Ratsastuskoulu

   Lauantaiopettaja Ida Varjo jää äitiyslomalle 3.12.alkaen. Hänen sijaisekseen tulee Emma Honkamaa heinäkuun alkupuolelle asti. Emma on tehnyt sijaisuuksia ja mm. ratsastanut ja kilpaillut Pentillä ja on  kuten Idakin suosittu opettaja.

RATSASTUSKOULUTIIMI kokoontuu lauantaina 30.10. heti tuntien jälkeen klo 14 siistimään hevosia ja varusteita! Tervetuloa mukaan!

Kilpailut

Tämän vuoden puolella Turun Ratsastajat järjestää vielä kahdet 1-tason esteratsastuskilpailut, ensimmäiset 6.11. ja toiset 11.12.

Syyskokous

   Turun Ratsastajien syyskokous pidetään maanantaina 28.11.2016 klo 18.00 Paakarlan seurakuntakodissa Laivateollisuudenkatu 28 D, 20240 Turku. Kannattaa merkata kalenteriin ja tulla paikan päälle.TERVETULOA!

Suomalaiset hevosenhoitajat huippusuosittuja maailmalla

   Viikonlopun Porsche Horse Showssa oli mukana kansainvälisten luokkien ratsastajilla 12 suomalaista hevosenhoitajaa. Aikamoisia osaajia nämä nuoret naiset ovat. Heidän vastuullaan on arvokkaiden kilpahevosten hyvinvointi, ruokinta, puhdistus, liikunta, varusteiden hoito – lukematon määrä asioita, jotka he hoitavat. Sen lisäksi useimmat heistä ajavat isoja hevoskuljetusautoja ympäri Keski-Euroopan vuoristoisia teitä kisarumban pyörteissä.

    Suomalaiset ovat kovia työntekijöitä, huolellisia ja tarkkoja, sanoi Heidi Mulari alunperin Suomen Turusta. Hän hoiti Artukaisten mäellä hevosia ja kilpaili mm. tuntihevosista Printsessillä matalammissa ja Carola LInnan Garbonilla 120-130 cm:n luokissa mukavalla menestyksellä. Hänellä oli tarkoituksena pyrkiä oikeustieteelliseen, mutta sitten hänelle tuli tilaisuus päästä töihin Hollantiin Jan Topsin tallille, ja hän lähti sinne kokeilemaan. Ja sille tielle Heidi jäi.

   Nykyisin hän on sveitsiläisen Steve Guerdatin tallimestari apunaan myös suomalaiset Emma Uusi-Simola ja Kerttu Ruonaoja. Heidi Mulari ei ole katunut ammatinvalintaansa, ja hänet valittiinkin ulkolaisista hoitajista vuoden parhaaksi 2013.

   Artukaisista ovat lähteneet maailmalle hevosenhoitajiksi myös Marika Asplund ja Jasmin Grooth.