamme, mikäli kilpailuihin tulee muutoksia tai tapahtuma peruuntuu kokonaan.

Keväälle ja kesälle on suunniteltu seuraavia kilpailuja:

  • 13.6. Harjoituskilpailut koulu- ja esteratsastuksessa
  • 1.8. Esteratsastuskilpailut
  • 15.8 Koulu- ja esteratsastuskilpailut, Ratsastuskouluoppilaiden Lounais-Suomen aluemestaruus

 

SRL Lounais-Suomi järjestää myös tänä vuonna yhteistyössä Suomen Ratsutarvikkeen kanssa cup kilpailun. Säännöt yms. löydät SRL Lounais-Suomen aluesivuilta. Kesän osakilpailu- ja finaalipäivät:

  • Esteratsastus: 19.6. LuRa Luvia, 3.7. LuSar+PrrC Pori, 9.-11.7 SRS Salo, 1.8. TR Turku ja 11.9. VARSA Huittinen (finaali).
  • Kouluratsastus: 30.5. SRS Salo, 3.7. MT- Team Koski Tl, 14.8. LuSar+ PRRC Pori, 22.8. LuRa Luvia ja 28.8. PaRa Paimio (finaali).

Muistutamme, että Turun Ratsastajien jäsenenä saat Suomen Ratsutarvikkeesta -10% alennuksen ostoksestasi!

 

SRL tapahtuu

Hevosalan järjestöt Suomen Hippos, Hippolis, MTK ja Suomen Ratsastajainliitto ovat yhteistyössä laatineet hevosalan kuntavaaliohjelman, jonka tavoitteena on, että kunnallisessa päätöksenteossa on mukana hevosalaa tuntevia henkilöitä. Vuoden 2021 kuntavaalien äänestyspäivä on sunnuntai 13. kesäkuuta, ja vaaleissa punnitaan jälleen tärkeitä asioita: poikkeusaikoina nousevat entistä tärkeämmäksi teemat hyvinvoinnista, yhteisöllisyydestä, turvallisesta tulevaisuudesta ja ympäristöstä. Lue aiheesta lisää täältä.

 

Ratsastajainliitto muistuttaa koronarajoitusten noudattamisen tärkeydestä! Ratsastajainliitossa muistutetaan kaikkia seuraamaan oman alueensa tilannetta ja noudattamaan viranomaisohjeita suojautumisen ja rajoitusten suhteen.

 

Suomen Ratsastajainliitto ei hyväksy ratsastusyhteisössään minkäänlaista häirintää. Ratsastuksen Reilu Peli on arvomaailma ja toimintatapa, jonka avulla kaikki toiminnassa mukana olevat roolista riippumatta rakentavat ja vahvistavat positiivista, kannustavaa toimintakulttuuria. Ratsastajainliitto tekee yhteistyötä SUEKin kanssa (Suomen urheilun eettisen keskus) kanssa puhtaan urheilun ja Reilun pelin edistämiseksi.

 

SRL koulutukset ja tapahtumat

Hevostaitoa tunteella – Kehitä tunnettasi -verkkokurssi saatavilla 30.6.2021 asti SRL-jäsenhintaan 49€.

Haluatko ymmärtää hevosta paremmin ja tuntea olosi turvalliseksi sen kanssa? Haluatko luoda ainutlaatuisen yhteyden hevoseen samalla kehittäen itseäsi? Kaipaatko onnistumisia hevosharrastuksessasi? Annika Schulmanin hevostaitokurssilla opit kohtaamaan hevosen sen omalla kielellä, opit miten luot hevoseen kontaktin ja säilytät sen, vaikka itse jännittäisit. Kehon ja mielen harjoitusten avulla opit, miten tietoisuus on vaikuttavampaa kuin hallinta. Hevosen kieli on tunteen ja kehon kieli. Kurssilla opit hyödyntämään omia kehon ja mielen voimavarojasi ja niin sinulla on aina työkalupakki mukanasi. Kurssista lisää SRL jäsenhuoneessa!

 

1.6.2021 18:00 – 20:00 verkkokoulutus Hevosten oppiminen ja persoonallisuus. Hevosten persoonallisuuspiirteet voivat vaikuttaa hevosten hyvinvointiin sekä oppimiseen. Hevosen tunteminen yksilönä auttaa kehittämään vuorovaikutusta hevosen kanssa eri tilanteissa ja luomaan positiivista suhdetta edistäviä oppimiskokemuksia. Luennolla tarjotaan tieteellistä tietoa eläinten käyttäytymisestä selkokielellä sekä edistää tieteen ja käytännön vuorovaikutusta hevosten ja ihmisten yhteisen arjen sujuvoittamisessa. Ilmoittautumiset 27.5.2021 mennessä, hinta 10€.

 

3.6.2021 18:00 – 20:00 verkkoluento Kilpahevosen suuterveys ja kuolaintutkimuksen uusimmat tulokset. ELL ja tohtorikoulutettava Kati Tuomola kertoo kuolaintutkimuksen uusimmat tulokset. Hän on tutkimusryhmänsä kanssa tutkinut ravihevosten kuolaimia ja nyt viimeisimpänä tehnyt havaintoja kenttähevosista. Luennolla myös asiaa hammassairauksista. Miten niitä voi havaita ja hoitaa. Ilmoittautumiset 31.5.2021 mennessä, hinta 5€.

 

21.6.2021 08:00 – 22.6.2021 16:00 etäkoulutus virallinen EA 1 –kurssi. Ensiapukurssi EA 1® opettaa ne käytännön perustiedot ja -taidot, jotka jokaisella kansalaisella olisi hyvä olla. Ensiapukurssi opettaa auttamaan hätätilanteessa ja tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa. Ilmoittautumiset 16.6.2021 mennessä, hinta 100 €.

 

Muut koulutusvinkit

1.6.2021 18:00 – 19:45 webinaari Ratsastajan mentaalivalmennus Mind Riders – Suski Fagerström. Tunnistatko ajatuksesi ratsastuksessa? Omilla ajatuksilla on iso merkitys siihen, miten hevonen toimii. Haluaisitko saada rauhaa, rentoutta, varmuutta ja tyytyväisyyttä omaan ratsastamiseen? Ilmoittautuminen 30.5.2021 mennessä, hinta 10€.

 

10.6.2021 18:00 – 19:30 webinaari Hevosen kieli on tunteen ja kehon kieli. Ilmainen webinaari, jossa syvennytään vuorovaikutukseen hevosen kanssa. Kommunikointi hevosen kanssa ei perustu sanoihin, vaan siihen, että tarkoitat mitä sanot koko kehollasi ja olemuksellasi. Webinaarin pitää Annika Schulman, ratsastuksenopettaja, ammattivalmentaja ja hevostaitokouluttaja, joka on kouluttanut hevosia ja ratsastajia yli 20 vuoden ajan.