Ratsastuskoulu

   Tuntihevosten kesäloma alkoi maanantaina 18.6. Kaikki pääsivät laitumelle. Pientä säpinää oli aluksi, mutta sitten ruunat keskittyivät syömiseen eivätkä tammat viitsineet kahinoida keskenään. Olo näytti leppoisalta.

   Niillä on nyt edessään kolmen viikon loma.Sen jälkeinen ohjelma löytyy Ratsastuskoulu/kurssit. Syyskausi käynnistyy 6.8.

retu

   TIISTAINA ELÄINLÄÄKÄRI TARKASTI KAIKKI TUNTIHEVOSET

WILDAN pitkittyneeseen ontumaan ei edelleenkään löydetty syytä. Oireiden perusteella kyseessä on todennäköisesti kavion sisäisen pehmytkudoksen vamma. Mikäli kuntoutuminen edistyy tasaisesti, on ennuste hyvä, mutta vaatii noin puoli vuotta aikaa.

Aikaisemmin keväällä ajoittaisen ontuman takia tutkittu KARINA, jonka jaloista ei röntgen-eikä ultraäänitutkimuksissa löytynyt syytä ontumalle, hoidettiin fysioterapeutin toimesta. Fysioterapeutti löysi lonkan seudulta vanhan lihasvamman, joka vastasi käsittelyyn erinomaisesti.

   Fysioterapeutin käynnit jatkuvat säännöllisesti, ja selän ja takaosan aktivoimiseksi saatiin jumppaohjeet.

JUSSILTA löytyi pieni turvotusta aiheuttava kolhu etujalasta, johon se on todennäköisesti itse osunut toisella jalallaan. Tämän arvioidaan rauhoittuvan hevosten loman aikana,.

   JUSSIN hoikkuuden ja lihasköyhyyden epäillään johtuvan ravintoaineiden imeytymishäiriöstä. Tämän vuoksi sillä kokeillaan erilaisia ruokavalion muutoksia.

   Tarkastuksessa oli ensimmäistä kertaa mukana tammikuussa laumaan liittynyt LILJA, joka todettiin hyväkuntoiseksi ja kauniisti liikkuvaksi.

KAIKKIEN HEVOSTEN hampaiden raspaamisen yhteydessä tarkastettiin myös niiden kuolainten sopivuus. Hevosiltamme ei löytynyt kuolaimen aiheuttamia vaurioita suusta. Tästä eläinlääkäri kiitti ratsastajia.

   Loman alkuun myös kaikkien hevosten satulat tarkastettiin satulasepän toimesta, ja tarvittavat toppaukset ja korjaukset tehdään loman aikana.

   LISSUN ja LENTUN kavioasentojen hoitoa jatketaan kuten tähänkin asti, ja PENTIN kavio vaikuttaa paranevan hyvin.

2-tason kouluratsastuskilpailut su 17.6.

   Koulukisoihin tuli kivasti osanottajia, yhteensä 55, ja laajalti Etelä-Suomen alueelta. Kisa kestikin 10-16.

   Tuntihevosista olivat mukana Lissu helppo B:3 ja He A:2, Tessa, Lenttu ja Pentti osallistuivat HeC-tutustumisluokkaan.

   Kisojen taso oli hyvä, ja niitä oli mukava katsella. KAIKKI TULOKSET www.online.equipe.com

   Kilpailun johtaja oli Jaana Viinikainen, stewardi Venla Väätänen ja tuomareina Sanna Rassa-Salakka, Heidi Honkanen, Pilvi Rientonen, Pauliina Palin-Merisalo, Tiina Jokinen ja Elina Koivunen.

   Pääluokka oli suomenhevosille avoin HeB:3 (lähtijöitä 14), ja siinä ykköseksi ratsasti Iiris Lyyra Valon Oliverilla Turun Seudun Ratsastusurheilijoista. Ratsastus- ja Ratsutarvikeliike Börje´s Kotimäeltä palkitsi luokan parhaat esinepalkinnoilla ja lahjakorteilla. Voittaja komeilee kuvassa hienossa palkintoloimessaan. (kuva @ Saara Vuorela)

Oliver 3

   Kaunis kesäsää  vallitsi koko päivän, ja yleisöä oli mukavasti katsomassa. KIITOS kaikille toimihenkilöille!

Turun Ratsastajien menestystä kansallisella tasolla

YPÄJÄN HEVOSOPISTOlla

Vaativa B:0 2009 24(6) 4. Heidi Virta/Giotta

HIENOA, LÄMPIMÄT ONNITTELUT!