Ratsastuskoulu:

 

Syyskaudella ratsastetaan 5.8.- 21.12.2019

 

Hevosia on taas kesällä huollettu ja tarkastettu. Kaikkien hampaat hoidettiin ja satuloiden sopivuus tarkastettiin

Hemppa sai uuden kodin Sariolasta, missä se on ansiokkaasti toiminut käyntimaastohevosena.

Hempan karsinaan muutti juuri ennen kesälomaa Unski, kaunis liinakko suomenhevonen joka opettelee nyt tuntitöitä. Käynti ja ravi ovat jo hyvin hanskassa, mutta laukassa Unski vaatii vielä paljon töitä. Hyppäämisessä Unski on jo päässyt hyvään vauhtiin. Unski muistuttaa ratsastettavuudeltaan jonkin verran Hemppaa, mutta osaa kulkea paremmassa ryhdissä.

Silla on päässyt hyvin takaisin töihin ja jo hypännytkin.

Fannin sairasloma jatkuu, kontrollissa jalasta löyty murtuma, minkä vuoksi se on ollut nyt karsinalevossa.

Retu tutkittiin perusteellisesti eläinlääkärin kierroksella ja sen etujalkoja on hoidettu. Se palailee tunneille todennäköisesti elokuun puolenvälin paikkeilla eläinlääkärin luvan mukaan.

Pentti ja Lilja vaihtoivat kesän aikana karsinoita, mikä rauhoitti Liljaa kovasti. Lilja kun ei karsinassa piitannut Unkista sitäkään vähää mitä Hempasta aiemmin.

 

Perjantaisin järjestetään kausituntien lisäksi kesän alkeiskurssilaisille Jatkokurssi 8.8-27.9. klo 17-18.

 

Syksyn puhelinpäivystysajat:

  • Ma-Ti 17-18
  • Ke 17-17.30
  • To 17-18
  • Pe päivystys 4.10. alkaen 17-18
  • Tekstiviesti tulee perille kaikkina päivinä, suosithan näitä puhelinruuhkan helpottamiseksi!

 

Tuntilistat saapuvat talliin pääsääntöisesti puoli tuntia ennen tuntien alkua. Hevosia saa kuitenkin harjata jo aiemmin, kunhan riimunnaru on niin pitkä että hevonen ylettyy syömään. Annathan hevosen hengähtää hetken rauhassa karsinassaan tuntien välillä.

 

Nyt hikikaudella muista jättää märkä satulahuopa roikkumaan satulatelineen etupuolelle, märkä huopa satulan alla pilaa satulan nahan. Pesethän hien pois myös hevosesta, kuolaintenpesupaikalla on ämpäreitä ja sieniä, ja mikäli hevonen ei mene enää tunnille, viedään se pesukarsinaan suihkuun. Mikäli pesuämpärin vedestä tulee kovin likaista, kaadathan sen ulos jottei lavuaari tukkeudu.

 

 

Tulevat kilpailut:

Syksy alkaa 1-2 tasojen estekilpailuilla sunnuntaina 18.8. Tarjolla avoimia luokkia 70-120cm sekä Lounais-Suomen alueen Suomen Ratsutarvike -estealuecupin finaalit, jotka ratsastetaan tasoilla 95 ja 105cm.

Tuntiratsastaja kysy rohkeasti hevosta opettajilta.

Tuntiratsastajille on otettu käyttöön kalenterivuosittain allekirjoitettavat EHDOT tuntihevosen vuokraamisesta kilpailuihin. Lappuja on tallin ilmoitustaululla ja opettajilla, palauta allekirjoitettu lomake ennen hevosen varaamista.

Kisakausi jatkuu 22.9. Tuntiratsastajien Lounais-Suomen aluemestaruuksilla, joissa mestaruusluokat poneilla HeC:1 2009 ja 65cm, junioreilla HeB:0 2009 ja 75cm ja senioreilla HeB:0 2009 ja 80cm. Tarkemmat säännöt. Lisäksi kisoissa ratsastetaan avoimet HeC, 60cm ja 80cm.

 

Muut TR ajankohtaiset:

Team-TR haku syksylle on auki vielä 11.8. asti. Lomakkeita löydät tallilta, lisäksi ne ovat omassa tiedotteessaan pdf-muodossa.