Ratsastuskoulu

   Ratsastuksenopettajamme Heidi Virta on viikolla 20 Ypäjällä opinnoissaan ti, ke ja to. Emma Honkamaa sijaistaa.

   Kausikortin kevään kolmas maksupäivä on 25.5.

   Kesän alkeiskurssilla ja alkeisestekurssilla on vielä tilaa.

   Muistathan, että kun varaat syksyn kausikorttipaikkasi 31.5. mennessä, saat sen kevätkauden hintaan.

VIIKON AHKERIMMAT Hemppa 13 tuntia, ja Tessa 12,5.

Pansion koulun oppilaita kävi tutustumassa Artukaisten talliin ja hevosiin

   Viime vuonna muutamat Pansion koulun opettajat kyselivät voisiko Turun Ratsastajat tehdä yhteistyötä koulun kanssa ja esitellä vaikka tallia ja hevosia koululaisille, ja pian sieltä tulikin kolme luokkaa tutustumaan.

   Viime viikolla koululta soitettiin ja kysyttiin voivatko he taas tulla vierailemaan. Toivotin heidät tervetulleiksi, ja niinpä 7.-9.5. neljä luokkaa tuli puolen päivän aikaan tallille.

   Aurinko paistoi, ja oppilaat kävelivät koululta tallille. Olin pyytänyt tuomaan Wildan sisälle, ja Wilda oli vähän ihmeissään. Se hirnui ja odotteli kavereita, mutta niitä ei vielä näkynyt. Tiistaina Tessa tuotiinkin Wildan seuraksi sisälle talliin. Ja kun menimme tervehtimään ensin Wildaa, Tessa ryntäsi ovelleen ja hirnui, että hei, hei, minäkin olen täällä!

   Molemmat käyttäytyivät kuitenkin kauniisti, ja koko luokka sai tutustua niihin lähemmin. Puhuimme siitä mitä hevoset syövät, miten hevosta tulee lähestyä, miten niitä harjataan ja katseltiin satulat ja suitset.

   Sitten käytiin tarhoilla katsomassa muita hevosia. Valkoinen hevonen jäi parhaiten mieliin.

   Kävelykone ihmetytti lapsia. Keskiviikkona kengittäjä tuli tallille, ja hänen työnsä olikin tosi kiinnostavaa. Kengittäjä oli mukava mies ja jaksoi väsymättä vastata parikymmentä kertaa, että ei, kavion vuoleminen ja naulojen lyöminen kavioihin ei satu – eihän teidän kynsien leikkaaminenkaan satu.

   Keskiviikon luokka oli askarrellut keppihevoset koulussa, ja rakensimme pienen esteradan, jota he saivat hypellä. Tämä luokka on myös harjoitellut keppihevosten kanssa katrillin, jonka esittävät koulun kevätjuhlassa. Upeaa!

   Oli oikein mukava alkuviikko, ja hevoskärpänen puri varmasti useaa lasta. Meillä Artukaisissa kun ei ole poneja, he joutuvat kuitenkin vielä kasvamaan ja odottelemaan, että pääsevät kokeilemaan ratsastamista hevosilla.

MUKAVAA KEVÄTTÄ PANSION KOULUUN! Toivottaa Turun Ratsastajat ja seuran tiedottaja Tuulikki Kaarto

Turun Ratsastajien menestystä kansallisilla kisakentillä:

Paimion Ratsastajat, estekilpailut 12.5.

100 cm 9(3)  2.Jessica Pätsikkä/Louis Piquet

ONNITTELUT JESSICALLE!