Turun Malja-kisaviikonlopun kutsu on KIPASSA, joten sieltä voi käydä katsomassa, mitä on tarjolla. Kilpailut alkavat Artukaisten Ratsastuskeskuksessa helatorstaina 14.5., jolloin on 2-tason kilpailut. Torstaina myös alkaa uutena mukaan otettu Malja-cup, eli kolmivaiheinen kilpailu lapsi-, poni- ja junioriratsastajille. Luokat ratsastetaan torstaina, perjantaina ja finaali lauantaina. Sen jälkeen tulokset lasketaan yhteen ja kolme parasta ratsukkoa palkitaan. Näin on haluttu saada mukaan myös tämän päivän tulevaisuuden lupauksia heti nuoresta asti.

   Viikonlopun aikana ratsastetaan myös nuorten hevosten Racing Trophy-osakilpailu, ja kun koko kilpailun taso on helposta vaikeaan, tarjolla on monenlaista, mm. Amatöörisarjan 4. osakilpailu.

   Perinteisestä Turun Maljasta kilpaillaan sunnuntaina klo 13 alkaen tasolla 140/145 cm ja kahtena kierroksena. Tähän luokkaan ei ole karsintaa, vaan ratsastajat ilmoittautuvat oman arvionsa mukaan. Viime vuonna Turun Maljan voitti Kullo Kender San Antoniolla. Saa nähdä kuka vie voiton tänä vuonna. Vai tuleeko Kender tavoittelemaan toistamiseen voittoa, kun kolmella peräkkäisellä voitolla Maljan saa omakseen.

   Kenraalin Maljan karsinnat ratsastetaan lauantaina, ja sunnuntaina Turun Maljan voittajan selvittyä, alkaa kilpailu jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin lahjoittamasta hienosta palkinnosta.

   Turun Malja-kilpailussa on paljon perinnettä, mutta myös uutta – tänä vuonna ratamestarina on Aki Ylänne, Suomen Ratsastajainliitosta on tilattu uusi estesetti, kisa-aalueella on ravintola, uudessa kanttiinimökissä pientä purtavaa, ja talutusratsastustakin voi kokeilla. Ja järjestäjien harras toivomus on, että uusi tuomaritornikin valmistuu vielä ennen kisoja.

   Koko viikonlopun ajan kilpailuihin on vapaa pääsy.