RATSASTUSKOULU

Heidi oli viikon lomalla, ja aloitti tänään maanantaina taas työt. Äitiyslomalle hän jää 24.8., jonka jälkeen opettamisesta huolehtivat Ida Varjo ma, ke, to ja la ja Mari-Kaisa Raittinen ti ja pe.

Heidi palaa takaisin töihin äitiyslomalta helmikuun alussa.

MANEESIN POHJAN KUORIMINEN on käynnissä, ja sen jälkeen sinne ajetaan maneesihiekkaa.

MANEESIIN on viritetty ketunloukkuja – ne eivät vahingoita tallin ympäristössä oleskelevia kettuja, ja kun joku jää loukkuun, Heidi Leyser hakee sen ja kuljettaa jonnekin rauhalliselle alueelle.

Ketunpojat ovat myös kaivaneet syviä onkaloita kaviouralle, mikä on aika vaarallista, joten ne eivät voi jatkaa oleskelemistaan maneesissa.

Inka Varjo viidenneksi lapsiratsastajien SM-kilpailussa Ypäjällä

   Turun Ratsastajien 14-vuotias Inka Varjo Copherfildillä osallistui kaikkien aikojen ensimmäisiin lapsiratsastajien SM-kilpailuihin Ypäjällä viikonloppuna, ja ratsukko selvisi kolmen osakilpailun jälkeen hienosti 5. sijalle! Mestaruuden voitti nummelainen Melina Vliek Vincentillä.

10-vuotias ruuna ”Copsi” on ollut Inkalla vasta kolmisen kuukautta, mutta yhteistyö sujuu mainiosti. – Se on niin kiltti ja viisas, se katsoo hyppypaikat tarkkaan eikä lähde liian kaukaa, Inka kehuu. Hän on Pirkko Herdin valmennuksessa, ja tietenkin myös isosisko Ida Varjon, joka ratsasteli kotipihalla Inka satulassa edessään, kun Inka oli vasta parikuukautinen.

   Tänä kesänä 110 ja 120 cm luokat ovat sujuneet tasaisen hyvin ja tuoneet sijoituksia, joten tämä viides sija ei ollut ihme. – En ole ennen hypännyt pitkää vettä enkä ollut ihan tarpeeksi skarppina, ja vähän osui takajalka veteen, mutta muuten meni kyllä hyvin! Inka kertoi iloisena. Hän aloitti ratsastuksen 4-vuotiaana shettiksellä, ja tänä syksynä seuraava tavoite on hallimestaruuksissa. Kuvassa Inka radalla:

Inka Varjo

  

Turun Ratsastajista suomenmestaruuksia esteratsastuksessa on voittanut ehdottomasti eniten Kristian Maunula, joka oli mestari 1970 Nowatorilla, 1975 Last Chancella, 1976 Highland Queenillä. Raimo Aaltonen vaihtoi jossakin vaiheessa Auran Ratsastajiin, mutta varmaankin hän oli 1983 vielä TR:ssä ratsastaessaan suomenmestariksi Mr Jasonilla.