Voi miten Ansaa otti päähän, kun avasin sen karsinan oven harja kädessä. Korvat olivat niin luimussa kuin ne vain saakin, mutta kilttinä tammana luimistelu loppui kun hetken seurustelimme. Satulavyön kanssa olin silti varovainen, turha ärsyttää tammaparkaa jolla on muutenkin pinna kireenä…

Päätimme ratsastaa vielä maneesissa, koska ilma oli tosi kylmä ja tuulinen. Tunnin ideana olivat väistöt ja siirtymät tallin puoleisen pitkän sivun vieressä (lamppurivin alla). Aloitimme käynnissä väistämällä ensin takaosaa ja sitten kääntämällä etuosaa pois linjalta.

Käynnissä Ansa tuntui mukavalta ja rennoltakin, se totteli kyllä kun vain ymmärsin oikein pyytää. Mutta heti raviin siirryttyä se mennä vouhotti eteenpäin eikä kuunnellut pohkeita eikä oikein pidätteitäkään. Ja kun ensimmäisen kerran nostimme laukkan pitkällä sivulla, niin sen jälkeen olisi Ansan mielestä pitänyt laukata koko ajan. Se nosti laukan äkäisesti eikä olisi malttanut siirtyä raviin.

Laukkatehtävää vaikeutettiin siten, että lamppurivin alla piti nostaa ensin myötälaukka, ja sitten ravin kautta vaihtaa vastalaukkaan, yhden pitkän sivun aikana siis. Jouduin pidättämään Ansaa aika ronskisti kun siirsin sen keskikohdassa raviin nostaakseni vastalaukan. Seuraavalla kierroksella se hypähti itse heti vastalaukkaan, tulkitsi siis varmaan että aijaa tätäkö pitikin tehdä kun kerran raviin hidastit kesken hyvän vauhdin.

Oli meinaan hippasen vaikeaa saada malttamaton hevonen kuuntelemaan, että kumpi laukka nostetaankaan ja millainen pätkä laukataan. Laukka nousi heti pienestä hipaisustakin, ja hidastaminen kysyi käsivoimia. Jotenkin keinot loppuivat, olisin mielelläni valinnut helpomman tien ja laukannut pitkän aikaa koko uraa tai pääty-ympyrää, mutta tokihan Ansan nyt pitäisi malttaa odottaa ja tehdä muutakin kuin laukkailla ympäriinsä. No ensi kerralla ehkä paremmin, Ansuli on kuitenkin yksi suosikeistani.

Sari taisi löytää uuden suosikkiratsun, kun pääsi kokeilemaan Wenusta ensimmäisen kerran ja hienosti meni. Ihmettelimme myös Pasin uutta olemusta, se kun on sekä gramaaneilla että eilen kankisuitsilla ratsastettuna näyttänyt ihan eri hevoselta kuin ennen. On reipas ja iloisemman oloinen ja ylipäätään komeampi J

t. Salla