28.7.2015

ARTUKAISTEN RATSASTUSKOULUN ASIAKASKYSELY 2015

Artukaisten ratsastuskoulun oppilaiden keskuudessa suoritettiin asiakaskysely kesäkuussa 2015.

Vastauksia saatiin yhteensä 98 kappaletta, joista 99 % oli omalla nimellä vastattuja. Kyselykaavakkeita jaettiin yhteensä noin 110 kappaletta eli vastausprosentti oli erittäin hyvä, lähes 90%.

Kesäkurssien tarjontaan moni ei ottanut kantaa, mutta ne jotka ottivat olivat tyytyväisiä. Jatkossa toivottiin esim. lisää Heidin koulukursseja, selkeitä tasoryhmiä, lyhytkursseja hevosten maasta käsittelyyn ja hevosten eleiden tulkitsemiseen.

Kaikki vastaajat olivat tyytyväisiä nykyisen tuntinsa sisältöön! Totta kai kehitys- ja parannuskohteita löytyi, mutta yleinen palaute tunneista oli erittäin positiivinen. Kehitys- ja parannuskohteet on toimitettu opettajille tuntikohtaisesti.

Vastaajista 54 ratsastajaa halusi, että heille laaditaan henkilökohtainen opetussuunnitelma. Tämän toteuttamistapaa pohditaan opettajien kanssa.

Lähes kaikki vastaajat olivat sitä mieltä, että mahdollisuuksia kilpailemiseen on riittävästi, muutama toivoi lisää valmennusmahdollisuuksia.

Vastaajia pyydettiin valitsemaan viisi mieluisinta hevosta järjestyksessä sekä valitsemaan enintään kaksi ’epäsuosikkia’, joilla ei haluaisi ratsastaa. Hevostoiveet on toimitettu tuntikohtaisesti opettajille, jotka mahdollisuuksien mukaan ottavat ne huomioon.

Vastaajista viidelle mikä tahansa hevonen kelpaa eli ei ole mitään suosikkilistaa. Vastaajista 39 ratsastajalla oli suosikkilista, mutta ei ollut lainkaan ’epäsuosikkeja’. Eli yhteensä 45 %’lla vastaajista ei ole yhtään epäsuosittua tuntihevosta!

Hevostoiveet ’pisteytettiin’ siten että ykköseksi valittu sai viisi pistettä, kakkonen neljä jne. Tällä tavalla laskettuna suosikkilista on seuraava:

  1. Karina 187 pistettä
  2. Ansa177
  3. Hani170
  4. Lea140
  5. Dino100

Tuntihevosten tasoon ollaan yleisesti ottaen erittäin tyytyväisiä.

Seuraavaksi hevoshankinnaksi toivottiin osaavaa, reipasta, luotettavaa, innokasta, tasaista puoliveristä (33 vastaajaa). Seuraavaksi eniten toivottiin suomenhevosta, Jekun tyyppistä (18 vastaajaa).

Sekä pääopettaja Heidi Virta että lauantaiopettaja, Heidiä syksyn pääopettajana äitiyslomittava Ida Varjo saivat erittäin hyvän palautteen oppilailta. Opettajia kiitettiin mm ammattitaitoisesta ja tiukasta mutta positiivisesta asenteesta ja palautteen antamisesta, monipuolisista tunneista, oppilaiden suorituksiin paneutumisesta, turvallisuudesta huolehtimisesta sekä kärsivällisyydestä. Palaute ja kehitystoiveet on toimitettu opettajille.

Johtokunnalla ja tallinpitäjälle annettiin melko vähän palautetta, pääsääntöisesti sekin palaute oli hyvin positiivista. Kiitosta tuli eniten yleisestä siisteydestä, hyvästä ilmapiiristä, hevosten hyvästä hoidosta ja hyvin hoidetuista puitteista. Kritiikkiä tuli lähinnä ratsastajien määrästä maneesissa / tunneilla .

Yleisesti ottaen vastausten perusteella voidaan todeta, että Artukaisten ratsastuskoulussa käyvät oppilaat ovat erittäin tyytyväisiä ratsastuskoulun toimintaan.

Kaikki palautteet ja kehitysehdotukset tullaan käsittelemään ja ratsastuskoulun toimintaa pyritään edelleen kehittämään oppilaiden toivomaan suuntaan!

Maarit Nylander

 

MANEESIN POHJAN UUSIMINEN

   Maanantaina 10.8. vanhat pohjat oli saatu pois maneesista, ja illalla uusi aines siirrettiin paikalleen.

NYT KAIKKI MAALAAMAAN! Maneesin seinät on pesty, ja nyt ne kaipaavat valkoista maalia.

PIDÄMME MAALAUSTALKOOT 22.-23.8.! Talkoot alkavat la klo 15 ja su klo 12.

ILMOITTAUDU MUKAAN turun.ratsastajat@gmail.com!

RATSASTUSKOULU

   Syksyn vakiotunnit ovat alkaneet. Puhelinpäivystys on taas tuttuun tapaan

arkipäivinä klo 16-17 0500-899664.

   Heidi Virta jää äitiyslomalle 24.8. ja palaa lomalta 1.2.2016.

   Heidin äitiysloman aikana Ida Varjo pitää ma,ke,to ja la tunnit, Mari-Kaisa Raittinen ti ja pe tunnit.

VIIKON 32 AHKERIMMAT Lenttu, Pasi, Lea, Karina ja Dino 11 tuntia.

Pidetty ja aina yhtä luotettava 18-vuotias tuntihevosemme Lea siirtyy tänään tiistaina kevyempään käyttöön Montosten tallille. Lea on tehnyt pitkän päivätyön, ja se on tunnettu erittäin ystävällisenä ja turvallisena hevosena, jonka kuitenkin esteet ovat aina saaneet innostumaan. Tuntiratsastajien mestaruuskilpailuissa Messilässä Lea oli yhtenä vuonna kymmenen parhaan joukossa!

   Johtokunta alkaa heti etsiä uutta tuntihevosta Lean tilalle.

  

TURUN RATSASTAJAT JÄRJESTÄÄ 6.9. NOUSE RATSAILLE-PÄIVÄNÄ 2-tason esteratsastuskilpailut, joiden yhteydessä ratsastetaan myös Taitocupin 4. osakilpailu. KUTSU KIPASSA!

Viimeinen ilm.päivä 2.9.

TARVITSEMME TIETENKIN TAAS PALJON TOIMIHENKILÖITÄ ERILAISIIN TEHTÄVIIN.

ILMOITTAUDU MUKAAN turun.ratsastajat@gmail.com ja kerro mitä haluaisit tehdä ja mikäli kilpailet itse, mihin aikaan voit olla toimihenkilönä. Paikalla pitää olla puoli tuntia ennen luokan alkua. Kisoissa on myös 70 ja 80 cm luokat!

Turun Ratsastajat osallistuu myös kaupunginosaviikkoon Pansion kisapuistossa. Järjestämme siellä KEPPIHEVOSTEN ESTEKILPAILUT sekä TALUTUSRATSASTUSTA Artukaisten Ratsastuskeskuksessa.

Euroopan mestaruuksista kilpaillaan Aachenissa, Saksassa 11.–23. elokuuta viidessä lajissa: este-, koulu- ja lännenratsastuksessa, vikellyksessä ja nelivaljakoissa. Suomella on mukana joukkueet kolmessa lajissa.

Suomen kouluratsastusjoukkue Aachenin EM-kilpailuissa
Kristina Böckmann – Der Kleine Lord, Emma Kanerva – Sini Solina, Eevamaria Porthan-Broddell – Solos Lacan, Terhi Stegars – Axis TSF
Valmentaja Emile Faurie, Iso-Britannia, joukkueenjohtaja Mia Stellberg
Eläinlääkäri Eamon McLaughlin, Irlanti, hevosfysio Tuula Pursiainen

Esteratsastus
Henri Kovács – Lennox Luis, Zanzibar + nuoret hevoset: Through The Looking Glass, Satu Liukkonen – Celestine + nuoret hevoset: Gurra Hop, Sebastian Numminen – Cue Channa, Mikko Mäentausta – Eternity D, For Success

Lännenratsastus, reining
Maria Astikainen – Chif Ruf Enterprise, Siri Haanpää – Whiz N Einstein, Pete Perkiö – Smart Spookster, Teija Pietilä – Remidoc
Joukkueenjohtaja Seppo Perkiö

EM-joukkueen johto: Chef d’Mission Aki Ylänne, Chef d’Mission assistant ja henkinen valmennus Mia Stellberg

RATSASTUSTA TELEVISIOSSA 

EM-televisioinnit Aachen
Yle näyttää kisoja kattavasti TV2:ssa ja taltioinnit voi katsoa myöhemmin myös Yle Areenassa. Selostajina kisoissa ovat esteratsastuksessa Markus Backlund ja kouluratsastuksessa Jorma Kainulainen.

Keskiviikko 12.8. – Yle TV2 klo 18.00-19.00
Kouluratsastuksen Grand Prix, joukkuekilpailun 1. osa ja henkilökohtaisen karsinnan 1. osa.
Torstai 13.8. – Yle TV2 klo 22.45-23.45
Kouluratsastuksen Grand Prix jatkuu, joukkuekilpailun ratkaisu ja mitalit, henkilökohtaisen karsinnan 1. osa.
Lauantai 15.8. – Yle TV2 klo 17.30-19.00
Kouluratsastuksen Grand Prix Special (30 parasta GP:stä), henkilökohtaiset mitalit, karsinta vapaaohjelmaan.
Sunnuntai 16.8. – Yle TV2 klo 17.00-19.00
Kouluratsastus, Grand Prix vapaaohjelma ei kür, henkilökohtaiset mitalit, mukana 15 parasta

Turun Ratsastajien menestystä kilpakentillä:

ESTERATSASTUSTA

Horze Jumping Kemiö 6.-9.8.2015

TORSTAI

100 cm arv. 367.1(A2/A2) 20(5) 11. Valtteri Laukkanen Karandasj

110 cm arv. 367.1(A2/A2) 11(3) 8. Nina Sevón Black Jack

PERJANTAI

90 cm arv. 367.1(A2/A2) 23(6) 1. Valtteri Laukkanen Zalitha P.S.

100 cm arv. 367.1(A2/A2) 22(6) 12. Valtteri Laukkanen Zalitha P.S.

120 cm arv. 367.1 (A2/A2) 4(2) 3. Minna Montonen Carolina D

SUNNUNTAI

120 cm arv. 367.3(A2/A2) 11(3) 1. Kirsi Lönnmark Lipsum Môet

ONNITTELUT KAIKILLE!