TÄMÄ VIIKKO ON TURUN MALJA-VIIKKO

   69.vuosi menossa, ja yhä vaan kilpaillaan Turun Maljasta ja nykyisin myös Kenraalin Maljasta. Turun Ratsastajat on Suomen kuudenneksi vanhin seura, perustettu jo vuonna 1933, mutta jatkaa reipasta ravia eteenpäin.

   Tämän vuoden Maljaa varten on annettu uudistusten tuulten puhaltaa, kentän salaojat on tarkistettu, uutta hiekkaa tuotu kentälle, uutta estekalustoa on yksi setti, Aki Ylänne tulee tänä vuonna ratamestariksi, kentän kukkakoristelut hoitaa Liviasta valmistuva Mervi Savolainen opinnäytetyönään, tällä viikolla valmistui uusi rakennus kentän reunalle, ja se toimii myös tuomaritornina. Kaikenlaista on siis puuhattu, jopa kenttää ympäröivää aitaa on maalattu.

   Entä sitten kilpailijat? Heitä on tulossa helatorstaina 2-tason päivänä yli sata, ja Turun Malja-kilpailuviikonloppuun satakolmisenkymmentä. Heidän joukossaan ovat mm. viime vuoden Turun Malja –voittaja Kullo Kender, Noora ja Mikael Forsten, Robert Pettersson, Marika Rättö, Tomas Kiviranta ja täkäläisistä isäntäseuran Regina Kunnas ja Kirsi Lönnmark. Luvassa on varmasti tiukkaa taistelua voitosta.

   On myös jännittävää nähdä miten Aki Ylänne on ratansa asetellut, Artukaisten kenttähän on nelikulmainen eikä yleisempi suorakaiteen muotoinen malli.

   Kokeilunhaluisille on talutusratsastusta lauantain ja sunnuntain pääluokkien välillä Artukaisten ratsastuskoulun opetushevosilla.

   Ratsastuksen ystäville ja harrastajille Turun Malja-kisaviikonloppu on kuitenkin aina yhtä iloisten jälleennäkemisten tapahtumapaikka, kun vanhat ratsastuskaverit tapaavat! Toivotaan vaan, että sää suosii kisoja.

YLEISÖLLÄ ON KILPAILUIHIN VAPAA PÄÄSY.

Ravintolassa voi ruokailla, joten päivät sopivat hyvin koko perheelle!