Kivasti on alkanut tämä vuosi ratsastusharrastuksessa, kun olen saanut ratsastaa mieluisilla ratsuilla, Lissulla ja Hanilla. Hani kylläkin on vieraampi, sillä olen harvemmin mennyt mutta vaihteeksi oli sitäkin kiva kokeilla. Siitäkin huolimatta että riimun / suitsien laittaminen ei ottanut onnistuakseen…Ei mun hermo kestänyt Hanin pyörimistä ja vastustelua, mutta onneksi sain Outilta apua.

Hanin kanssa onnistuivat taivuttelut ja väistöt sekä loppuravit 🙂 jolloin se meni jo oikeinkin kivasti. Laukannostot olivat hanurista, se jotenkin hävisi tuntumalta ja heitti pään ylös ja laukata kipitti epätahtisesti. Varmaan olisi pitänyt tehdä selkeämmät puolipidätteet ja huolehtia paremmin vauhdista.

Lissukan kanssa taas ongelmana on edelleen se, että en oikein jaksa ratsastaa sitä riittävästi eteenpäin. Emma kehotti pyytämään parempaa ravia tai laukkaa heti kun se on tilan puolesta mahdollista. Välillä on hidastettava kun joutuu Retun / Pasin perään, mutta lampsiminen ei saa jäädä päälle. Ja päällehän se helposti jää, jos ei jaksa olla riittävän jämpti.

Pakko ihan erikseen mainita, että Pasi käyttäytyi oikein nätisti tiistaina. Ravasi ja laukkasi tasaisesti ja kiltisti ilman ratsastajan poistamista satulasta. Suvia varmasti jännitti laukkaaminen, mutta hienosti hoidettu tunti. Respekt.

Tessa taas ei käyttäytynyt hyvin, sitä harmitti niin vietävästi kun Sari pyysi sitä kannuksilla eteenpäin. Se yritti purra Saria varpaisiin. Sitten suuttui Sarikin. Taistelu ja riitely kannatti siinä mielessä, että Tessa juoksi loppuravit reippaasti ja kauniin pyöreänä, eli yhteistyö parani merkittävästi tunnin loppua kohden. Kaikille Tessan ratsastajille, hermon mennessä ota avuksi tämä luritus:

Heppalaulu

Hehhee, terkuin Salla