Ratsastettuani muutaman tunnin Lissun kanssa, vaihdoin eilen Lentun selkään. Eli korkealta matalammalle ja pitkistä askelista pieneen töpöttämiseen J Pikku L oli kovin terhakkaalla tuulella ja liikkui mielestäni reippaasti ja tasaisesti. Kylläkin mieluummin suoraan eteenpäin posottaen, ei niinkään mihinkään taipuen eikä ainakaan väistöjä tehden…tykkäsin siitä silti kovin, kiva ratsu.

Lenttu oli aluksi hyvin hyvin vihainen, kun aloin virittämään sille riimua päähän kesken heinien syönnin. Käänsi vauhdikkaasti pepun ovea kohti ja korvat oli ihan pitkin niskaa, kiroili siis selvästi ja sanoi että älä tuppaa tänne karsinaan. Itselläni meni sisu kaulaan, onneksi Outi oli rohkeampi ja hoiti riimun päähän, sitten me pärjättiin Lentun kaa ihan hyvin.

Uudet heposet Hemppa ja Tessa oli molemmat samalla tunnilla. Hemppa oli jonninverran rauhoittunut ja malttoi tehdä käynnissä volttejakin. Raviväistöön sillä ei meinannut kärsivällisyys riittää, mutta Merja jaksoi hillitä sitä ja tehtävät tulivat suoritetuiksi. Hienot ja vauhdikkaat askelet sillä näyttää olevan, eikä se ole vielä hoksannut miten laiskotella töissä.

Kaunisnaamainen ja vähän pulskahko Tessa-tamma taas näyttää enemmänkin laiskanpuoleiselta ja umpirauhalliselta. Heidi jutteli, että Tessa on ottanut tallinvaihdoksen peräti rauhallisesti eikä ole reagoinut uusiin juttuihin juuri mitenkään. Siinä on siis luottohevosen ainesta. Outi kehui että sen askelet ovat tasaiset ja se vaikuttaa mukavalta perusratsulta.

t. Salla