Turun Ratsastajien kenttäratsastaja Elmo Jankari teki tammallaan Duchess Désirée virheettömän maastoesteradan kolmen tähden kilpailussa Haras du Pinissä, Ranskassa sunnuntaina. Ratsukon kaikki osakokeet ovat sujuneet hyvin, ja kokonaiskilpailussa sijoitus oli kuudes.

– Kaikki meni oikeastaan suunnitelmien mukaan, maastorata oli vaativa, mutta hevonen selvitti sen helpon tuntuisesti. DD oli tänään tosi hyvä eikä meillä ollut mitään ongelmia missään kohti rataa, Jankari kertoo.

Jankarin avopuoliso Sanna Siltakorpi teki Lucky Accordilla rikkeetöntä työtä esteillä, mutta sai yliajasta 10,4 virhepistettä. Ratsukko nousi tuloksella 18. tilalle oltuaan lauantain rataesteiden jälkeen 23:s.

Molemmat suomalaisratsastajat suuntaavat ykköshevosillaan seuraavaksi kenttäratsastuksen EM-kilpailuihin, jotka ratsastetaan Blair Castlessa, Skotlannissa 10.–13. syyskuuta.

– EM-hevosemme saavat levätä ensi viikon, sen jälkeen on viikko treeniä kotona ja sitten sunnuntaina starttaamme Blair Castlea kohti. Lähden ihan hyvällä fiiliksellä, periaatteessa kymmenen parhaan joukkoon olisi realistinen tavoite, Jankari sanoo.


23.8. Kokonaistulos kouluratsastus-, rataeste- ja maastokokeen jälkeen, lähti 34
1) Andrew Hoy – Rutherglen, AUS 31.1
2) Patrizia Attinger – Raumalpha, SUI 37,2
3) Laura Collett – Pamero 4, GBR 39,2
…6) Elmo Jankari – Duchess Désirée, FIN 44,3
…18) Sanna Siltakorpi – Lucky Accord, FIN 60.1

Turun Ratsastajien menestystä kotimaan kentillä:

Team RR Rusko estekilpailut 21.8.2015, 65 cm arv. A.1.0 9, 1. Marjo Helelä Cigaro,

75 cm arv. 367.1 10, 7.Nea Lahtinen Hockley Flap Jack

85 cm arv. 367.1 18, 4. Aina Saarikallio Sunset Shelley

Ypäjän Hevosopisto 21.-23.8.2015 perjantai

80 cm arv. A.0 1. Moona Kantola Quick Glitter, 90 cm arv. A.2.0 22(6), 7. Niina Sevón Black Jack, 100/110 cm arv. A.0 31 1. Niina Sevón Black Jack,

lauantai 120 cm arv. 367.2(A2/A2) 39(10) 13. Kirsi Lönnmark Lipsum Mõet

ONNEA MENESTYNEILLE!

VALITETTAVASTI RAISION 40-vuotisjuhlakilpailujen ja YPÄJÄN SUNNUNTAIN TULOKSET EIVÄT OLE SAATAVILLA, JOTEN NE OVAT MUKANA VIIKON PÄÄSTÄ LISTOILLA.

Ratsastuskoulu

Heidi Virta on nyt jäänyt äitiyslomalle, tsemppiä ja onnea tuleviin koitoksiin. Ida Varjo on nyt vastuuopettaja ja hoitaa ma, ke, to ja la tunnit, Mari-Kaisa Raittinen hoitaa ti ja pe tunnit.

Lean siirryttyä eläkepäiville Montosten tallille, sen tilalle tuli viime tiistaina Pöytyältä Sonja 8v kuukauden koeajalle. Sonja on vähän Retua pienempi, melkein musta kivannäköinen tamma. Se oli viime viikolla kerran päivässä tunnilla, ja käyttäytyi oikein hienosti. Se ei piitannut edes messu-hässäkästä torstaista alkaen. Keskiviikkona se pysähtyi kesken tunnin hirnahtamaan – ihmetteli varmaan missä vanhat kaverit ovat.

   Sillä ratsastaneet ovat sanoneet, että ravissa on hyvä istua ja laukka oikein miellyttävä. Ida hyppäsi sillä lauantaina, ja sekin sujui melko mukavasti.

   Karsinassa Sonja on vähän levoton. Se varmaan kaipaa vielä vanhaan kotiinsa. Sen ovessa on tiedote, että SITÄ EI SAA SITOA KIINNI KARSINASSA. Tässä Sonja työn touhussa tiistaina:

Sonja tunnilla4

   Entisen tuntihevosemme Kaijan varsa Royal Hurricane (rats. Ida Toiviainen) kilpaili Ypäjällä koulussa luokassa helppo:B:3 2009,lähtijöitä oli 16, ja Royal Hurricane oli sijalla 14.

Roosan varsa Survivor (rats. Salla Varenti) oli helppo B:3luokassa 36 (9) ja sijalla 32.

   KIITOKSET AHKERILLE MAALAREILLE! Nyt kun maneesin pohja on uusittu, seinät maalattiin alaosasta valkoisiksi lauantaina. Porukalla se sujui kolmessa tunnissa, ja hilpeästi. Sunnuntaina toinen porukka maalasi valkoiset kohdat toiseen kertaan.

   Näyttää siltä, kuin lamppuja olisi tullut lisää maneesiin!

NOUSE RATSAILLE PÄIVÄ 6.9., Turun Ratsastajat järjestää estekisat sunnuntaina 6.9. sekä klo 11 keppihevoskisat. Keppareiden jälkeen voi kokeilla talutusratsastusta maneesissa. Ilmoittaudu toimihenkilöksi turun.ratsastajat@gmail.com !