Muistoissamme Sasu ja Sonja

   8.9.2016 aamulla Sasu ja Sonja lopetettiin. Eläinlääkäri nukutti ne kivuttomasti samalla niityllä, jonka nurmen alla jo lepäävät mm. Irkku, Efa ja Bond. Kaikki sujui rauhallisesti ja ongelmitta syysauringon paistaessa.

   Belfast eli Sasu oli syntynyt vuonna 2008 Virossa. Se oli hyvin kiltti, osaava ja pidetty ratsu. Sen sairastaminen alkoi nivelrikosta etujalassa. Kesän alussa tilanne näytti lupaavalta, ja Sasu kuntoutui jo muutamille tunneillekin. Laitumella se kuitenkin loukkasi samaisen jalan uudelleen, eikä uusi vamma lähtenyt enää paranemaan.

   Island’s Sonata eli Sonja oli syntynyt vuonna 2007 Suomessa. Se oli myös hyvin suosittu ratsu kiltin luonteensa ja hyvän tasonsa vuoksi, ja myös sitä jää moni kaipaamaan. Sonjaa tutkittiin ja yritettiin kuntouttaa läpi kesän. Lopullista syytä ontumaan ei löytynyt, ja päätös lopetuksesta tehtiin, koska sen kipuja ei pystytty poistamaan.

 

Ratsastuskoulu

      Lentun jalka kipeytyi viime viikolla. Lenttu kävi klinikalla ja sai lääkärin ohjeen mukaan toisenlaisen kengityksen. Palaa pian tunneille.

   Lauantai-iltana Heidi Virta ja Aino ja Tuulikki kävivät kokeilemassa Salossa 9-vuotiasta, 165 cm korkeaa suomenhevostamma Hemppaa, joka on ollut töissä ratsastuskoulussa. Se hyppää näppärästi pieniä esteitä, koulussa sen taso on heC-heB, ja se on kiltti ja reilun oloinen. Heidi, Aino ja Tuulikki ratsastivat Hempalla, ja olivat sitä mieltä, että siitä tulee hyvä tuntihevonen. Lisäkoulutusta se kaipaa vielä jonkin verran, mutta niin ovat monet tulokkaat kaivanneet.

   Etsimme pikaisesti toista uutta hevosta, ja kunhan Wilda vielä paranee – ja sen ennuste on hyvä – meillä on taas 13 hevosta käytössä

Yksityistalli

   On ollut mukava huomata miten Heidi Virran pitämä yksityistalli on alkanut täyttyä. Muutenkin Artukaisten Ratsastuskeskuksessa on taas enemmän elämää mm. valmennusta, sillä esim. Tomas Kiviranta käy keskiviikkoisin valmentamassa esteratsukoita.

ESTERATSASTUKSEN GP-FINAALI, Laakson ratsastusstadion, Helsinki
Yle Urheilu TV2 klo 17.30-19.00. Selostus Markus Backlund.

Kilpailut

   Seuraavat kilpailumme ovat kouluratsastuksessa 10.9. lauantaina, ja silloin ratsastetaan henkilökohtaisista aluemestaruuksista. Tuomareita on monta, joten myös SIHTEEREITÄ tarvitaan monta. RADANRAKENTAMISEEN tarvitaan aina väkeä ja moneen muuhunkin työhön. ILMAN SEURAN JÄSENTEN APUA KILPAILUJA EI VOIDA JÄRJESTÄÄ.

TOIMIHENKILÖPASSI kannattaa ottaa mukaan kisapaikalle, ja jos sellaista ei ole, kysy uutta kansliasta. Viidellä suoritusmerkinnällä saa YHDEN RATSASTUSTUNNIN. Leimoja voi kerätä vaikka koko perheen voimin yhdelle, joka käy tunneilla! KISAPÄIVÄNÄ on tarjolla lounas ja kahvia, voileipiä ym.

ILMOITTAUDU ETUKÄTEEN OMAN AIKATAULUSI JA TEHTÄVÄVALINTASI MUKAAN turun.ratsastajat@gmail.com viimeistään torstaina.

KOULURATOJEN RAKENTAMINEN TAPAHTUU PE 9.9. KLO 16 ALKAEN! KAIKKI MUKAAN!

Turun Ratsastajien jäsenten menestystä kilpakentillä

SUOMENRATSUJEN KUNINKAALLISET YPÄJÄ

KOULURATSASTUS Helppo B K.N. Special 2009 25(7) 8. Terhi Harju Reivilän Jiivee

ESTERATSASTUS 100 cm arv. A.2.0 18(5) 5. Kirsi Lönnmark Överbyn Vieske

ESTETULOKSIA Kaarinan Kenttäratsastajat: 90 cm 23(6) 17. Minna Montonen Cantuxia, 100 cm 22(6) 6. Minna Montonen Cantuxia

Ruskon ja Melkkilän kilpailujen tuloksia en löytänyt KIPAsta tai muualtakaan.

ONNEKSI OLKOON KILPAILIJOILLE!