Lue lisää alla olevasta viikkotiedotteesta!

 

TR ajankohtaiset

Tule mukaan kehittämään seuramme viestintää!
Haluatko olla mukana ideoimassa, suunnittelemassa tai jopa toteuttamassa viestintää? Miten, mistä ja missä kanavissa meidän pitäisi viestiä, jotta tavoittaisimme seuran jäsenet? Millä tavalla voisimme tuottaa seuran jäsenille lisäarvoa?

Ilmoittaudu mukaan Turun Ratsastajien viestintätiimiin, jonka tarkoitus on kehittää seuramme viesintää. Aikaisempaa kokemusta viestinnästä ei välttämättä tarvitse olla, kaikki ajatukset ja ideat ovat tervetulleita! Ilmoittaudu mukaan Sonjalle osoitteeseen slillhonga@gmail.com viimeistään perjantaina 22.5. Viestintätiimin kokoukset järjestetään ainakin alkuun etäkokouksina.

Turun Ratsastajien oheisliikuntahaaste 27.4.-30.5.2020
Arvomme yhden ratsastustunnin Artukaisten ratsastuskoulussa (normaali 8 henkilön irtotunti)!
Pääset osallistumaan arvontaan lunastamalla itsellesi arpalipukkeita harrastamalla reipasta liikuntaa 30 minuuttia ja sen jälkeen täyttämällä oheisen kaavakkeen. Koska kyseessä on ratsastuksen oheisliikuntahaaste, ratsastuksesta ei valitettavasti saa arpoja. Lähde siis lenkille, tee kotijumppa tai päihitä perheejäsenesi pihasulkkiksessa, vain mielikuvitus on rajana. Arpoja voi lunastaa rajattoman määrän.

Arpavoiton voi lunastaa henkilö, joka omaa vähintään HeC ratsastustaidot. Arpavoitto on lunastettava viimeistään 31.7.2020 eikä sitä voi muuttaa rahaksi tai luovuttaa eteenpäin. Ilmoitamme voittajalle henkilökohtaisesti ja julkaisemme voittajan etunimen myös viikkotiedotteessa ja sosiaalisessa mediassa.

Toimi siis näin:
1) Harrasta reipasta liikunta vähintään 30 minuuttia.
2) Avaa kaavake ja täytä tiedot.
3) Lähetä vastaus!
Toista kohdat 1-3! 🙂 Halutessasi voit jakaa kuvan someen ja innostaa muitakin liikkumaan! Instagramissa ja Facebookissa voit tägätä Turun Ratsastajat.

Koronatilanne
Uusi sivu turunratsastajat.fi/koronatilanne on julkaistu. Päivitämme sille sivulle myös vastauksia saamiimme kysymyksiin.

Muistathan jäsenetusi!
Turun Ratsastajien jäsenenä saat:

  • Kaikki SRL jäsenedut kuten vakuutus ja Hippos-lehti
  • Artukaisten ratsastuskoulun kausipaikat
  • -10% ostoksistasi Suomen Ratsutarvikkeessa
  • Kilpailuavustukset SRL:n rankingpisteiden perusteella aluetasolta lähtien
  • TR:n järjestämien 3/kansallisen tason kilpailuiden lähtömaksun hyvityksen osallistuessasi kisojen järjestämiseen

Muistathan, että vain täys- ja perhejäsenillä on srl:n Lähi-Tapiolan vakuutusturva. Mikäli ratsastaja kuuluu Turun Ratsastajiin vain kannatusjäsenenä, tulee hänen olla jonkin toisen seuran täysjäsen, jotta vakuutus on voimassa.

 

Artukaisten ratsastuskoulu:

Kesäkurssit varattavissa
Kesäkurssit ovat varattavissa, katso lisää täältä! Tarjolla on kursseja koulu- ja esteratsastuksessa mm. Estekursseja, alkeisestekurssi, koulukurssi ja kouluradan ratsastaminen.

Kesätunneilla pääset ratsastamaan 9.6.-1.8.2020 maanantaista lauantaihin hintaan 28€/h. Juhannusviikolla ratsastuskoulu on lomalla ja kaikki hevoset laitumella. Kesätunnit varataan tuntikalenterin kautta. Kesäkuun tunnit aukeavat toukokuussa ja heinäkuun tunnit kesäkuussa. Kysy myös liinatuntia viikoille 29-31! Tunnit on jaettu HeC-HeB ja HeB-HeA ryhmiin. Kesätunneista ei myönnetä lisäalennuksia.

Artukaisten ratsastuskoulun kevätkautta ei jatketa
Artukaisten ratsastuskoulun kevätkausi keskeytettiin koronatilanteen vuoksi 18.3.2020. Turun Ratsastajat ry:n johtokunta on päättänyt 5.4.2020 ettei kevätkautta pystytä jatkamaan loppuun kausimuotoisena. Jatkamme irtotuntien tarjoamista toistaiseksi maanantaista lauantaihin. Irtotunnit ovat varattavissa kevätkauden loppuun mikäli koronatilanne sallii toiminnan jatkamisen.


Ratsastuskoulun hevosten lomat
Ratsastuskoulun hevoset aloittavat lomailun porrastetusti poikkeustilan vuoksi. Mahdollisuuksien mukaan 1-2 hevosta on viikon kerrallaan kesälomalla. Kaikki hevoset pitävät vähintään 3 viikkoa lomaa ja pääsevät vihreälle kevään edistyessä. Juhannusviikon koko lauma viettää lomaillen.

Viikon 19 ahkerat
Wenus, Pentti, Nuppu, Lilja, Essi ja Hani  14 tuntia

Heppojen kuulumisia

  • Jussin jalat ovat reagoineet kesäkenkään siirtyessä ja Jussi on sen takia sairaslomalla.
  • Liljan kaviossa on pieni halkeama, jota kengittäjä hoitaa.
  • Moona on edistynyt hyvin ratsukoulutuksessa ja se on tällä viiklla nostanut jo laukkaa. Moonan on tarkoitus tulla töihin ratsastustunneille syyskauden alussa.
  • Viikolla 19 lomalla olivat Unski ja Aaro.

 

SRL tiedottaa:

SRL liveluennot
SRL100-juhlavuoden kunniaksi järjestetään keväällä seitsemän asiantuntijan liveluentoa ja kyselytuntia Facebookissa. Luennot aloitti Marko Björs, ja mukaan ovat tulossa myös Jenni Linna, Salla Varenti, Sanna Backlund, Markku Saastamoinen, Sanna Siltakorpi ja Anna-Julia Kontio. Asiantuntijoille voi lähettää ennakkoon kysymyksiä. Tallenteet jäävät Facebookiin talteen, ja niitä voi katsoa myös myöhemmin. Luennot alkavat klo 18.00 ja kestävät 30-60 minuuttia. Lue lisää täältä.

Koronarajoitusten asteittainen purkaminen
Rajoituksien purkaminenmahdollistaa ratsastusseurojen toiminnan käynnistymisen 1.6. alkaen – viranomaisten ohjeistusta ja varovaisuutta noudattaen. Suomen hallitus purkaa asteittain koronapandemian takia asetettuja rajoituksia ja tämä mahdollistaa mm. seuratoiminnan, valmentautumisen ja kilpailutoiminnan aloittamisen erityisrajoituksin. Vielä ei tarkkaan tiedetä mitä erityisrajoitukset ovat ja Ratsastajainliitto tiedottaa asiasta ajantasaisesti verkkosivuillaan ja tarvittaessa myös muita kanavia käyttäen, kun lisätietoja ja yksityiskohtaisia ohjeita saadaan eri viranomaisilta.

Reilun Pelin tueksi seuroihin uusi opas
Reilu Peli on liikuntajärjestöjen yhteinen kuvaus liikunnan ja urheilun hyvästä toiminnasta. Reilu Peli on kaikkien liikunnan ja urheilun toimijoiden oikeus ja velvollisuus. Vastuun Reilusta Pelistä kantaa jokainen yksilö ja yhteisö. Ratsastusseuroissa on tehty hyvää työtä Reilun Pelin edistämiseksi ja se on osa seuratoiminnan arkea. Ratsastajainliiton materiaalin lisäksi kannattaa tutustua ja hyödyntää uutta, FIMUn hankkeen julkaisemaa Yhdenvertaisempaa urheilua! -opasta.