Ratsastuskoulu

Pakkasraja ratsastuskoulutunneilla on -15 mitattuna n. klo 16 Artukaisten mittauspisteessä. Lauantaiaamuisin Emma soittaa ratsastajille, jos pakkasta on liikaa.

VIIKON 5 AHKERIMMAT Karina, Hani, Wenus 12 tuntia, seuraavina Retu ja Lissu 11 tuntia.

HEIDI VIRTA palasi lomaltaan ja pitää tunnit taas normaalisti. EMMA HONKAMAA hoitaa lauantain tunnit.

Soittelin IDA VARJOLLE ja kyselin vauvakuulumisia – laskettu aikahan oli n. 30.1. Vauva pysyttelee kuitenkin vielä tiukasti äidin vatsassa. Ida on tehnyt pitkiä lenkkejä, mutta vauva ei ole halunnut lähteä katsomaan maailmaa. Ida ilmoittaa sitten heti, kun jotakin alkaa tapahtua.

Kannattaa lukea Ratsastuskoulu/tuntiratsastajan blogi. Siellä on mukavaa juttua viime viikolta!

SEURAAVAT TR:N 1-TASON ESTEKILPAILUT ovat 26.2. Osallistumista suunnittelevien kannattaa alkaa kysellä hevosta opettajilta. Kisojen toimihenkilöitä kaivataan tietenkin aina, ja nyt voisi jo alkaa miettiä mitä haluaisi tehdä. Esim. kentällä on liputtaja, porttivahti, esteiden nostajat, kanttiinissa on henkilökuntaa, ja radan rakentamiseen tarvitaan aina mahdollisimman paljon väkeä. Kannattaa seurata ilmoittelua nettisivuillamme!

Suomen Ratsastajainliitto tiedottaa

Esteratsastaja Anna-Julia Kontio palaa kisakentille

Huipputason esteratsastaja Anna-Julia Kontio on solminut sopimuksen saksalaisen J.S. Sportpferde -tallin kanssa. Kontio aloittaa työt tallin kilparatsastajana helmikuun puolivälissä. Arvostettu kilpa- ja myyntitalli sijaitsee Saksan länsipuolella Nordrhein-Westfalenissa lähellä Kölniä. – Kyseessä on talli, jossa myydään hevosia, mutta heillä on myös vahvat urheilulliset tavoitteet. Lähtökohdat kilpauralle näyttävät lupaavilta, Kontio toteaa.  Kontio kypsytteli päätöstä rauhassa ja harkiten.

– Tallinpitäjä Jochen Scherer on minulle entuudestaan jonkin verran tuttu kisapaikoilta, ja hän oli minuun jo syksyllä yhteydessä. Kaiken minkä teen, teen täysillä, ja halusin olla varma päätöksestäni. Sulattelin asioita, ja nyt olen täysin vakuuttunut, että haluan palata kilparatsastukseen. Odotan ilolla, että pääsen mukaan uusiin haasteisiin, tutustumaan paikan hevosiin ja kehittämään itseäni ratsastuksen parissa, Kontio iloitsee.

Kontio päätti keskeyttää kilpauransa viime syksyllä henkilökohtaisista syistä ja jätti sveitsiläisen kilpatallinsa, jota hän piti yhdessä sikäläisen kilparatsastaja Martin Fuchsin kanssa. Päätös tarkoitti luopumista ykkösratsuista Fardonista ja Pacific des Essartsista, jotka Kontio nosti taistelemaan kärkisijoista viiden tähden korkeimmalla tasolla ja maailmancupeissa.

Kontio on menestynyt viime vuodet huikeasti kansainvälisellä kärkitasolla. Hän nousi maailmanlistalla sadan parhaan esteratsastajan joukkoon huhtikuussa 2016. Kontio oli vuoden vaihteessa edelleen suomalaisista esteratsastajista korkeimmalla, 143. sijalla, Kansainvälisen Ratsastajainliiton rankingissa, jossa mukana on 12 edellisen kuukauden tulokset.

Kontio nimettiin tammikuussa esteratsastuksen edustajaksi Suomen Ratsastajainliiton huippu-urheilun johtoryhmään vuodeksi 2017.

SRL:N HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE ON ILMESTYNYT, JA LÖYTYY SRL:N KESKIPALSTALTA. KANNATTAA LUKEA! PALJON HYÖDYLLISTÄ JA MIELENKIINTOISTA TIETOA RATSASTUKSEN HARRASTAJILLE JA YSTÄVILLE!

HISTORIAN LEHTIEN HAVINAA POSTIN MUODOSSA:

Isoisäni ”Köse” Wahlroos oli kuulemma mukana perustamassa Turun Ratsastajia

Löysinkin tämän hienon emalipinssin jossa turun vaakuna TR ja ÅR sekä vuosiluku 1933. Ehkä ovat yleisiäkin,mutta mikäli eivät halusin laittaa kuvan teille”

Mymmew Wahlroosilta

Monet kiitokset kirjoituksesta ja pinssistä!

P.S. Pinssi on sinikultainen versio Päivitysten yläpuolella olevasta TR-logosta.