Hyvää alkanutta maaliskuuta vaan kaikille. Maaliskuu on ensimmäinen kevätkuukausi, vaikkei se nyt ehkä ihan siltä vielä tunnukaan. Tallustimme maneesiin kertakaikkisen sateisessa ja kuraisessa säässä, mutta ainakin nyt on jo valoisaa ennen kuuden tuntimme alkua. Viime vuonna muuten pääsimme kentälle ratsastamaan jo maaliskuun loppupuolella, eli huononpuoleinen talvi oli silloinkin.

Ratsastin jälleen Ansalla, joka oli hieman vähemmän pahantuulinen selkään noustessa ja vyötä kiristettäessä. Aloitimme tunnin tekemällä ravissa lisäyksiä pitkille sivuille. Lisäysharjoituksia jatkettiin niin, että ensin ratsastettiin ravivoltti katsomopäätyyn, ja siitä jatkettiin koko rata leikkaa –linjalle, jossa myös piti lisätä ravia. Anselmi lisäsi kyllä ravia pyydettäessä, mutta piteni myös kaulasta samalla ja mennä klompsotti eteenpäin, en saanut sitä lyhyemmäksi millään (vatsalihakset hoi).

Laukassa jatkoimme samantyyppistä harjoitetta. Laukka nostettiin toisella pitkällä sivulla, ratsastettiin A:han voltti ja sen jälkeen lisättyä laukkaa lävistäjälle. Ansa oli tärpäkän oloinen laukannostossa, viskeli päätä ja veti korvia luimuun, muttei sitten kuitenkaan laukannutkaan tarpeeksi tempoisasti. Parempi tempo löytyi vasta, kun lopuksi laukkasimme koko uraa ja teimme itsenäisiä voltteja.

Dino teki muuten tosi hienot lisäykset. Gramanein varustettu Pasi näytti ilkeän puolensa ja leiskautti kunnon pukin, mutta Eija komensi sen ärjäisten ruotuun. Muut hevoset taisivat käyttäytyäkin ihan moitteetta.

Kenttäkelejä odotellessa, t. Salla