Ratsastuskoulu

   Syyskausi on alkanut Artukaisten Ratsastuskoulussa. Kausikortit  on otettu käyttöön – joten tunnin alussa aikaa ei enää kulu esim. korttien kirjoittamiseen ym. Lisäksi opettajat Heidi ja Emma ovat laatineet jouluun asti kestävän ohjelman oppilaille, niin että jokaiselle ryhmälle on kirjattu tavoitteet ja kerrottu miten niihin pyritään kunkin tunnin aikana. Tämä on jämäköittänyt tuntien sisältöä ja on innostavaa.

Normaalitunneilla ratsastajia on nyt enintään 8 ja tehotunneilla 5.

   LISSU on palannut tuntityöhön ja on virkeän ja hyväntuulisen oloinen.

Kilpailut

   Sunnuntaina 13.8. Turun Ratsastajat järjesti 1- ja 2-tason estekilpailut, siten että ensin oli 1-taso ja sen jälkeen 2-tason kilpailu. Jännitystä tuotti sää, joka olisi voinut olla ukkosmyrskystä sateeseen, mutta onneksi oli ihan hyvä. Hiukan sateli, mutta kenttä oli hyvässä kunnossa ja osanottajia n.90.

   Ratamestarina oli Saija Laakso ja pj.tuomarina Heidi Virta.

   Kisat sujuivat hyvin. Tuntihevosista olivat mukana Hyvästelijä eli Hemppa, Bremen eli Pentti ja Karina III. Parhaiten menestyi Hemppa, joka Micaela Weckmanin ratsastamana sijoittui ykkösten joukkoon luokassa 80 cm arv. A.0.0.

MONET KIITOKSET AHKERILLE TOIMIHENKILÖILLE!

   Kenttäratsastuksen EM-kilpailut 17.-20.8.2017 Puolan Strzegomissa, Suomen joukkueelle järkyttävä takaisku

   Suomesta oli lähdössä joukkue ensi kertaa 20 vuoteen, mutta hanke koki todellisen takaiskun, kun sekä lupaavasti menestyneet Elmo Jankari että Sanna Siltakorpi joutuivat purkamaan matkalaukkunsa, koska kummankin hevoset loukkaantuivat lievästi juuri ennen kilpailua.

   EM-tason maastoesterata on äärettömän haastava, joten hyvin lieväkin vamma estää osallistumisen.

   Kolmas suomalainen, Pauliina Swindels ja Ferro S ovat hyvässä iskussa, mutta joukkuetta ei Suomi nyt saa.

    PAULIINA SWINDELS on syntynyt Turussa  1981 ja edustaa Ratsastusseura Varsaa.

Hän oli mukana 2001 Suomen nuorten EM-kisojen pronssia voittaneessa joukkueessa, muutti Englannin Surreyhin 2010 ja on naimisissa englantilaisen James Swindelsin kanssa.

Pauliina aloitti ratsastuksen 12-vuotiaana Kaarinassa Keiramon tallilla. Hän sai oman hevosen 16-vuotiaana, Brave Piglet ”Nasu”n, joka oli Keiramon tallin tuntihevonen, mutta ei sopeutunut siihen työhön. Se oli hyvin haastava kisakumppani, koska ei pitänyt haudoista eikä vedestä. Piia Pantsu oli suurena apuna alkutaipaleella, ja 1999 ratsukko voitti juniorien suomenmestaruuden ja 2000 seniorien mestaruuden.

   Pauliinan nykyinen hevonen, 12-vuotias Ferro S on Puolassa syntynyt ja tuli Pauliinalle 3-vuotiaana. Ferro on erittäin lahjakas hevonen, mutta myös kilpailujännittäjä. Ratsukon yhteistyö on kuitenkin sujunut erittäin hyvin. Tänä vuonna mm. 5. sija Irlannissa CC13* kisassa.

Jännittävää katsottavaa siis riittää televisiossa, kun kisat alkavat torstaina 17.8. YLE:n 2-kanavalla, ensin torstaina ja perjantaina kouluratsastusta 18-19, lauantaina maasto  17-19 ja sunnuntaina rataesteet 17-19.

Harmi kun joukkue jäi nyt näkemättä, mutta ensi vuonna on MM-kisat ja uudet tilanteet.

Turun Ratsastajien menestystä kotimaan kilpakentillä

Luokka 1 70 cm arv. A.0.0 12(5) 1. Jenni Harjula/Cashcas

Luokka 2 80 cm arv. A.0.0 21(9) 1. Enni Rantanen/Muumitroll, 1. Jenni Harjula/Cashcas, 1. Micaela Weckman/Hyvästelijä